Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Baby van 6,5 maand heeft erge keelpijn

Mijn zoontje is 6,5 maand en heeft erge last van zijn keel. Na 3 dagen hoge koorts, is de koorts nu weg, maar nu de keelpijn nog...

Mijn zoontje heeft op dit moment erge last van keelpijn. Hij heeft 3 dagen hoge koorts gehad (39,1). Dat is nu gelukkig voorbij. Alleen zijn keeltje blijft zeuren. Overdag is er weinig aan de hand ( hij drinkt helaas erg slecht), maar 's avonds en 'snachts huilt hij alles bij elkaar. Niks is dan goed. Sap wil hij niet, melk drinken niet...Maar hij is wel erg moe. Hij wordt wakker van het hoesten, en dat doet dan denk ik zeer, en begint hij te krijsen..wat vervolgens nog meer pijn veroorzaak.

Al 2 keer bij de huisarts geweest, maar die stuurt me naar huis met: Je moet het maar 2 weken uitzingen dat hij s'avonds en 's nachts huilt. Geef hem maar een zetpil.

De zetpillen heb ik al geprobeerd 's nachts, werkte ook niet..

Heeft iemand een idee wat ik moet doen, zodat zijn keeltje weer rustiger wordt en hij lekker kan slapen 's avonds en 's nachts?

9 jaar geleden

Ja idd, wat een k*t arts, heeft zeker geen kinderen! Ik kan er altijd goed boos om worden met de diagnose "niks aan de hand succes" ja dag, jouw kind, jouw moedergevoel en die arts moet jou helpen! Je betaalt er voor. Ik heb geen medische tips maar laat even kijken of je kindje oorontsteking heeft, en geef ijsjes, koude dranken, alle kleine beetjes helpen. Zuivel producten raad ik af behalve de nodige melk omdat zuivel vaak meer slijm aanmaakt waardoor het nog moeilijker word en meer pijn.

9 jaar geleden

andere dokter zoeken. Onze arts speelt geen spelletjes met keelpijn en hoest, dat kan op zo'n jonge leeftijd zo snel omslaan in iets ergers! Even aan de antibiotica en het is gedaan... success, arm muppie!

9 jaar geleden

Heeft hij niet stiekem last van zijn oren? Keel en oorontsteking gaan soms samen. En excuseer mijn taalgebruik maar wat een kut huisarts dat hij niks voorschrijft. luuf onder de voeten en dikke sokken aan werk inderdaad heel goed. Niet op de borst smeren dat slaat soms heel erg op de lucht waardoor ze nog meer gaan hoesten.

9 jaar geleden

Ik gebruik altijd van Daro de thijmsiroop en ik heb gehoord dat Luuf baby erg goed werk en dat mag vanaf 6 maanden! Nu heb ik van de week een bericht gelezen dat ze als tip gebruiken om het onder de voetjes te doen en dan sokjes aan.. Heb het nog niet geprobeerd maar het is het proberen misschien waard!