Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Borstvoeding inspiratie nieuw idee

Als kersverse jonge moeder probeerde ik mijn baby borstvoeding te geven. Met heel veel doorzettingsvermogen heb ik onze kleine 10 maanden borstvoeding gegeven.

Als kersverse jonge moeder probeerde ik mijn baby borstvoeding te geven. Met heel veel doorzettingsvermogen, heb ik met heel veel plezier onze kleine 10 maanden borstvoeding gegeven. Bij de volgende zou ik het zo weer doen. Alhoewel iedereen weet dat borstvoeding geven niet gemakkelijk en vanzelf gaat, zo bij ons de eerste weken.

Na de kraamperiode toen alles tot rust kwam thuis en ik eindelijk overdag echt alleen was met de kleine heb ik het mooiste borstvoedingsmoment beleefd. Toen liet ik alle adviezen achter me en wilde van het tepelhoedje af. Die dag ben ik gewoon met mijn kleine in bed gaan liggen. Ik heb hem bloot op mijn buik gelegd en hij is vanzelf naar een tepel gekropen (net zoals het moment toen hij net geboren was en direct op mijn buik werd gelegd). Vanaf die dag hebben we samen heel veel plezier beleefd aan elkaar tijdens de borstvoedingsmomenten.

Toen mijn melkproductie terug liep na bijna 9 maanden, ben ik overgestapt naar een combinatie tussen kunst en moedermelk. Vanaf dat moment sliep mijn kleine niet meer door ‘s nachts. Nu weet ik het kan heel veel oorzaken hebben maar dit was ook het moment waarvan ik dacht, wat is nu het verschil qua samenstelling tussen moeder en kunstmelk. Omdat ik aan het afbouwen was en binnenkort dus niet meer de kleine aan de borst zou leggen ging ik op zoek of het mogelijk was mijn moedermelk te laten onderzoeken, gewoon alleen uit nieuwsgierigheid. Het was niet mogelijk via een gemakkelijke simpele weg maar het lukte toch. Het resultaat was grappig. Ik ging daarna verder onderzoeken of er eerdere onderzoeken waren geweest naar de samenstelling van moedermelk en wat daar was uitgekomen. Zo vond ik enige cijfers waarmee ik mijn uitkomsten vergeleek. Het vetgehalte en eiwitgehalte in mijn moedermelk was hoog! Dit vond ik leuk om te weten. Toen ben ik de kleine doorslaap kunstmelk gaan geven, en de nachtrust keerde terug.

Ik vertelde moeders om mij heen dat ik mijn moedermelk had laten meten en zij wilde direct afgekolfde melk aan mij meegeven omdat zij ook nieuwsgierig waren. Omdat dit niet via een reguliere gemakkelijke weg ging en ik steeds meer moeders kreeg met dit verzoek, ben ik het officieel gaan opzetten na meer marktonderzoek.

Nu is meetmoedermelk actief . Ik heb het resultaat van mijn moedermelkmeting in het babyboek geplakt, erg leuk voor later. Ik spreek nu vaders die het meten van moedermelk als kraamkado willen geven!

Op de site van www.meetmoedermelk.nl staan o.a de getallen waar ooit onderzoek naar is gedaan, hiermee kan de uitkomst vergeleken worden. Voor meer informatie verwijs ik naarwww.meetmoedermelk.nl

10 jaar geleden

Wat een goed idee zeg. Ik denk dat het bij veel moeders een hoop zorgen weg zal nemen. Ik heb vaak getwijfeld of mijn melk wel van "goede kwaliteit"is. Want sommige mensen kunnen je heel onzeker maken als je borstvoeding geeft. Maar ik zie dat mijn meisje (en ook mijn oudere kinderen toen ze nog borstvoeding kregen)goed groeit op de voeding dus probeer ik me er niet al te veel zorgen meer over te maken.

10 jaar geleden

goh wat een leuk idee. ik geef nu al bijna 8 maanden en ben best wel benieuwd naar mijn samenstelling. Ondanks dat meneertje zijn broodje , zijn hapje fruit en zijn avondeten krijgt. Heeft hij nog steeds zo`n 5 a 6 voedingen op een dag en zo`n 1 a 2 in de nacht. Ik hoop dat ik nog heel lang mag voeden.

10 jaar geleden

Daar is over nagedacht zeg. Ik heb het nog nooit eerder gehoord. Wat een super leuk idee en ik denk dat het voor sommige moeders ook erg handig kan zijn i.v.m. allergieën en dergelijke.

10 jaar geleden

Hier een heel ander verhaaltje, onze oudste 3 meisjes hebben volledig borstvoeding gehad tot ongeveer 1 jaar...daarna heb ik het afgebouwd. Vanaf het moment dat ze naast de bv fruit en groentehapjes kregen en daarnaast ook nog kunstvoeding hebben onze dochters het doorslapen onder de knie gekregen...;-) De jongste heeft vanaf week 3 volledig kunstvoeding gehad, ze weigerde helaas de borst en met nog 3 kinderen had ik eenvoudig niet genoeg tijd en aandacht om haar toch over te halen...;-)zij sliep vanaf de derde week door...oh wat was dat heerlijk, en wat een relaxte babytijd hadden we bij haar, borstvoeding is voor mij ten alle tijde de beste keuze maar toch....als ik heel eerlijk ben denk ik dat het mij ook erg veel stress heeft opgeleverd om onze dametjes van het beste te voorzien !!