Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Borstvoeding bij een 2e kindje

Ik wil mijn 2e kindje waarschijnlijk borstvoeding gaan geven, maar twijfel nog steeds vanwege mijn dochtertje.

Ik kan elk moment gaan bevallen van onze 2e dochter. Ik zie er erg naar uit en probeer onze grote zus 2be (22 maanden) zoveel mogelijk te betrekken bij alles.

Wat mij erg moeilijk lijkt is het geven van borstvoeding als mijn oudste dochtertje erbij is als ik na een week alleen met haar thuis ben. Ze is gewend aan alle aandacht voor zichzelf alleen. Bij het geven van borstvoeding zal ze ook wel jaloers zijn. Natuurlijk is het een kwestie van wennen, maar ik ben wel erg benieuwd hoe de andere mama's dit aanpakken.

10 jaar geleden

Ik geef ons 2de dochtertje (bijna 2 maandjes) ook borstvoed. Onze oudste soeelt dan de ene keer zelf, de andere keer zit ze erbij en lees ik bijv. een boekje voor. Gaat prima! Succes en alvast een mooie kraamtijd gewenst!!!

10 jaar geleden

Goed om alle positieve ervaringen te lezen. Helaas is er in mijn omgeving niemand die borstvoeding geeft. Mijn dochtertje heeft het nog nooit iemand zien doen en haar heb ik alleen de eerste maand kunnen geven. Wie weet is dat juist in mijn voordeel. Als haar nichtje de fles krijgt van mij is ze altijd jaloers. De borst kent ze niet. Ik ga het sowieso proberen en jaloers wordt ze toch wel. Anders wel op de fles of andere aandacht. Ben wel blij met jullie ervaringen. In mijn omgeving zeggen juist de meeste dat ik beter gewoon de fles kan geven meteen. Vooral mijn schoon familie lijkt er iets tegen te hebben. Die vinden het raar dat ik het wil doen omdat het de vorige keer niet goed ging. Ben ik het niet mee eens en luister ik ook niet naar. De enige fout die ik toen heb gemaakt is dat ik langer door ben gegaan dan ik y toen wilde door schuldgevoelens. Ik vind het belangrijk dat ik het geef als het kan.

10 jaar geleden

Ik heb alle drie onze kinderen borstvoeding gegeven en mijn ervaring is dat het prima gaat met de andere kinderen erbij. Ik nam tijdens het voeden vaak een voorleesboekje erbij. Je kind kan de bladzijden omslaan als het voor jezelf lastig is. Het oudere kind ervaart dat voeden ook gezellig is, want voorlezen is leuk. (tenminste bij ons vinden ze dat erg leuk) Mijn jongste van 9 maanden voed ik nog aan de borst, maar dat is zo'n snelle drinkster dat het niet eens nodig is om een ouder kind af te leiden met voorlezen.

10 jaar geleden

Fijn al die reacties! Ik denk ook dat ik het gewoon moet doen en dan zien we wel. De borstvoeding bij mijn dochtertje liep de eerst weken goed, maar uiteindelijk ben ik na een maand gestopt vanwege spruw, te veel afvallen en oververmoeidheid. Wie weet gaat het deze keer beter en als de kleine de eerste weken meekrijgt heeft ze in ieder geval het belangrijkste binnen.