Snap
  • Baby

Bedtijd voor een baby

Wat is nou een goede bedtijd voor een baby? Ik ben er zelf heel consequent in, maar blijkbaar zijn niet alle moeders dat.

Zoals met eigenlijk alles, ben ik ook heel consequent (of dat probeer ik) met de bedtijd van Izzy. Half 7 badje, daarna nog papflesje en om kwart over 7 in bed. Het kan wel eens iets later worden als we weg zijn geweest, of iets eerder als ze echt heel moe is, maar we proberen ons aan deze tijd te houden.

Nu hoorde ik van de week van mijn vriend dan mijn schoonzus haar zoontje, die enkele dagen jonger is dan Izzy, pas om 9 uur in bed doet. Nu weet ik niet precies waarom en ik wil eigenlijk ook niet oordelen, maar dit is toch veel te laat?

Hij wordt iedere dag dan ook pas om 9 uur 's ochtends wakker. Nu is het natuurlijk fijn als je wat langer kunt slapen dan 7 uur/half 8, maar voor het ritme van je kindje lijkt me dit niet echt goed.

Hoe laat stop jij je kindje in bed? Of wat vind je een normale bedtijd?

8 jaar geleden

Mijn zoontje is 1 jaar en gaat altijd tussen 7 en half 8 naar bed. Hij is meestal zo tussen half 7 a 7 uur weer wakker de volgende ochtend. Moet ook wel op sommige dagen omdat we moeten werken hij naar de crèche moet. Hoe laat je kind naar bed gaat is denk ik niet het belangrijkste maar wel hoeveel uren slaap hij krijgt snachts. Dus als een kindje dan ook langer doorslaapt is het denk ik niet zo een groot probleem maar mijn zoontje doet dat dus niet, als hij later naar bed gaat is hij nog steeds vroeg wakker. Zal ook wel komen omdat wij geen gordijnen hebben die het licht compleet weg houdt. Er is wel een onderzoek geweest die aangeeft dat de uren voor 12 uur dubbel tellen, dus die zegt eigenlijk dat het wel belangrijk is om je kind vroeg op bed te leggen. Ik ben van mening dat regelmaat en genoeg uren vooral belangrijk is.

8 jaar geleden

Mijn zoon en dochter gaan om 7 uur naar bed (2,5 jaar en 6 weken). Bij mijn zoon pas met 3 maanden begonnen om om 7 uur naar bed te doen, toen hij dat door had (na een week of 4) sliep hij in de nacht beter maar ook overdag. Mijn dochter nu na 2 weken mee begonnen en gaat super (oja en geef bv, krijg namelijk vaak te horen dat het niet kan met bv om vaste tijd naar bed te doen). Wat ik veel in mijn omgeving zie, kinderen die laat (in mijn ogen) naar bed gingen (en dus laat op stonden) zeiden de ouders als ze naar school gaan komt dat wel, nou die hebben drama gehad om hun kind vroeger in bed te leggen en vroeg eruit te halen. Dus ik denk begin daar toch maar iets eerder mee. Ja en ik denk ook wel eens, mag het niet wat later dan half 7 zijn....

8 jaar geleden

Het heeft mi ook te maken met borst of fles. Mijn baby wil het liefst de hele avond wat drinken en is er dus geen sprake van een laatste voeding. Daarnaast verschuift het ritme regelmatig, hier in ieder geval. Zo hadden wij een periode van 2 uur wakker 2 uur slaap. Tegenwoordig is het 3 x driekwartier slaap overdag. En onze baby moet je niet op bed leggen, als ze nog niet zo moe is... ;-)

8 jaar geleden

Mijn zoontje van bijna 11 maanden gaat tussen 7 en half 8 naar bed en slaapt tot half 7 / 7 uur .