Snap

Babyvoeding maken

Als de zaken een keer anders lopen dan gepland (en ik toch maar even een pizza in de oven gooi), of als ik iets kook wat niet geschikt is voor mijn jongste (9 maanden nu), dan vind ik het handig om iets in de vriezer te hebben. Ik heb dan ook een voorraadje maaltijden in de vriezer (als we boontjes, wortels, brocolli of iets dergelijks met aardappels eten dan vries ik ook 1 of 2 porties extra in). Voor het proportioneren gebruik ik een glas waar ik een diepvrieszakje in doe. Vervolgens schep ik hier de juiste hoeveelheid gepureerde aardappels en groente in. Het vlees kook ik (wat beter is dan bakken voor de kleinste) in grote hoeveelheden. Vervolgens maak ik het klein in de staafmixer en vries ik het in, in een bakje voor ijsblokjes. De dagen dat mijn jongste dus niet met ons mee eet kan ik 2 blokjes vlees en een zakje groente met aardappels voor hem warm maken.

Ook fruit is prima fijn te maken en in te vriezen. Als wij een dagje weggaan is het bovendien extra handig om dit bevroren mee te nemen. Mijn zoontje heeft dan op warme dagen tegen de tijd dat hij zijn fruit gaat eten een heerlijk koel hapje.

9 jaar geleden

ik ben met 4 maanden begonnen met potjes gewoon omdat ie er aan toe is nu zijn we langzaam begonnen met geprakt vers avondeten ook tevens op advies van het cb natuurlijk maar ook omdat hij nu lekker met de pot kan meeeten

9 jaar geleden

Is idd handig. Mijn zoontje is nu 5 maanden en ik ben met potjes begonnen omdat hij elke keer maar een paar hapjes at. Nu gaat hij steeds meer eten dus wil ik dan ook echt zelf maaltijden gaan voorbereiden voor hem. Alvast bedankt voor de tip.

9 jaar geleden

Idd handig, ik zorg dat ik ook altijd potjes groente in huis heb voor dit soort momenten. Dan is rijst of pasta zo gekookt en potje groente opgewarmd. Vlees wordt dan ham, knakworstjes of restje uit de vriezer.