Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Bescherm je kindje vermijd schadelijke stoffen

Dat het babyhuidje kwetsbaar is en goede verzorging nodig heeft is alom bekend. Maar waar moet je nou op letten? Er is op het gebied van babyverzorging heel veel aanbod en niet alleen in merk maar zeker ook in kwaliteit. Als zwangere of pas bevallen moeder zie je vaak door de bomen het bos niet meer en ben je snel geneigd om het meest bekende merk uit het schap te pakken. Maar is dat nou wel zo verstandig?  Hieronder vind je een beknopte checklist van de meest schadelijke stoffen die in babyverzorging zit verwerkt.

(Op deze lijst van schadelijke stoffen staan ook stoffen die zich al op de SIN-lijst bevinden. De lijst van schadelijke stoffen samengesteld door het International Chemical Secretariat, die met onmiddellijke ingang zouden moeten worden verboden.)

 

 

 

Waarom zijn juist kinderen zo kwetsbaar?

 

Kinderen zijn gevoeliger voor risico‘s van chemische stoffen, omdat hun hele lichaam (immuunsysteem, zenuwstelsel) in ontwikkeling is en onvolgroeid. Chemicaliën kunnen de signalen van bijvoorbeeld het endocriene systeem veranderen en zo op de lange termijn van invloed zijn op de voortplantingsorganen, maar ook op het gedrag van het kind. De huid is een belangrijke blootstellingsroute voor chemische stoffen, met name bij lichaamsverzorging. Agressieve of ongeschikte producten kunnen leiden tot allergieën of eczeem. (bron WECF)

 

Schrikken of niet! Laat je dus niks wijsmaken door keurmerken, groen-claims en hypoallergene producten maar lees altijd de ingrediëntenlijst. Print desnoods dit lijstje uit en stop hem in je tas zodat je altijd kunt spieken op welke stoffen je moet letten. Wij hebben natuurlijk ook heerlijke gifvrije baby- en kinderverzorging voor je klaar staan zodat je niet verder hoeft te zoeken. Onze lijn babyverzorging hebben we zelfs al voor je getest lees: Glanzende haartjes en een zijdezacht huidje

9 jaar geleden

Hai Meijra, Ook ik ben bezig met dezelfde top van thebrlebemriis. Leuk om te zien dat deel 2 bij jou al klaar is. Dat heb je snel ingehaald. Je hebt een leuke weblog, veel te zien. Ik ben nog een beginneling met mijn weblog, maar leuk om te doen.GroetjesAnnemieke van den Berg

12 jaar geleden

Erg goed dat hier aandacht aan geschonken wordt!