Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Babypoedervoedingsdrama!

Kennen jullie dat, je staat in de supermarkt om babyvoeding te kopen.. Weer een leeg schap! :(

Ik klaag niet snel en ik weer dat er in Afrika kindjes zijn die weinig tot geen eten krijgen, maar toch moet ik dit even kwijt.

Voedingsplan voor mijn baby:
Van tevoren had ik al helemaal bedacht, als ik straks bevallen ben dan wil ik zo snel mogelijk de baby aanleggen en borstvoeding gaan geven.

Helaas moest mijn dochtertje vlak na de geboorte naar de kinder IC. Doordat ze wat slangetjes in haar neusje had en het feit dat ze wat ontlasting en vruchtwater had binnen gekregen tijdens de bevalling, was borstvoeding geven niet mogelijk.

Borstvoeding:
Ik moest gaan kolven om de borstvoeding op gang te krijgen. Dit kwam door alle omstandigheden maar moeilijk op gang. Na een gesprek met de lactatiekundige besloten om te stoppen met kolven, liever een rustige mama dan een gestreste omdat dat voeden niet lukt.

Een dag later, de dag dat ik ook met mijn dochtertje naar huis mocht, had ik in een keer stuwing. Ik heb nog een tijdje borstvoeding bij kunnen geven (waar ik tot op de dag van vandaag heel blij mee ben, ze heeft toch wat belangrijke stoffen via mij binnen gekregen). Helaas gaven mijn borsten als snel niet voldoende melk meer en moesten we over op volledige flesvoeding.

Flesvoeding:
In het ziekenhuis gaven ze Nutrilon, dus thuis hebben we dat eigenlijk zo over genomen. Eerst dronk de baby nog maar kleine beetjes, maar naarmate dat meer werd en we als snel meer verpakkingen van de voeding nodig hadden, kwamen we erachter hoe lastig hier soms aan te komen is.

Onze melk naar China?:
Ik weet niet hoe andere moeders dit ervaren, maar wij lopen soms wel dagen achter elkaar tegen lege schappen in de winkels aan. Heel af en toe hebben ze nog wat achter liggen, maar vaak ook niet. En hebben ze nog wel wat dan mag je vaak maar 1 verpakking meenemen, dus moet je al snel weer naar de winkel in de hoop dat er dan voorraad is. De reden die winkeliers geven voor deze lege schappen, zijn de chinezen die blijkbaar maar in blijven slaan/er in handelen/het naar eigen land sturen omdat daar de babymelk niet goed zou zijn. Heel vervelend, maar waarom moeten wij daar het dupe van zijn?

Gelukkig altijd voorraad bij Nutrilon zelf !?:
Afgelopen week was het echt drama, in elke winkel hadden we pech. Dus we besloten bij Nutrilon online te bestellen. Daar mag je één keer in de 2 weken 2 pakken bestellen (daar zit dus ook een max op). Poging 1 de site werkt niet, maar na contact via chat en klantenservice werd ons verzekerd, de site zou het in de loop van de dag weer doen en zo niet mocht ik via de mail bestellen, want ze hadden altijd voorraad. Aan het einde van de dag poging 2, nee de site werkt weer niet, dus ik stuur maar een mailtje om te bestellen.

De volgende ochtend, antwoord in de mail:

Beste Nynke,

Helaas kunnen we geen bestelling voor je plaatsen.
We hebben sinds 15 december een nieuwe webshop. De gegevens van de oude webshop zijn niet overgenomen.

Je moet je dus opnieuw aanmelden in de nieuwe webshop, daarna kan je weer inloggen en bestellen. Ik hoop dat je vraag voldoende beantwoord is.

Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag.


Met vriendelijke groet,

Nutricia Webshop

Nieuwe dag nieuwe kansen. De website lijkt vandaag weer te werken, dus ik maak een nieuw account aan en ga naar de webshop om de bestelling te plaatsen. Maar na enige tijd zoeken vind ik geen Nutrilon babyvoeding, dus ik neem weer contact op met de klantenservice. Pas na heel veel vragen en onduidelijke verhalen en redenen, wordt er uiteindelijk verteld dat ze ivm een verandering in de wetgeving tijdelijk geen standaard babyvoeding kunnen leveren. Ik ben verbaasd, gisteren waren zo nog zo begripvol voor het feit dat het vervelend in de winkel tegen lege schappen aan te lopen, maar bij hun zou er altijd voorraad zijn en zou ik het maximaal één dag later in huis hebben! 

Babyvoeding commercieel product?:
Wat nu? De baby moet wel gevoed kunnen worden!! Ik wordt doorgestuurd naar de wehkamp-en albert heijn webshop. Hier lijken ze nog een beetje voorraad te hebben, maar je betaald zo een paar euro meer per pak. Tsjah zegt Nutrilon 'Deze bedrijven mogen zelf hun prijzen bepalen'.  

Lekker die commercie omtrent het voeden van een baby... het moet niet gekker worden!

Lopen andere mama's hier ook tegenaan, of ben ik nou toch wel een klager ;) Ben heel benieuwd hoe andere mama's hiermee omgaan?

(Dit is overigens geen blog om maar te klagen over Nutricia, maar een uiting wat betreft de absurdheid om in zo'n welvarend land als Nederland aan voeding voor je baby te komen!)

9 jaar geleden

Lijkt me onwijs irritant, zelf lukte de bv wel dus nooit flesvoeding nodig gehad. Wat ze vaak zeggen is, 1 pak per klant. Dus jij gaat baar binnen, koopt 1 pak en hoppa ja gaat weer naar binnen en koopt 1 pak, het plankje tussen alle boodschappen in zorgt ervoor dat je een nieuwe klant bent, ze mogen je dan niet weigeren, ze denken vast wel dat je een vervelende klant bent..... En inderdaad stap anders over naar kruidvat, goedkoper en op voorraad!

9 jaar geleden

dat lijkt me echt frustrerend en ik zou er serieus de zenuwen van krijgen. ik geef ook fles voeding omdat zoontje gelijk naar neonatologie moest en ik ik pas 16 uur later kon proberen te voeden. Hij krijgt speciale voeding ivm allergie maar daar voor gaf ik pre voeding van een Duits merk. Wij wonen aan de grens en daar was altijd wel voorraad.

9 jaar geleden

Wat ben ik blij daar geen last van zie steeds leeg schap in winkel en vroeg me al af hoe moeders dit doen. Wij hebben speciale voeding die haal ik bij apotheek.

9 jaar geleden

Hier ook ellende! Ik heb vaker gedacht aan overstappen, echter is ons ventje daar niet mee eens. Nu dus ook elk pak wat ik zie koop ik! Ik loop ook in het winkelcentrum gerust iedere winkel binnen om er één te kopen, mochten ze het hebben... ELLENDE!