Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Baby krijgt stress door gebrek aan aandacht mama

Canadese wetenschappers hebben bewezen dat baby's van zes maanden stress krijgen als ze geen aandacht krijgen van hun moeders.

Er werden 30 baby's en 30 moeders bestudeerd door de Canadese wetenschappers. Ze werden verdeeld in twee groepen en in een autostoel gezet terwijl hun moeders met hen speelde.  De moeders vertoonde twee minuten geen emotie en staarde boven het hoofd van het kind. Het niveau van cortisol bleek toen aanzienlijk hoger te zijn dan bij de kinderen die niet  genegeerd werden.

Toen de baby's de dag er na terug naar het laboratorium gingen werden ze niet genegeerd, maar hun cortisol niveau  steeg opnieuw. De tweede groep baby's ondergingen hetzelfde proces maar kregen de hele tijd aandacht, bij hun zag je geen hormonale verandering. Uit de resultaten bleek dat de baby's die eerder genegeerd waren, later bang waren dat ze weer genegeerd zouden worden.

Herhaalde episidos van stress kan een groot effect hebben op de gezondheid van de baby, waardoor hij of zij op latere leeftijd nog gevolgen kan hebben. Dit zeggen de  experts in de kinderontwikkeling. Mocht een moeder last hebben van postnatale depressie dan kan dit ervoor zorgen dat ze haar kind negeert, maar het kan relatie tussen moeder en kind ook verstoren. Op lange termijn kan het de gezondheid van het kind ook treffen.

12 jaar geleden

Hier had ik nog niet van gehoord, daar moet ik dus niet gaan doen, wanneer mijn kindje is geboren. Maar in hoeverre is dit geldig voor alle baby's? 30 is wel vrij weinig.