Snap
  • Baby
  • Mama
  • borstvoeding
  • Mumlife
  • stoppenmetborstvoeding

Borstvoeding, wanneer stoppen?

8 maanden is toch al een hele prestatie? Vooral na een keizersnede, als het niet natuurlijk op gang komt? Ik kon dit toch makkelijk los laten 9 en 11 jaar geleden?! Waarom nu niet?

Wanneer is het juiste moment? Ooh maar natuurlijk vroeger dacht ik meer aan mezelf, jong naief. Nog geen benul van het leven.

Ik wilde mama zijn, maar daarnaast was mijn carriere belangrijk. Ik wilde mama zijn, maar ook nog uitgaan met mijn vrienden. Ik wilde mama zijn, en ook een weekendje weg met mijn man. En nu? Waarom kan ik dat nu niet?

Ik gaf ook borstvoeding aan de andere 2 kinderen, maar na 6 maanden vond ik het weer tijd voor mezelf. En nu 8 maanden later met de 3e, en ik word verdrietig van de gedachten om haar geen borst meer te geven. Het voelt als een afscheid. Afscheid nemen van ons momentje, afscheid nemen dat je ook groter word net als de andere kinderen. Ben jij mijn laatste baby? Is het nu dan voorbij? Zal ik dit nooit meer meemaken?

Waarom zou ik stoppen? Tot wanneer is dit goed? Iedereen heeft er een mening over. Als je de eerste maanden borstvoeding geeft, is iedereen positief. Na 6 maanden krijg je de vraag, wanneer ga stoppen.

Nou lieve mensen, ik stop voorlopig niet. Het voelt voor beide nog goed. Ik geef haar het beste van mezelf. Daar kan geen enkele andere vervangende melk tegenop.  Mijn meisje groeit, lacht en is tevreden.  We laten ons niet gek maken, en wachten op moeder natuur wanneer het einde is.