Snap
  • Baby
  • borstvoeding
  • flesvoeding
  • lactatiekundige
  • Ondervoeding
  • Stille

Borstvoeding niet altijd positief

Zonder dat je zelf door hebt, blijkt je kleine baby ondervoed
5 jaar geleden

Gelukkig hier geen achterliggende aandoeningen

5 jaar geleden

Bedankt voor je lieve reactie! Ik vind het inderdaad aan dr ene kant jammer dat ik nu ga stoppen. Aan de andere kant ken ik mezelf en wordt ik er niet zekerder van als ik weer live zou gaan voeden. En qua energie/tijd red ik niet voeden via fles, en kolven, en dan ook nog een 2de kind hebben rondlopen die ook aandacht wil. Voor nu is het goed zo, ze heeft in ieder geval wat bv gehad.

5 jaar geleden

herkenbaar, bij ons ook gebeurt, en iedereen zegt dat het niet kan, bij de derde hebben we na een week ook gezegd, ik stop aan de borst, ik kolf en we weten precies wat ze drinkt. Was goed ook, want we hebben 2e en3e week 1/3 kv bij gedaan en bleek nog niet goed te groeien. Bleek een leveraandoening te hebben, maand doorgegaan met kolven maar toen gestopt geen vertrouwen. Bijd eoudste 2 hhalf jaar gekolfd en de helft kunstvoeding gegeven, maar 100 procent achter gestaan wat ze hebben gehad

5 jaar geleden

Beste Angel, Wat akelig dat het zo gelopen is! Ben het er helemaal mee eens dat goed gekeken moet worden of het voeden wel zo goed gaat als op het eerste gezicht soms lijkt. Er wordt soms zo gemakkelijk over gedaan.... Je schrijft dat je nu afbouwt met voeden. Geen onzekerheid meer... Misschien lees ik het hormoongekleurd (moet zelf afbouwen ivm medicatie die niet bij de baby mag komen), maar als het klopt dat ik toch pijn over het stoppen in laatste zinnen lees...Daarom deze reactie. Kijk aub goed wat je wilt/durft op dit gebied.... Als je energie genoeg hebt voor een tijd (je) combi borst- en (gekolfde)flesvoeding zou dat ook optie kunnen zijn. Ik ken moeder die zelf niet genoeg melk had en deels winkelvoeding gaf. Andere moeder gaf haar nog wat te kleine meisje (helft van tweeling) deels live borstvoeding en deels gekolfde melk. Wel controleerbaar dat er genoeg wordt gedronken en toch de borstvoeding die ze zo graag wilden geven. Lactatiekundige kan hierin als het goed is ook adviseren. Mijn dochter reeg na 2,5 dagen in eerste anderhalve week mix van live en gekoflde voeding (1 dag ook winkelvoeding als oppepper) omdat ze nog wat te slap was om goed aan te happen en genoeg uit de borst te halen. Ook stiller, niet zelf komen en bij ons gelukkig wel een kraamverzrogster die ingreep en kolf, fingerfeeding en kunstvoeding (was uiteindelijk maar 1 dag nodig omdat ze zo goed opknapte) in huis haalde. Toen ze eenmaal op gang was bleef ze op de rit. Sterkte! En bedenk goed: Jij trok aan de bel en wist niet wat er gebeurde. Professionals hadden in moeten grijpen.... Goed dat je actie ondernam en je uiteindelijk niet liet afschepen met het hoort erbij!