Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Baby's leren overleven in het water

Dit artikel kwam ik toevallig tegen en moest ik even met jullie delen. Het gaat over baby's/kinderen en water!

Dit artikel is het zeker waard om even te lezen:

http://www.famme.nl/9-fouten-die-zelfs-de-voorzich...

Heel erg duidelijk en het gebeurt ook veel te vaak dat jonge kinderen in de problemen komen met water door onoplettendheid van ouders. 

In Amerika leren ze baby's zichzelf te redden in het water. En dat is daar ook zeker nodig in de warme States, waar veel zwembaden zijn zonder hekjes eromheen.

Ik ben in ieder geval positief over de reddend zwemmen lessen. Iets wat mijn kinderen later ook moeten gaan halen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om eventueel andere mensen te kunnen helpen als die in nood zijn.

Mijn kids zijn beide echte waterratjes en niet bang voor water. De oudste (nu 3,5 jaar) mag alleen zonder zwembandjes in het peuterbad spelen en kan zelfs al drijven op haar rug zonder bandjes in het "diepe". Nog een half jaartje en dan mag ze op "echte" zwemles.

Moet jou kind(eren) van jou ook perse op zwemles en diploma's halen?

9 jaar geleden

Het is echt een waterratje. We gaan ook om de twee weken zwemmen. In het diepe moet ze zwembandjes aan van de toezichthouders en dat vind ze dan echt niet leuk (vooral bij de plaatsen waar ze kan staan op haar tenen). Gelukkig mag het in het peuterbadje (kikkerbadje) wel zonder ;-)

9 jaar geleden

Ja, hoor, ik vind zwemles erg belangrijk en mijn meiden moeten dan ook sowieso diploma A en B halen. Wel raden ze hier aan om pas te beginnen als je kindje minimaal 5 jaar is, maar zo te lezen is jouw dochter er al wel aan toe!