Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

BMR

Wel, niet nu al?

Wat zouden jullie doen? Onze kleine dreumes is nu 11 maanden. BMR krijgen ze pas met 14 maanden. Na vraag bij het CB leverde op dat de reden van inenten bij 14 maanden is dat de inenting het beste werkte en er minder vaak ingeent hoeft te worden. Nu wordt het aantal gevallen van mazzelen dit jaar door de GGD op 10.000 geschat. Wat is wijsheid. Nu al of wachten tot oktober? Wat zouden jullie doen?

10 jaar geleden

Dank jullie wel voor jullie advies. Wij wonen niet in de biblebelt. Maar mijn schoonfamilie wel. Dus even aankijken. Maar ik vermoed dat de mazzelen snel de biblebelt ontgroeit gezien de ggd 10.000 zieke kinderen verwacht, gelukkig zit ins hummeltje niet oo een kinderdagverblijf. En ja al die inentingen is gewoon veel. Vorige week de 11 maanden inentingen gehad en dat was weer drie dagen koorts. Boven de 39. Dus ze reageert er best fel op. We kijken het nig even een oasr weken aan of de virussen echt richting het zuiden komen, om het hummeltje nu met nig extra inentingen te belasten welke minder goed beschermen dan bij 14 maanden vind ik ook wel heftig, maar bij enige twijfel gaat ze als nog.

10 jaar geleden

Ik snap je zorg helemaal. Heb zelf nu eentje van 12 maanden.ik doe het niet eerder. Sterker nog. Ik verspreid het geven van de vaccinaties ipv alles in een keer. Het doet namelijk nogal wat met een kinds lichaam. De mazelen komen eigenlijk voor in die dorpen waar ze geen enkel kind inenten vanwege geloof. Tenminste dat heb ik begrepen. Maar mijn kleintje krijgt de vaccinatie tegen de mazelen wel als eerste. Linke ziekte. Als je niet van plan bent om naar de risicovolle gebieden te gaan zou ik wachten tot 14 mnd.

10 jaar geleden

Frustrerend he ... mijn jongste is nog maar 3 maanden, en het mag pas vanaf 6 maanden, als je echt in het risico gebied woont. wij wonen daar net buiten, dus als je kleintje een jaar is dan mag je komen, maar eerder niet. Het vervelende is dat ik verschillende mensen ken die hun kinderen bewust (om wat voor reden dan ook) niet enten, waardoor het risico op mazelen een stuk hoger wordt! En ondanks dat ze pas enten vanaf 14 maanden kan ook mijn mini muisje de mazelen krijgen.... en mede door de mazelen ook hersenvlies ontsteking krijgen. Ik vind mensen die niet enten stom haha, nee dat is niet helemaal waar, vind het dapper als je daarin die keuze hebt gemaakt. Vind het alleen jammer dat er veel mensne om me heen wonen die er voor kiezen om niet te enten :$

10 jaar geleden

ik zou even naar gaan in hoe verre jullie met jullie kleine dreumes in het risicogebied zitten want ja dan moet je hem gewoon gaan laten zetten wij wonen in het risico gebied maar ons geluk was dat er al een datum stond en onze dreumes al bijna 14,maanden was maar zou even erg goed gaan informeren en anders gewoon bellen naar het GGD en uit leggen dat je het niet fijn vind om te wachten tot oktober wand je kan middels dagje dierentuin al oplopen en ja wat als daar een besmet persoon loopt heb je toch een probleem zo zou ik dat gewoon gaan doen lijkt mijn het slimste. succes en hoor graag hoe het is gegaan en of je kleintje hem wel of niet gaat krijgen... groetjes