Snap
  • Baby
  • jeugdzorg
  • biologisch
  • houdenvan
  • gezinshuis

Biologisch kindje

Na 3 jaar zelf mijn gezinshuis te hebben ‘gedraaid’, kwam ik Branco (weer) tegen. Toen hij voor mij koos, wist hij dat hij er 5 kinderen bij zou krijgen. Al vrij snel (kerst 2018) vroeg Branco mij ten huwelijk, net nadat ik was gestopt met het gebruiken van de anticonceptiepil. Naïef en vol enthousiasme hadden wij ‘onze dag’ al gepland. Begin januari bedacht ik me dat ik weer aan ‘de pil’ ging. Toen ik die dag erg moe wakker werd en mijn bed niet uit kon komen, bedacht ik me dat ik toch even een test ging doen, niet dat ik (bewust) dacht zwanger te zijn, maar toch had ik het gevoel iets uit te moeten sluiten. Branco was naar zijn werk en ik was druk met de kinderen. Na een aantal minuten bedacht ik me dat de test nog op een plankje lag. Na een kort moment van ‘schrik’ belde ik Branco op. Wat waren wij beide gelukkig dat ik (zo snel) zwanger was van ons eerste biologische wondertje. Wij besefte ons dat dit niet vanzelfsprekend zou zijn. 

Al snel kwamen er van mensen die dichtbij ons stonden, maar ook van buitenstaanders, oordelen en vragen en het ‘feit’ dat wij zeker meer van ons biologische dochtertje zouden gaan houden. Al snel raakte ik in ‘paniek’ en begon ik aan mezelf te twijfelen. Ik wilde onze andere kinderen, die al zoveel hadden meegemaakt, niets te kort doen. Na een aantal weken bedacht ik me dat alleen ik dit kon voelen en dat niemand dit van te voren voor mij in kon vullen.

Nu (onze dochter Mia is in september 1 jaar geworden) besef ik me dat dit niet het geval is. Ja, de zwangerschap was iets bijzonders en gaf mij een enorm blij gevoel. Ja, ik hou zielsveel van Mia en zal altijd alles voor haar doen. Ja, zij lijkt op mij en dat vind ik geweldig om te zien. Maar ik hou niet meer van haar, dan van de andere kinderen. Ik heb met ieder kind een andere band en daar ben ik trots op. Alle kinderen nemen onze humor over en krijgen onze normen en waarden mee.

Ik ben enorm trots op ons gezin en alleen wij voelen hoe bijzonder dit is. Ondanks dat andere niet geloven dat ik van allemaal even veel hou, ben ik blij dit zo te mogen ervaren. ❤️