Snap
  • Baby
  • Voeding

Borstvoeding, afkolven, fles, en weer werken

Welke mama kan mij even helpen? Ik geef borstvoeding, vaak om de 2/3 uur, ik kolf af, volgende week weer werken en dan afkolven op het werk

ik heb een klein voorraadje BV in de diepvries ingevroren. Ons muisje drinkt de hele dag door bij mama, maar ze kan ook uit een flesje drinken. Tot nu toe altijd BV, zo om de 2/3 uur. Soms ook 4 tot 5 uur ertussen. Nu ga ik volgende week weer werken. Ik kolf dan de dag door op het werk, S'ochtends, s'avonds en s'nachts ga ik gewoon BV geven en op mijn vaste vrije dagen. Onze dochter zal wel aan het ritme wennen toch? Of is het beter op mijn vrije dag 1 flesje te geven?

Wie heeft er ervaring mee?

Ben bang dat ik misschien niet genoeg BV heb. En uiteraard als ik afkolf en er komt niks meer uit en ik leg onze dochter aan, zij haalt altijd nog iets eruit. ALS ik niet genoeg zou hebben, zou ik haar dan 1x tot 2x per dag flesvoeding kunnen geven? Of BV en flesvoeding mengen? 

Wie heeft er ervaring mee met mengen? En hoeveel meng je dan? Ze is nu 3 maanden oud, moet ik dan bijv. Van 120cc fles voeding 60cc nemen en dan 60cc BV? En moet er dan 10cc extra water bij? Of niet nodig? 

6 jaar geleden

mijn oudste heeft de erste jaar max 120 in flesjes gehad, meer kon wel maar wrd spugen

6 jaar geleden

Ja ik snap je, maar stel ik heb niet genoeg? Ze drinkt bij mij om de 2a/3 uur vaker ook 3,5 of 4 uur. Verschilt nog wel bij haar. En als ik dan de dag door kolf, niet elke keer maar 3/4x per dag.. na dat zijn gedronken heeft kom ik uit op een 100cc. Nu weet ik alleen niet hoeveel ik in een flesje moet doen, vaker lukt het haar 100cc. 120cc is soms teveel? En als ik op het pak kijk van de flesvoeding dan staat er al in totaal 170cc geloof ik. Heb geen hele grote voorraad in de vriezer, denk 3 zakken ijsklontjes met Bv. Gelukkig is morgen m'n begin dan en heb ik tot dinsdag de tijd weer een voorraadje op te bouwen. Wat het kolven betreft Ja dat wil ik mij ook nemen, ik wilde op het werk voor dat ik begin 1x kolven, dan 1x s'ochtends voor mijn pauze, 1x tijdens mijn pauze en 1x in de late namiddag. En dan naar huis en gewoon bv geven

6 jaar geleden

Ik zou het even afwachten. Het is normaal dat kinderen meer uit de borst kunnen halen dan een kolf. En dat borat-kindjes minder uit een fles drinken dan uit de borst. Dat halen ze gewoon weer in als je er weer bent. Als ze gewoon uit de fles drinkt lijkt het me ook niet per see nodig om haar thuis vast een flesje te geven. Het ritme wordt wel duidelijk hoor! Ik zou zeggen, wacht het even af. Geef voldoende melk mee, kans is groot dat het niet op komt. Ga vooral op je werk op het begin de tijd nemen die je nodig hebt. Je mag een kwart van je werktijd, neem die ook. Het is je recht. En dan zou ik ook echt drie keer pakken, om de 2 of 2,5 uur. Zo hou jij ook haar tijden een beetje aan en blijft je productie prima op pijl. Maak je geen zorgen als er niet zo heel veel melk uit komt. Je kan altijd bijvullen op vrije dagen. Naarmate ik vaker ging kolven, kwam er ook steeds meer melk. En ALS na een week blijkt dat je kindje niet genoeg heeft, kan je ook een fles flesvoeding en 1 borstvoeding geven. Of half/half bijvoorbeeld. Maar ik zou me daar zelf niet zo op voorbereiden dus. Eerst even aankijken. Ik kolfte mijn eerste werkdagen vrij veel (vond ik toen zelf). In ieder geval was het met mijn dag vrij (ik werk drie dagen (ma,woe,vrij) ) een keertje extra kolven genoeg voor mijn volgende werkdag. De zondagen vroor (vries) ik in voor het geval dat.

6 jaar geleden

Ik heb mijn bv noodgedwongen na 2 maand gecombineerd en mijn meiden deden er goed op. Het enige verschil is Day ze niet goed dronken uit de borst