Snap
  • Baby
  • Bevalling
  • newmom
  • Eerstekind
  • babymiles

Bevalling daar is hij: Miles Makaio

BEVALLING laatste deel.

In mijn vorige verhaal deelde ik mee dat ik een weeënstorm kreeg waardoor ik geen controle meer had over mijn shakende benen. Bij een weeënstorm zit er zo weinig tijd tussen elke wee, dat je niet echt op adem kunt komen. Dit heeft mij doen besluiten om een ruggenprik/epidurale verdoving te nemen. Uiteraard kan bij iedere medische ingreep bijwerkingen en/of problemen optreden. Er zijn enkele belangrijke handelingen nodig om de epidurale verdoving op een veilige manier te kunnen uitvoeren. Dit wordt eerst goed overlegd met de anesthesioloog. Toen de epidurale verdoving erin zat voelde ik me als herboren (leuke woordgrap tijdens de bevalling)! En nu was het wachten totdat ik genoeg ontsluiting had om te gaan persen. De uren vlogen voor mijn gevoel voorbij. Onze naaste familie was inmiddels op de hoogte gebracht dat het zo ver was. In de middag was ik nog geappt door een vriendin met de vraag je bent toch niet bezig he?!

Ja ik was bezig. Tegen haar vertelde ik het omdat ik tijdens mijn zwangerschap veel steun aan haar heb gehad. Waarvoor dank!

Om het uur kwam de verloskundige kijken hoe het met mij en de kleine ging. Ik voelde mij zieker worden en had het erg koud en dit terwijl het 28 graden buiten zowel binnen was. Van een epidurale verdoving kan je trouwensziek worden. Maar elke keer als de medicatie bij werd gesteld ging het met mij of met de baby slecht. Uiteindelijk zaten we op 9,5 cm en voelde ik dat ik moest persen. Maar dit mocht nog niet. Zie je dan maar eens in te houden. Er zat nog een klein randje dwars. Ze adviseerde me op de zij te gaan liggen in de hoop dat het randje weg ging. En ja hoor het randje was weg en ik mocht persen. Over het persen heb ik max. 10 minuten gedaan. Het waren welgeteld 4 pushes. Daar was hij eindelijk!! Onze baby: Miles Makaio. Hij was er nog niet uit of ik moest en zou mijn tweelingzus @siiimonee2 bellen. Hij is er!! En ik liet mijn kleine gup vol trots zien. Zo maakte zij mijn broer Sjoerd wakker om te vertellen dat hij er was. Na opgehangen te hebben hebben we ook mijn andere broer Jeroen gebeld en hem laten zien. Mijn moeder heeft haar kleinkind geboren zien worden en is trotse oma💙

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Ericavb?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.