Snap

Borstvoeding... anders stop je er toch mee?!

Tijdens mijn zwangerschap was het eerste wat ik dacht bij het woord borstvoeding, mij niet gezien!

Tijdens mijn zwangerschap was het eerste wat ik dacht bij het woord borstvoeding, mij niet gezien! Een baby die aan mijn borst hangt lijkt me maar vreemd en pijnlijk.

Natuurlijk is borstvoeding helemaal niet vreemd en pijnlijk hoeft het ook niet te zijn. De voordelen van borstvoeding hebben mij overgehaald toch een poging te wagen en met succes!

Na de bevalling, die niet geheel vlekkeloos verliep, heeft het ongeveer vier uur geduurd voordat de kleine voor het eerst aan de borst werd gelegd. Dit ging gelukkig heel goed, meneer hapte aan en ik dacht: 'Heb ik me hier nou druk om gemaakt?'. Ik was helemaal gelukkig en blij met mijn keuze.

Na een aantal dagen begon ik te merken dat mijn productie soms misschien een beetje teveel van het goede was.

Tijdens mijn zwangerschap had ik ook al veel last van lekkage dus een verassing was het niet. Toeschietreflex en noem het maar op. Al heel snel viel voor het eerst het woord kunstvoeding. Laat ik allereerst vermelden dat er niks mis is met kunstvoeding, maar al snel begon ik me aan dit woord te irriteren.

Waarom begon iedereen hier direct over als ik vertelde dat het af en toe even een knoeiboel is?

Het volgende probleem diende zich ook vrij snel aan. De kleine man kreeg last van kramp en moeite met poepen. En weer kwam het woord kunstvoeding. Misschien heeft de kleine man bij kunstvoeding geen last van krampjes, nee misschien niet maar misschien ook wel! Één ding wist ik zeker, dit was absoluut geen reden om te stoppen. Waarom denken mensen (lees: vriend en familie), hier toch zo makkelijk over?

Uiteindelijk heb ik gewoon stug volgehouden en ik geef nog steeds borstvoeding. Overigens wel met ups en downs, maar het gaat goed!

De kleine groeit goed en ik ben heel gelukkig. Het voelt ontzettend fijn om de kleine man zo dicht bij me te hebben. Het is alleen jammer dat ik af en toe echt de steun van vriend en familie miste. Het leek net alsof ze me vonden zeuren, ze zeiden nog net niet waarom makkelijk als het moeilijk kan?  Ik ben benieuwd of iemand zich herkent in mijn verhaal? Hebben jullie wel veel steun gehad?

8 jaar geleden

Heel herkenbaar. Super frustrerend, iedereen weet het altijd wel beter.

8 jaar geleden

Goed dat je je eigen gevoel volgt! Moeders weten vaak toch instinctief wat het beste voor hun kindje is! Onze eerste zoon had verborgen reflux en kregen we links en rechtsom ook vergelijkbare adviezen. Na 4 maanden eindelijk bij een kinderarts waar onze zoon medicatie kreeg.. de kinderarts was van mening dat borstvoeding juist beter verteerbaar zou zijn voor hem dan flesvoeding.. dus wij zjn ook blij dat we vol gehouden hebben!. Zelfs nu ik voor de 2e keer borstvoeding geef, stuit ik toch weer op onbegrip/ onkunde van de mensen om ons heen. Ik doe wat in mijn ogen goed is voor mijn kindje en goed voelt voor mij, maar makkelijk is dat niet altijd ;)

10 jaar geleden

Dat komt omdat er gisteren een verkeerde nieuwsbrief uit is gegaan met allemaal 'meest gelezen' blogs van een jaar geleden!

10 jaar geleden

Grappig, ik begreep al niet waar alle reacties ineens vandaan kwamen! Wellicht leuk voor jullie om te weten hoe het hier nu gaat. Ik ben uiteindelijk na drie maanden toch gestopt met borstvoeding geven. Ik zou weer gaan werken dus ik begon met afbouwen (de avond en ochtend voeding wilde ik blijven geven). Echter bleek direct bij het afbouwen al dat mijn zoontje veel minder last van kramp kreeg. Dit heeft mij toen direct doen besluiten om te stoppen. Heb hem speciale kunstvoeding tegen kramp gegeven en het werd een heel ander kind. Overigens baal ik nog steeds van het feit dat iedereen zo snel al riep te stoppen met borstvoeding. Achteraf bleek het voor mijn zoontje beter te zijn maar met die intentie riep men het natuurlijk niet. Mocht er ooit een tweede kleine komen dan ben ik ook vastberaden om wederom borstvoeding te geven, mocht ik merken dat kramp weer een rol gaat spelen dan stop ik wel direct, maar ik laat me niet door iemand anders vertellen wat ik moet doen. Ik vind het fantastisch hoeveel van jullie borstvoeding geven! Vooral volhouden en je niet uit het veld laten slaan. Jullie zijn toppers!