Snap

Baby met 2 hoofden geboren

Een Braziliaanse vrouw is bevallen van een baby met twee hoofden. Het kind is kerngezond en alle organen werken perfect. De vrouw noemde de tweeling Emanoel en Jesus, omdat het "een kerstwonder" is.

Elke jongen heeft zijn eigen brein en ruggemerg, maar voor de rest delen ze wel alle andere organen, waaronder het hart, de longen en de lever. Omdat de Siamese tweeling één lichaam deelt, kunnen de kinderen niet gescheiden worden.

Het is een zeldzaam verschijnsel, maar vreemd genoeg is het al de tweede keer dat dit gebeurt in Brazilië dit jaar. Toen overleed het kind enkele uren na de geboorte wegens zuurstofgebrek.

De 25-jarige moeder komt van het platteland en was niet op de hoogte van de situatie. Tijdens haar zwangerschap werden geen echo's genomen. Toen ze te veel pijn had, besloot ze naar het ziekenhuis te gaan waar de geboorte ingeleid werd.

Volgens de behandelende arts wordt de baby met veel liefde opgevangen in de familie. "De vrouw heeft al drie kinderen, maar is ook erg blij met deze uitzonderlijke baby", klinkt het. "De moeder geeft beide hoofdjes tegelijkertijd de borst", zegt dokter Neila Dahas. Volgens haar mogen moeder en kind volgende week het ziekenhuis verlaten.

11 jaar geleden

Dit is wel heel bijzonder!

11 jaar geleden

Gelukkig is het kindje gezond!

11 jaar geleden

Het zal je maar gebeuren. Best wel even schrikken, denk ik. Spannend hoor, hoe het leven van deze twee kindjes verder gaat.