Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

bang voor het woord borstvoeding

Het taboe over het b voedingswoord

"Geef jij nogsteeds voeding?" en "wanneer ben je van plan over te gaan op normale voeding?" zijn twee vragen die je als langdurige borstvoedingsmoeder toch vaak over je heen krijgt. Het lijkt wel of de mensen  de term borstvoeding en het geven daarvan steeds meer taboe vinden. Hallo mensen , we leven in 2013 hoor. Het wword BORSTVOEDING mag je gewoon zeggen, er is niks engs aan en er gebeurd heus niks als je het zegt. En er is toch niks fijners als je kleintje de beste start geven die er is. Zolang de mogelijkheid er is om de band tussen jou en je kind superhecht te houden en je je kind daarbij ook nog een supervoeding geeft dan doe je dat toch als moeder zijnde. en dan zeg ik niet dat kunstvoeding slecht is , maar je hebt tegenwoordig zoveel soorten kunstvoeding dat het kiezen een hel is. De eerste heb ik flesgevoed grootgebracht, superfijn dat het er is als borstvoeding niet gaat. 

En nee ik ben nog niet van plan om te stoppen met de borstvoeding, ik vind het moment met mijn kleine heerlijk. Het is zo natuurlijk als iets om het je kind te geven. En nog een bijkomstigheid, gratis ook nog. Aangezien wij hollanders van gratis houden. Ja ons kleintje is 10 maanden, maar ja ze wordt er wel groot en sterk door maar nu ik de mogelijkheid heb om de kleinste zolang te voeden als ik wil zal ik er ook echt wel mee doorgaan, want het is toch dat niks gezond als je dit aan je kind mee kan geven.

dus mensen 

10 jaar geleden

Wat een ophef bestaat er toch in beide kampen. Het lijkt wel een oorlog. Als ik weer eens de vraag krijg "wanneer ik nou toch eens stop" zeg ik altijd dat ik net zo lang wil doorgaan tot mijn zoon zelf al "koekhappent" de tepel kan pakken als hij gewoon zelfstandig staat. Of dat ik het wel " tijd". Vind als hij op kamers gaat, want elke dag langs rijden is toch wat lastig. Heel jammer dat net zo taboe op heerst en dat er zoveel vooroordelen zijn.

10 jaar geleden

Avant oefenbeker werkt geweldig ;) wel een beker, lekt niet

10 jaar geleden

Ik vind dat iedere moeder ZELF moet weten of ze aan borstvoeding begint of niet. Ik heb alle 4 mijn kinderen borstvoeding gegeven. Gelukkig bestaat er ook flesvoeding want anders was ik er zelf niet geweest. Lukt de borstvoeding niet of heb je er geen zin in? Niet getreurd er is altijd nog de fles!

10 jaar geleden

Ja echt he net of je een kind van 2 met een open beker rond rijdt dat zou een kliederboel worden. Ag mensen altijd met hun vooroordeelcommentaar