Snap
  • Baby
  • Voeding

Borstvoeding...opoffering???

Voor de 1e keer op familie-wintersport. Meermaals is mij gevraagd of ik ook niet vond dat ik door de bv veel moest opofferen.

Na ons besluit om toch mee te gaan op de jaarlijkse familie wintersport bespraken mijn man en ik hoe we dit gingen doen. Onze zoon is 11weken, een echt ukje nog dus. Beide groot skifans dus wilden wel skieen, maar we wilden ook onze zoon zelf verzorgen. Opa, oma, oom en tante hoeven geen oppas verplichtingen te voelen. De optie beide 1/2 dagen skieen en 1x pd een gezamenlijk koffiemomentje was voor ons prima. Quality time op de skies en met ons mannetje! Ik geef bovendien fulltime borstvoeding. Onze zoon drinkt nog iedere 2-2,5 uur overdag, dus na een paar uur skieen is live voeden of kolven echt wel nodig haha. 

Maar dat betekende wel dat het skigebied dat wat verder op is en alleen met auto of bus te bereiken is niet voor mij weggelegd was dit jaar. De extra reistijd zou dan nogal in m'n skitijd hakken. M'n jongere zusje begreep dit wel maar vroeg zich af of ik de bv niet beperkend vond in het dagelijks leven. En in de avonden nog mee skieen, rodelen of borrelen waarbij opa en oma wel wilden oppassen sloegen we ook een aantal maal af. Want ja, ik moest al extra kolven voor voldoende voedingen voor het dagdeel dat papa oppaste. En dan nog meer kolven zag ik ook niet zitten. Ontbijten met baby op schoot die vanwege refluxklachten nog 15-20 min rechtop gehouden moet worden. En ja...dat doe ik dus ook snachts. De opmerking dat ik echt wel veel van mezelf moest opofferen klonk herhaaldelijk. Maar voor mij voelt de bv als vrijheid. Ik neem mijn zoon lekker mee naar het terras. Als hij dan honger heeft voed ik hem gewoon ter plekke. Niets gedoe met flessen en heet water meenemen. Lekker in de draagzak en gaan! En alle avonden weg hoeft van mij niet meer, ik ben graag thuis bij mijn ventje. En nachtvoedingen zijn pittig maar een dikke lach als hij klaar is met drinken maakt alles goed. 

Dus borstvoeding opoffering? Nee moeder zijn is een verandering! En ik geloof echt dat bv het beste is wat ik mijn kindje kan geven en dan lever ik met liefde wat van mijn tijd en vrijheid in! 

MamavanR's avatar
9 jaar geleden

Wat een mooie en lieve reacties!!! Mooi om te lezen hoe respectvol en liefdevol iedereen in het moederschap staat! Veel plezier allemaal!!!

's avatar
9 jaar geleden

Opoffering is denk ik niet het juiste woord, ik zou het eerder in dienst stellen van je kind. Niks mis mee zolang het voor jou en je kindje goed voelt. Ik geef nu zelf inmiddels 7 maanden borstvoeding aan ons derde kindje en dat gaat prima. Ik combineer het met flesvoeding en ook dat kan heel goed, zo kan ik het langer volhouden. Laatst was de kleine man ziek en moest hij zelfs opgenomen worden in het ziekenhuis en was het een uitkomst dat ik ook nog zelf voedde. Je bent dan niet gelijk helemaal afhankelijk van het verplegend personeel. Opoffering? Welnee..mooi? Ja!

's avatar
9 jaar geleden

Jeetje, respect zeg, Mijn dochtertje had de zelfde klachten w.b.t. reflux maar ik was met 13 weken zelf compleet op van het lopen met haar 2 keer per nacht. echt knap dat je er zo relaxed in staat!

's avatar
9 jaar geleden

Het is gewoon een verandering een kleintje..fles of borst.. Voor ons is borstvoeding niet gelukt en moest mijn dochter de fles ook al had ik het heel graag gedaan..maar ook met de fles wil ik het liefst bij mijn dochter zijn en geef ik haar niet aan iedereen..dat is lekker ons moment..

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanR?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.