Terug
Blog header image

Blog 27: review - Luvion Grand Elite

Onze oude babyfoon met beeld en geluid is ter zielen.. Bij deze een review over dit nare ding!

Toen ik nog maar net zwanger was van onze zoon, besloten we rustig aan wat spulletjes te gaan aanschaffen. Dit zodat we niet alles in de laatste maanden hoefden te kopen. Een van de eerste spullen die we kochten was een babyfoon.

Ik wist het zeker: ik wilde een babyfoon met beeld en geluid. Ik wilde vanuit mijn bed kunnen zien wat onze kleine aan het doen was. Iets wat achteraf ook super bleek te zijn, na mijn bevalling (een keizersnede) kon ik slecht uit bed komen. Met deze babyfoon kon ik onze kleine toch in de gaten houden, zonder dat ik mijn man steeds wakker hoefde te porren en uit bed moest sturen om naar de kleine te gaan kijken. 

Helaas heeft deze babyfoon: de Luvion Grand Elite (van € 179,-) ons vanaf het allereerste begin teleurgesteld. 
Nog maar net uit de doos bleek de 300 meter bereik die het apparaat zou moeten hebben, toch wel een beetje overdreven. Hij redde het net aan van de benedenverdieping naar de babykamer op de 1e verdieping. Daarnaast gebeurde het zeer regelmatig dat de camera en de monitor 'geen signaal' aangaven of zich van elkaar 'loskoppelde' waardoor je dan weer de babykamer in moest om de twee apparaten aan elkaar te connecten. 

De vier slaapliedjes die het apparaat heeft, klonken enorm hard en vals. Dat doe je je kindje niet aan. Maar ach, daar hadden we het apparaat ook niet voor gekocht, dus dat lieten we maar 'voorbij gaan'. 

Het scherm was groot genoeg en helder. Wanneer het licht is in de babykamer zie je alles in kleur, in het donker is het 'zwart-wit'. Het apparaat is simpel te bedienen en het geluid (mits hij signaal heeft) was goed. 

Leuk is dat er een SD card in de monitor kan, waardoor je korte filmpjes van jouw baby kan opnemen. Iets wat we dan ook regelmatig hebben gedaan. Leuk voor later!

Ook heeft deze babyfoon een temperatuurmetertje. Je kunt een alarm instellen wanneer het te warm wordt in de babykamer. Heel handig. Al vraag ik me ernstig af hoe accuraat deze meter precies is! 

Maar dan de accu! Onze zoon was nog geen 6 maanden oud of de accu 'puilde' al uit het apparaat. Oké, we hadden de monitor 1x laten vallen, maar nu deed het apparaat dus helemaal niets meer. De garantie van 1 jaar was inmiddels al verlopen. Mijn man is toen zelf maar aan het knutselen gegaan en heeft de accu eruit gehaald. Middels het stroomsnoer deed de monitor het wel weer, maar je begrijpt dat we hierdoor geen bewegingsvrijheid meer hadden. 

Nu is onze zoon nog geen 2 jaar oud en is het apparaat er maar helemaal mee opgehouden. Het stroomsnoer is kapot, precies op de plaats van de stekker en dus doet de monitor het nu helemaal niet meer. 

Het 'grappige' is dat ik laatst toevallig weer even in de winkel was, waar we deze babyfoon hebben gekocht. Daar was nog een mevrouw die klachten had over ditzelfde apparaat. Toevallig ook met betrekking tot de accu. De verkoper gaf toen ook aan dat hij deze klachten vaker hoorde en omdat zij nog garantie op het apparaat had en dit met de kassabon kon aantonen, zou de verkoper hem opsturen naar de fabriek. Deze mevrouw zou dan een nieuwe krijgen. 
Gek genoeg deed het mij goed dit te horen. Gelukkig waren wij niet de enige met dit probleem.

Sommige mensen zullen nu misschien denken: ach, jullie zoon is nu bijna 2, dan heb je geen babyfoon meer nodig! Maar niets is minder waar. Onze zoon houdt namelijk nogal van klimmen en maakt daarbij regelmatige flinke valpartijen. En in zo'n geval is zo'n babyfoon wel degelijk een handigheidje. 
Daarnaast zijn we nu zwanger van ons tweede kindje en vind ik het gewoon een prettig idee een nieuwe babyfoon in huis te hebben. Inmiddels hebben we dan ook een nieuwe gekocht. Nu alleen met geluid. Volgens de Consumentenbond de beste in zijn soort: de Philips Avent. 

We hebben deze nieuwe babyfoon nog niet zo lang, maar qua gebruik is hij heel handig. Helaas kan ik er op dit moment niet veel meer over zeggen dan dat.. Daarvoor hebben we hem te kort. Maar één ding kan ik je wel afraden: de Luvion Grand Elite! Hij is nogal duur en zonde van je geld! De voordelen wegen niet op tegen de nadelen.. 

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat sonde! Wij hebben een goedkopere aangeschaft van d-link. Hier kunnen we helaas geen filmpjes mee opnemen, maar tot nog toe wel heel erg tevreden over!

SwoosyQ
6 jaar geleden

Dat is het belangrijkste toch? Als hij maar doet wat hij moet doen: jouw kindje in de gaten houden.. Dit was inderdaad heel erg zonde van het geld. In eerste instantie dachten we dat hij aan al onze eisen voldeed, maar dat is helaas erg tegengevallen..

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.