Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Borstvoeding en aankomen

Ons zoontje geniet heerlijk van zijn borstvoeding en ik van het feit dat het lukt om borstvoeding te geven. Het zijn speciale momentjes zo met z'n tweeën en we komen beiden helemaal tot rust.

Nou had ik echter toch wel stiekem gehoopt dat ook bij mij borstvoeding zou werken om wat kilootjes kwijt te raken.. Maar helaas! Tijdens mijn zwangerschap ben ik maar 13 kg bijgekomen en direct na de bevalling waren er daar nog maar 5 van over. Nu echter, 10 weken later, ben ik weer 5 kilo aangekomen... En hoe dat komt?

Aankomen door borstvoeding

Ik heb de hele dag honger, trek, zin... Het lukt maar niet om mezelf vol te voelen! Alles gaat erin, gezond en ongezond... Ik wil zo graag wat kilootjes kwijt, maar ik krijg mezelf maar niet in de hand! En de zomer komt eraan, een hete hete zomer in Turkije waarin ik veel in zwemkleding zal moeten verschijnen en ik zie er nu al tegenop! Natuurlijk, ik heb een baby'tje gehad, het is niet meer dan normaal dat ik niet strak in mijn vel zit (wat ik overigens nooit echt gedaan heb), maar dat ik bijkom in plaats van afval helpt niet echt mee in mijn zelfvertrouwen..

Ik weet het, meer bewegen, minder snoepen. Pak maar een appel in plaats van wat lekkers. Maar daar komt het, ik heb een bloedhekel aan fruit.. Ik eet een of twee stuks met moeite, omdat het moet, maar moest het niet, dan liever ook niet..

Eerst maar eens volgende maand 3 weken naar Nederland. Nog een keer van alles genieten wat wel in Nederland is en niet in Turkije. En daarna moet ik er van mezelf écht aan geloven. Gewoon stoppen met snoepen (of in elk geval zwaar minderen) en veel aan de wandel gaan met de kleine man. 50 graden zal ook helpen *zweetzweet* maar ik weet uit ervaring dat dat niet genoeg is... Ik moet streng voor mezelf worden! Niet te streng, want ik geef wel borstvoeding natuurlijk, maar streng genoeg om mezelf in de hand te houden! Ik hoef niet eens gelijk af te vallen, als ik ook maar niet meer aankom!

Herkennen jullie dit of vielen jullie wel af door het geven van borstvoeding?

10 jaar geleden

Ik val na mijn tweede zwangerschap meer af dan bij de eerste. En dit zeker met de combinatie borstvoeding. Ik vind het niet erg. Kledingstukken zitten nog beter dan voorheen. Ik eet ook alles, meer dan ooit, maar je je verbrand ook meer met borstvoeding. Goed veel fruit eten en water en thee drinken is voor mij een goede balans.....

10 jaar geleden

denk dat bij mij de heleboel een beetje in de war is ;) afgelopen week ook sinds 20 maanden weer eens ongesteld geworden.......iets wat ik dus echt niet! gemist had. durf ook niet echt te gaan diëten ivm afvalstoffen die in de bv terecht komen. ach zodra mijn jongste 18 is zal hij wel van de bv afzijn :P hihi komt vast goed, ben nog maar 30 dus alle tijd

10 jaar geleden

Wat vervelend Jessica! Denk dat het ook een hele hoop te maken heeft met hoe je lichaam alles verwerkt..

10 jaar geleden

hmmmmmm doe ik dan iets fout ik ben inmiddels bevallen van mijn zesde kindje die nu al bijna elf maanden is maar de kilo's komen er nog steeds bij. ik werk, beweeg veel, heb mijn auto weg gedaan doe nu alles lopend of fietsend, drink alleen maar water of thee zonder suiker eet veel groente en fruit (snoep ook wel) geef nog steeds borstvoeding (4 voedingen per dag nog) maar raak geen enkele kilo kwijt, die komen er nog steeds alleen maar bij.