Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

borstvoeding van een ander

Ik las laatst een artikel over een borstvoedingsbank, hier kunnen vrouwen die teveel borstvoeding produceren hun moedermelk inleveren voor vrouwen die niet genoeg produceren.  Hoe sta jij hier tegenover? Zou jij je melk inleveren? Wat ik vooral wil weten zou je er gebruik van maken? Hoe sta jij er tegenover dat je kind melk krijgt van een andere vrouw? Vind je het raar of juist een goede oplossing? Geef je dan liever de fles?

Melk van een borstvoedingsbank zou ik geloof ik nog wel kunnen handelen, want ik geef mijn kind nog steeds zelf melk. Ok wel via een fles, maar wel met de voordelen van moedermelk. Echter denk ik niet dat ik het zou kunnen accepteren wanneer een andere vrouw mijn kind aan de borst zou hebben. Ik weet niet goed waarom, maar krijg dan zo’n “grom het is mijn baby” gevoel . Het voelt juist als een speciaal moment met mijn kind dat ik het de borst geef. Terwijl dit  best wel  vaak in de minder goed gestelde landen voorkomt.. elkaars kinderen voeden.

Wanneer het ook hier “normaal” zou zijn ook iemand anders kind de borst te geven, dan zou ik misschien niet dat grom gevoel krijgen. Hoe denken jullie hierover?  Ben enorm nieuwsgierig!

10 jaar geleden

Ik ben 11 oktober bevallen van een zoon. En net zoals Nicole puilt mijn vriezer uit met borstvoedingsmelk. Ik weet niet wat ik er mee moet omdat mijn zoon het echt niet allemaal weg kan drinken. Ik had verwacht dat bij mijn derde nu de voeding wel zou terug lopen als ik weer zou gaan werken maar dat dus niet. ik ga ook eens kijken of ik me kan opgeven bij een moedermelknetwerk.... Als ik iemand er toch blij mee kan maken...het is zonden om weg te gooien!!!

10 jaar geleden

Ik heb mij toevallig vorige week opgegeven bij de moedermelknetwerk. Ik heb zoveel voeding dat mijn zoontje van 4 maanden het niet kan wegdrinken. En aangezien ik het zonde vind van mijn werk ;) om het weg te gooien wil ik er iemand blij mee maken die het nodig is! Ik ben echt voor BV dus als ik hier iemand mee kan helpen dan doe ik dat!

10 jaar geleden

Ik heb 8 maand borstvoeding gegeven.. In het begin had ik veel te veel, waardoor mijn diepvries binnen no time bom vol lag. Ik moest daarnaast voor het werk ook kolven, soms dronk mijn zoontje een aantal dagen minder als wat ik gekolfd had. Met resultaat dat ik vaak overhield. Toen ik na 8 maand wou stoppen met BV had ik dus nog een hele diepvries vol moedermelk. Ik wou het graag doneren (heb tijdens mijn BV periode hier ook al informatie over gezocht omdat ik meer als genoeg BV had) maar BV word maar op bepaalde punten in NL ingenomen. Met als gevolg dat ik na 8 maand BV geven alle overige melk in de container heb gekieperd. Dood zonde, want een kindje waarvan de moeder geen of te weinig BV had, had hier misschien wat aan gehad. Ik vind daarom BV van een andere moeder geen enkel probleem, ik zou het graag hebben gekregen als het bij mijn kindje nodig was geweest. Maar ik zou het dan gekloft willen hebben en zelf willen geven. Ik zou mijn kindje niet bij iemand anders aan de borst leggen. Ik zou dus graag zien dat je in elk ziekenhuis in NL je kan aanmelden als moedermelkdonor om zo BV in te leveren voor kindjes die het hard nodig hebben.

10 jaar geleden

Ik was ooit zelf aangemeld bij moedermelkbank, maar omdat ik in Nederland woon, was dat niet mogelijk om mijn melk elke keer te ophalen. Nog niet goede genoeg courier verbindingen. Woonde ik dan maar dichter bij Belgie, zou dat wel kunnen. Het idee vind ik goed. Hetzelfde als bloedbank. Koemelk, hoe dan ook gemodificeerd, is geen menselijk melk, toch? Een kalfje zou je ook niet met paardenmelk voeren?