Snap

baby's spelen met ipad??

hallo allemaal,

Ik wil echt niemand veroordelen of tegen het hoofd stoten met deze blog maar ik denk werkelijk waar  het moet toch niet gekker worden allemaal.

Ik ben nog niet zo heel oud (30) en als ik op bijv facebook kijk zie ik bij 90% van de mensen in mijn lijstje met kids foto's van hun kleine kindjes met een ipad in de handen.ik vraag me dan af wat de leerwaarde hiervan is voor de kindjes ??

Mijn kids hebben alle 4 nog nooit een ipad in hun handen gehad,ik vindt dit nl geen kinderspeelgoed.Onze oudste zoon is 9 jaar en mag beperkt op de laptop alleen als ik in de buurt ben om te zien wat hij doet op internet.vindt de gevaren van hem loslaten op internet gewoon te groot kinderen hebben toch geen besef op die leeftijd nog van wat de gevaren zijn van het internet.natuurlijk verschilt dit ook weer per kind op welke leeftijd ze de gevaren wel een beetje kunnen inschatten en hoe verantwoordelijk  het kind zelf is.

Ik las dat de ipad houder voor baby's is ontwikkeld vanaf 6 maanden wel nu is onze dochter 9 maanden maar ik zou dr toch echt zo n ding niet in handen geven.Natuurlijk zou zei het reuze intressant vinden ze vindt alles intressant wat ze in dr handen krijgt.Maar ik vraag me echt af wat de meerwaarde is van die ipad in haar handen.Ik geniet juist ontzettend als ze ligt te kirren tegen dr knuffeltje,plaatjes kijkt in dr boekje en als ze op dr babypiano muziek zit te maken :D moet een baby ook niet gewoon met zulke dingen bezig zijn en op zo'n manier de wereld ontdekken ??

Ik vraag me echt af of we op termijn slimmere baby's hebben door die ipad houder waardoor de kids dus al erg vroeg een ipad in handen hebben ??

Ben ook wel benieuwd naar de mama's die hun kinderen idd met de ipad laten spelen zo jong al wat de kinderen dan uberhaupt doen erop misschien ga ik het dan beter snappen :D.

10 jaar geleden

Hi Chani, je zit in de goede richting. Wat als er nou een case zou zijn voor de smartphone of de iPad die dus straling weghoudt bij het hoofd en lichaam? Die bestaat dus. Zou je daardoor een veiliger gevoel erbij hebben?

10 jaar geleden

wat leuk dat jullie reageren :D en zo te zien idd allemaal verschillende meningen leuk om te lezen. Ik stond een beetje te kijken dat het zelfs al op de basisschool wordt aangeboden en dat een kind erop moet kiezen wat voor activiteit ze wil gaan doen. Gelukkig is er bij onze oudste 2 hiervan geen sprake op school de oudste van 9 werkt heel af en toe op de pc om dingen op te zoeken voor zijn werkstuk en dat is alles wat ze op school doen op internet eerlijk gezegd ben ik hier ook nog wel blij om :D Wat betrefd die straling heb ik er ook iets van gehoord en gelezen idd maar ik vraag me wel af in welke mate dit zou zijn omdat het toch nergens afgekeurd wordt en dit normaal wel wordt gedaan met dingen die te schadelijk zijn voor onze gezondheid. soms denk ik toch wat hadden onze ouders het toch makkelijk toen bestonden er nog geen ipads bij mijn weten en mobieltjes hadden we ook al niet dus wij vroegen er ook gewoon niet om.

10 jaar geleden

Ik heb laatst een hele interessante documentaire gezien over de schadelijkheid van bepaalde ypes straling. Mensen zijn vaak bang voor hoogspanningsmasten enzo, maar dat blijkt onterecht. Echter de straling die van een ipad of telefoon af komt is wél schadelijk voor de hersenen, vooral bij kinderen omdat de hersenen zich nog aan het ontwikkelen zijn. Sinds die docu kijk ik heel anders tegen dit soort dingen aan. Als de ipad aan staat maar er geen verbinging is met internet, kan het geen kwaad. Maar zodra er een wifi verbinding ontstaat, komt er een soort magnetisch veld wat de hersenen kanbeschadigen. In veel landen is het dan ook sterk afgeraden om kinderen met een ablet of iets dergelijkse laten spelen. In scholen is het verboden om je mobiele telefoon aan te hebben staan in die landen, om dezelfde reden. De gsm verbinding zorgt ook voor teveel straling zeker als er in 1 gebouw meerdere mobieltjes aanstaan. Ik ben niet snel bang ofzo, ben echt niet zo iemand die denkt dat alle elekronica schadelijk of eng is ;) maar het heeft me wel aan het denken gezet. En mijn zoontje met iets als een Ipad laten spelen terwijl hij ook tevreden is met 'gewoon'speelgoed zal ik dus niet doen.

10 jaar geleden

Dat van die school klopt zeker want de school waar Megan in oktober naar toe gaat daar werken ze met een touchscreen waar de kleuters op kunnen aan geven wat ze willen doen......puzzelen, lezen, knutselen. Dus tja je ontkomt er niet aan en het is fijn als je kind al weet wat er van hem/haar verwacht word.