Snap
  • Baby
  • babykleding
  • winkelen
  • Momlife
  • wassen

Babykleding, wat gebruik ik nou wel of niet?

Shirtjes, rompertjes, broekjes, maillots, boxpakjes, sokjes etc. De keuze is reuze. Maar wat vind ik handig in gebruik en wat niet?

Rompers

Vaak als je denkt aan babykleding dan denk je al automatisch aan rompers, de basis van elke baby outfit. Deze gebruik je voor de kleinere kinderen eigenlijk elke dag. Maar ook hier heb je verschillende soorten in, lange mouw, korte mouw, zonder mouwen, omslag rompers.

Ik heb in de zomer voornamelijk korte mouwen gebruikt en met extreme hitte mouwloos. De meeste rompers zijn van (bio) katoen en makkelijk te wassen en drogen. Bamboe hebben wij ook gebruikt, het materiaal is lekker zacht en luchtig, maar wel duurder in aanschaf. 

Voor het najaar en de winter gebruik ik rompers met lange mouwen. Veel mensen vinden deze onhandig maar ik absoluut niet. Zo kleed je je kindje aan met meerdere laagjes en kun je, als ze het te warm hebben (of alles onderkotsen, wat hier regelmatig gebeurd) makkelijker wat uittrekken. 

Truitjes, shirtjes, vestjes

Met deze koudere dagen gebruik ik voor thuis vaak gewoon katoenen shirtjes met lange mouw, maar als we een tijd naar buiten gaan krijgt meneer een warme trui aan, voor een winterjas is het nog iets te warm. Bij een stevige wind doe ik ook een lekker warm vestje met capuchon aan.

Broekjes, leggings of maillots?

Ik gebruik voornamelijk stoffen broekjes, deze zijn lekker zacht en makkelijk aan te trekken. Spijkerbroeken staan heel erg stoer, maar zijn vaak toch wel ruw voor zo'n baby huidje. Al helemaal als ze nog zo super klein zijn. Leggings zijn ook lekker makkelijk, maar vaak niet zo heel erg warm. Maillots heb ik toevallig ook in de lade liggen, maar dat was ook alleen maar omdat ze bij de Aldi sterk afgeprijsd waren. Deze zijn lekker warm, maar ik vind ze al snel zo oudbollig ogen. Voor meisjes zijn ze leuk voor onder een jurkje of tuniekje. Die optie heb je natuurlijk niet bij een jongetje.  Ook zijn ze wat onhandig met aan en uittrekken. Voordeel is wel dat ook gelijk de voeten bedekt zijn, hier sneuvelen namelijk nog wel eens sokjes.

Sokjes

Zoals ik al zei worden er hier vaak sokjes verloren. Omdat ons zoontje een hele drukke baby is, blijft kleding niet altijd netjes zitten. Hij wrijft met zijn voeten tegen elkaar of trekt gewoon zelf met zijn handjes zijn sokjes uit. Als je op je voet wil sabbelen, dan zit je sok natuurlijk ook in de weg. Sokjes met anti-slip aan de onderkant blijven hier het beste zitten. Slofjes en schoenen totaal niet. Zelfs schoentjes met veters worden uitgetrapt. Ik hoop toch dat dit beter wordt, anders heeft hij straks wel erg koude voetjes in de winter tijd.

Boxpakjes en onesies

Deze pakjes zijn het allermakkelijkst voor de hele kleine babytjes. Wij hebben ze veel gebruikt, omdat ze ook handig waren in het ziekenhuis, alle draadjes kunnen er makkelijk langs en je hoeft ze niet eerst over het hoofd te trekken. Dit wordt namelijk lastig als je kindje een sonde heeft of andere slangetjes in het gezicht. Nu Björn groter is, wordt het al een stuk lastiger om al die knoopjes dicht te maken. Hij beweegt alle kanten op en wil steeds op zijn buik rollen. Je hebt er ook zomer versies van, met korte mouwen en pijpjes, ideaal. Onesies vind ik ook erg leuk en ze hebben een super hoog cute gehalte. Maar wanneer je een luier wil verschonen, moet je het hele ding uit doen, niet zo handig dus.

Buiten kleding

We hebben voor de winter een lekkere dikke jas voor hem, met een grote capuchon met bont randje. In een wat grotere maat, zodat er eventueel ook nog een dikke trui onder kan. Aangezien de winter hier best wel fris kunnen worden. En lekkere warme dekens zijn/kunnen ook handig zijn voor onderweg in de wandelwagen of buggy.  Lekker warm voor over de beentjes

Favoriete (budget) winkels

Bijna elke week kun je mij vinden bij de Zeeman, ik vind hun kleertjes van goede kwaliteit, ze hebben veel keuze en hele schappelijke prijzen. Behalve kleding haal ik hier ook mijn slabbetjes, hoeslakens en hydrofiel doeken. Elke week hebben ze wel weer wat nieuws, toevallig heb ik vandaag nog een super schattig beren truitje gekocht met bijpassende slofjes. 

Naast de Zeeman ga ik ook graag naar de C&A , ook al hebben zij niet zo'n grote selectie babykleding (in mijn woonplaats iig) ze hebben wel hele leuke kleding voor een leuke prijs. Op de 3e plaats staat de Hema. Leuke kleding, maar ik vind ze erg duur. Bij de Kruidvat haal ik specifiek sokjes, omdat dit de enige sokjes zijn die Björn met moeite uit kan krijgen.

Waslabels

Waslabels let ik eigenlijk helemaal niet op. Veel kleding moet verschillend gewassen worden, als ik daar rekening mee moet houden dan sta ik elke dag te wassen en te hangen. Die ene romper moet op 30 of 40 graden en de ander mag op 60 graden en dat shirtje mag helemaal niet in de machine, maar moet op de hand gewassen worden. Ja doeeeeeeiii! Ik doe de kleding zoals rompers, shirtjes, broekjes, knuffels etc gewoon bij onze was in (30 graden.) En de spuugdoeken, hydrofiel doeken, slabbetjes, boxkleden etc gaan gewoon op een 60 graden was en in de droger.