Snap
  • Baby

blog 9# het verlof zit er op KDV here we come

Mijn zwangerschapsverlof zat er op, ik mocht weer gaan werken. Ons meisje zou naar een kdv in de buurt gaan, jeetje wat spannend.

Ons meisje was bijna 12 weken toen ik weer mocht gaan werken. Aangezien ik graag werk had ik hier best naar uitgekeken. Thuiszitten is voor mij niet weggelegd. Omdat mijn man op dat moment nog niet hoefde te gaan werken zou ons dochtertje beginnen met 2x 2,5 uur per week om te wennen. Als mijn man dan ook weer buitenshuis moest gaan werken zou ze 4 volle dagen naar het kdv gaan.

Mijn eerste werkdag was aangebroken. Dit zou ook de eerste ochtend voor ons bloempje bij het kdv zijn. Aangezien ze een echt slaapkopje is heb ik haar rond 7 uur wakker gemaakt, aangekleed en de eerste fles gegeven. Op naar het kdv, jeetje wat was ik zenuwachtig. Ik keek er heel erg tegen op en wilde het liefst weer met haar naar huis, maar dat kon niet. 

Aangekomen bij het kvd haal ik ons meisje uit de maxicosi en babbel er op los. Gelukkig kijkt ze me heel vrolijk aan dat scheelt. Met haar in mijn armen loop ik naar de groep, de leidster neemt haar van me over. Op dat moment moet ik toch echt even slikken, schijnbaar wordt dat gezien want er wordt me op het hart gedrukt dat ik altijd mag bellen. Tja denk ik dan ze is er vandaag maar 2,5 uur, dan heeft het niet echt nut om ze lastig te vallen. Ik geef mijn meisje een paar kusjes en zwaai dag dag mama gaat werken en loop weg. Buiten zie ik de leidster samen met mijn dochtertje voor het raam staan om te zwaaien, dus ik zwaai. Mijn lieve meisje kijkt me aan draait d'r hoofdje naar de leidster en lacht. Pff wat een opluchting geen tranen van m'n bloempje, alleen van mama.

Tegenwoordig gaat ze 4 volle dagen naar het kdv. De donderdagen heb ik knuffeldag. De andere door de weekse dagen maak ik mijn meisje wakker met de tekst: Goede morgen bloempje van mama. Lekker geslapen? (meestal krijg ik dan een grijns als antwoord) Je mag vandaag weer naar de vriendjes lekker spelen en knuffelen. Op dit moment wordt haar grijns altijd groter. 

Ons meisje vindt het heerlijk op het kdv. De leidsters en andere kindjes knuffelen graag met haar en zij ook met hen. Als ik dag dag zeg is zij al met heel andere dingen bezig. Ze is nu bijna 5 maanden en brabbelt in haar eigen taaltje hele verhalen tegen iedereen die het horen wil. 

In mijn volgende blog zal ik schrijven over het leet dat CB heet.

7 jaar geleden

Clear, inrfvmatioe, simple. Could I send you some e-hugs?

8 jaar geleden

Ik heb mazzel gehad, mijn ouders en schoonouders wilde alletwee, zonder dat we het gevraagd hadden, wel een dagje oppassen in de week (en gingen er zelf een dagje minder voor werken). Wij hebben er even over nagedacht omdat we dat eigenlijk niet wilde (waren bang voor het overnemen van opvoeding, en vinden dat opa's en oma's iets leuks moet zijn) uiteindelijk wel gedaan en afgesproken als we het niet fijn meer vinden dat we dat zouden bespreken. Nou echt super oplossing. Andere 2 dagen gaan ze naar een gastouder.

8 jaar geleden

Fijn dat ze het naar haar zin heeft, maakt het werken voor jouw ook een stuk leuker! Hier gaan onze mannetjes de ene week 3 dagen kdv, de andere 2 dagen kdv en 1 dag oma. De oudste gaat ook nog ochtend naar psz, dat is de thuiswerkdag van mijn man. En ik ben vrijdags thuis met de mannetjes;) Ze gaan er hier ook met plezier heen, 's ochtends rond 8-en gaan ze heen en rond 18.45 halen we ze weer op... De jongste zit nu wel in de fase van eenkennigheid (ik wil papa of mama altijd bij me;) ), dus wel traantjes bij het wegbrengen. Maar dat is over zodra degene die gebracht heeft weg is. En bij halen willen ze beide nooit weg, nog altijd druk aan het spelen...

8 jaar geleden

Toen we 1 kindje hadden, was het 2 dagen mijn mama en 2 dagen kdv. Na de 2e minder gaan werken en is het 2 dagen naar mijn mama en 2 halve dagen naar het kdv. In het weekend vrij, 1 dag in de week en 2 middagen. Kindjes vinden het geweldig op het kdv! Maar die eigenaresse is de mama van mijn beste vriendin, dus nooit zo moeilijk mee gehad. In september gaat ze naar de basisschool en denk dat dit een andere ervaring zal worden voor me.. hahah!