Snap
  • Baby
  • Voeding

Borstvoeding Taboe. Raar of niet?

Waarom heerst er zo'n taboe op borstvoeding. Sommige mensen vinden het zelfs vies.

Mijn oudste heb ik 9 maanden borstvoeding gegeven. Mijn jongste is nu 5 maanden en haar geef ik uiteraard ook borstvoeding.  Mensen verwachten vaak dat je na 3 maanden al stopt omdat het lastig zou zijn mer werken.  Ik krijg daarom vaak de opmerking: Nog steeds borstvoeding, oh wat knap van je. Ik vind dit zelf zo raar om te horen.  Ik vind er niets knap aan. Ik vind het leuk om te doen, op het kolven na dan, maar dat hoort er nu eenmaal bij. En uiteraard is het geweldig dat het bij mij zo goed gaat, wat natuurlijk ook niet vanzelfsprekend is. Op het werk hebben we veel anti-borstvoeding collega's.  Zij vinden het zelfs vies.  Zo gek. Zelfs de flesjes in de koelkast zijn volgens hen smerig.  We hadden laatst een discussie hierover en toen werd er zelfs gezegd dat je alleen thuis mag voeden. Nou mij niet gezien. Ik zei toen dat ze dan zelf ook maar niets meer op een terrasje moesten gaan eten en drinken. Ze vonden het zelfs zo erg dat ze geneigd zijn om de rekening bij diegene die borstvoeding geeft op een terrasje neer te leggen omdat dit hun eetlust zou bederven.  

Uiteraard ben ik het hier niet mee eens, alhoewel ik wel vind dat wanneer je buiten voedt discreet moet voeden.  Ik ben wel benieuwd naar jullie mening.  Het taboe op borstvoeding vind ik zo'n raar taboe omdat het de meest natuurlijke manier is. 

9 jaar geleden

Ik heb mijn zoontje 2 jaar gevoed, en mijn dochter nu al 15 maanden. Ik ben het met jullie eens dat veel mensen het gek genoeg vies vinden, maar ik moet zeggen dat ik nog nooit negatieve reacties heb gehad. Ik voed gewoon waar ik wil en probeer het wel af te dekken of een beetje weg te draaien van mensen om me heen maar ik ga echt geen shawls meenemen ofzo. Nog nooit heeft iemand er opmerkingen over gemaakt. Ik merk wel dat als ik andere moeders zie voeden ze erg onzeker eruit zien, bang voor wat anderen vinden. Ik heb zelf een keertje iemand bijna letterlijk zien ondooien toen ik ook ging voeden, ze dacht dat ik het vast vervelend zou vinden dat ze aan het voeden was maar dat bleek niet zo te zijn. Dus tuurlijk hebben andere mensen er een mening over, maar probeer je er gewoon niet aan te storen en dan komt het best goed. Het blijft voor mensen fascinerend als ze iemand zien die borstvoeding geeft, dus als iemand naar je kijkt (of express niet) dan wil dat niet zeggen dat ze het afkeuren. Het immuumsysteem van je baby is je dankbaar als je lang voedt!

9 jaar geleden

Helaas hebben deze collega's ook kinderen. Daarom snap ik hun reactie ook niet. Maar ik vind de reacties echt heel leuk en positief. Dit beurt mij wel op en ik ga zeker door met de borstvoeding.

9 jaar geleden

Mijn dochter wordt in januari 2. En zij krijgt nog steeds borstvoeding. Borstvoeding is iets natuurlijks. Het hoort er gewoon bij. Ik denk die collega's die er zo over denken zelf geen kinderen hebben. Mijn meisje wou vanaf dag 1 geen fles, zelfs niet gekolfde melk. Wat wel heel vermoeiend was. Nu drinkt ze nog in de ochtend en in de avond. En af en toe bij der middag dutje.

9 jaar geleden