Snap
  • Baby

babyzwemmen wanneer mag dat en wat kun je verwachten?

Wanneer kun je gaan babyzwemmen en wat kun je verwachten? Ik had geen idee de eerste keer en heb het zwembad gebeld voor informatie.

 Omdat mijn kleine meisje zo van een badje en de douche houdt ben ik met haar gaan babyzwemmen. 

Wanneer mag je gaan babyzwemmen?         Op de site van zwembaden wordt aangegeven hoeveel weken oud de baby moet zijn, maar ik had toch maar even gebeld. Het bleek zo te zijn dat ze mogen zwemmen na de eerste inenting. Bij sommige zwembaden moet je dit zelfs aantonen met de entingskaart. ik ging bij 7 weken voor het eerst. 

Wat neem je allemaal mee?                -Zwemluiers gehaald bij de drogist, een zwembroekje (optioneel), zwemkleding voor jezelf, handdoek voor allebei, schone luier, luier doekjes, babyOlie of baby lotion (dan kun je de kleine lekker insmeren na het zwemmen)

Babyzwemmen is vaak 's ochtends vroeg. Ik neem mijn kleintje mee in haar pyjama. Ik parkeer de wandelwagen in de hal van het zwembad en de maxi cosi mag altijd mee naar binnen. Super handig, dan heb je je handen vrij om zelf om te kleden. De kleine kleed je pas om in het zwembad. Daar is het lekker warm. Babyzwemmen is maar 30 min maar erg intensief voor zo'n kleintje. Als ze wat ouder zijn kun je nog daarna spelen in het peuterbad. Tijdens het babyzwemmen worden  kinderliedjes gezongen en verschillende oefeningen. Ik kende in het begin geen enkel liedje maar dat leer je snel. Ze geniet echt van het zwemmen. Onderwater gaan vond ik in het begin best spannend, er zijn ook ouders die dat in het begin niet willen. Hoe kleiner ze zijn hoe makkelijker het gaat  ze sluiten automatisch alles af zoals de keel. 

Na het zwemmen nog even lekker afspoelen onder de warme douche en dan snel aankleden. Vaak valt  ze daarna al in slaap in de maxi cosi. Dan kan ik rustig omkleden.

9 jaar geleden

Ik ben vanaf 9 weken gaan zwemmen met mn mannetje, heerlijk! in het begin snel moe, maar goh wat leren die kleintjes snel en veel! :) hij is nu bijna 2 en houd het dus ook op voor ons. We hebben genoten. Eens zien wat we dan gaan doen, misschien ouder en kind zwemmen, of totaal iets anders, zoals dansen/muziek maken :D

9 jaar geleden

Wat leuk dat babyzwemmen bij jullie wel leuk is. Hier in de gemeente waar ik woon is het waardeloos. Belachelijk duur en van het half uur moet je, jezelf 20 minuten zelf vermaken in te koud water. Nee dat was voor mij eens maar nooit meer. Wij gaan nu zelf regelmatig zwemmen in een zwembad (op een vakantiepark) waar het wel lekker warm is en waar mijn beide kinderen zich kunnen vermaken ;-)