Snap
  • Baby
  • Bevalling
  • De
  • na

Blog 9 - Weer lekker thuis

Eenmaal weer thuis was het een groot feest. Grote zus D. had samen met opa en tantes de hele woonkamer versierd met blauwe slingers en ballonnen!

Wat heeft ze al die tijd uitgekeken naar haar broertje. Toen we (eindelijk, aan het eind van de middag) weer thuis kwamen, wist ze geen raad om hem nog eens te komen bekijken. Ja hij was er echt! Ik kwam naar binnen gestrompeld en papa had baby B. in de maxicosi. Er werd voor mij een stoel klaar gezet en D. ging direct naast de maxicosi op de bank zitten. Met haar armen open van: kom maar op! Baby B. was in de maxicosi een beetje onrustig maar toen hij bij haar lag, keek hij haar met grote ogen aan en was muisstil. Alsof hij haar stem herkende van in mijn buik. Ze keken een paar seconden alleen maar, zo'n magisch moment. Wat later was het tijd voor zijn voeding (borstvoeding). Ik ging even in alle rust in de keuken zitten met mijn rug naar de woonkamer. Maar D. was inmiddels weer lekker aan het spelen en kwebbelde er op los. Ik zag dat baby B. met zijn hoofdje aan het draaien was om haar te zoeken. Hij dronk niet, hij zocht zijn zus. Ik riep of ze er even bij wilde komen en toen zij er was keek hij even en was het weer goed. Toen ze weer weg ging, begon hij goed te drinken. 

Wat hebben wij een feest van een kraam week gehad! Een super lieve kraamverzorgster, die D. overal goed bij betrok. Dat was een wens van ons, maar zij luisterde daar echt goed naar. Ze had zelfs een eigen schortje voor haar meegenomen "Hulp kraamverzorgster". D. mocht helpen met luiertjes klaar leggen voor het verschonen, helpen met in badje doen en daarna broertje lekker invetten, mooie schone kleertjes voor hem uitzoeken. Helpen bij de controles bij mama (alleen de bloeddruk en voelen aan mijn buik, niet de knip natuurlijk). En veel knuffelen met haar babybroertje. Wat hadden we een geluk dat D. nog lekker kerst vakantie had. Toen de kraamverzorgster na een week weg ging, moest ze toch wel even huilen want ze ging haar zo missen... (ik moest me inhouden om ook niet in huilen uit te barsten). Apart hè, hoe zo iemand zo'n belangrijk deel uit je leven mee maakt en na een week gewoon weer weg is? Gelukkig hebben we haar telefoonnummer gekregen met de vraag om haar op de hoogte te houden hoe alles met de kids gaat. 

Het was voor D. natuurlijk wel erg wennen dat mama zoveel op bed lag/ boven was. Er stond een stoel in de slaapkamer voor mijn man en zij lag/ zat er lekker gezellig op het grote bed bij. Ze was aan het spelen of lag even lekker televisie te kijken. Als baby B. en ik gingen slapen, moest zij met papa mee naar beneden, maar het liefst zat ze de hele dag bij ons. Wat ook heel leuk was van de kraamverzorgster is dat D. ook mocht helpen in de keuken. Lekker een smaakje thee uitzoeken voor mama en beleg voor op brood. En als het dan tijd was om te eten, kwam ze helemaal trots laten zien wat zij vandaag weer voor mama uitgezocht had.  

Maandag 7 januari was het weer zover. Haar 1e schooldag. Aan de ene kant keek ze er heel erg naar uit want papa was nog vrij en nam baby B. en een traktatie voor de klas mee. Maar aan de andere kant wilde ze zo graag bij mama en haar broertje blijven. Eenmaal op school liet ze vol trots haar kleine broer aan iedereen zien. Mijn man zei dat ze sterretjes in haar ogen had van trots en geluk.

4 jaar geleden

Wat lief allemaal!en echt een top kraamverzorgster zeg,superlief!

4 jaar geleden

Wat een fijn verhaal zeg! Super start met super kraamverzorgster en lieve grote zus, ik smelt hier gewoon :)