Blog header image

Baby Brood Gevechten

Baby weigert broodbeleg. Getversnotje nog aan toe. Hij eet droog brood.
nijn81
6 jaar geleden

Dochtertje van vrienden van ons weigert ranja te drinken als ze thuis is, maar op het kdv en als ze op visite zijn bij ons, drinkt ze het wel! Kinderen associëren dus bepaalde rituelen met bepaald eten. Net als dat ik élke keer zin heb in chocolade als ik even een spelletje op de pc doe. Mijn hersenen koppelen dat op de 1 of andere manier aan elkaar...! Weird.

vanin
6 jaar geleden

Komt mij heel bekend voor!! Gewoon steeds blijven aanbieden. Hij is nu 13 mdn en nu pas begint hij goed brood te eten... ik heb toen ontbijtkoek als broodbeleg gedaan en daarna steeds wat anders.. dat werkte..

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik sta even te kijken van wat het cb zei... Ons zoontje krijgt elke dag brood met kaas en soms nog een plak worst ervoer heen en dat vonden ze hier prima... Misschien kun je een keertje proberen een knijpzakje fruit uit te smeren over zijn broodje? Succes! Dit zal hij echt niet zijn hele leven vol gaan houden ;)

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Mijn dochter heeft ook erg lang droog brood gegeten. Worden ze ook prima groot mee hoor!

Leyla Ummels
6 jaar geleden

lol, hier vaak anders om, het beleg verdwijnt of word er af gelukt, en een kale boterham blijft over ;) Het helpt nu als het een "papa" boterham is (dubbel gevouwen) of een "warme" boterham (tosti met geitenkaas) Smeer kaas is inderdaad erg zout, aan mijn mans kant is iedereen er heel gevoelig voor dus ik let wel op dat er op een dag niet te veel zoute dingen gegeten worden, maar gewone kaas is prima hoor.

Leyla Ummels
6 jaar geleden

gelukt=gelikt natuurlijk

Anoniem
6 jaar geleden

Misschien een lekker croissantje voor de broodnodige afwisseling? Of mag baby dit nog niet hebben?

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn zoon heeft ook in het begin erg slecht brood gegeten, hij vond het echt niks. Maar omdat hij wel een flinke hongerlap was en ik de borstvoeding wilde afbouwen, hem wel steeds een boterham aangeboden. Het was drama en ik was druk tijdens lunch met zijn broer en zus die ook naar school moesten. Dan maar een flinke papfles.... Het is even een periode niet anders, beide weer even van de frustratie af en de negatieve koppeling. Na een tijdje weer opnieuw aangeboden en uiteindelijk eet hij brood. Het is niet zijn favoriete maaltijd van de dag, maar hij eet het. En soms ook niet, maar hij krijgt vanzelf honger;-) (hij krijgt dan pas weer wat te eten tijdens een eetmoment, want als ze eenmaal weten dat ze een lekkerder alternatief kunnen krijgen ben je het bokje!) Oja, het maakte niet uit wat ik erop deed, worst, kaas, chocoladepasta, pindakaas..... Wilde niks

MummySuze
6 jaar geleden

Inderdaad. Ik zing me nu helemaal te pletter tijdens het kauwen. Haha.

MummySuze
6 jaar geleden

Ha ontbijtkoek Mogen ze dat al hebben? Dank voor de tip! Blij dat jouw kleine nu goed brood eet. X

MummySuze
6 jaar geleden

Wow, dus kaas mag zonder problemen vaker per week? Ja ze waren er bij mij heel streng ver. Ja uit zo'n knijpzakje is een briljant plan. Ga het proberen. Nee zeg, ik hoop dat hij later ook van een eche broodtafel kan leren genieten.

MummySuze
6 jaar geleden

Droog brood is voor echte bikkels, blijft alweer!

MummySuze
6 jaar geleden

Meen je dat nou? smeerkaas is zouter dan gewone kaas? Ik gooi ook mozzarella door zijn avondeten. Dat gaat vrij goed. Tosti lust hij ook jou (well....chewing on the edges). Ik blijf volhouden. Bedankt voor je reactie!

MummySuze
6 jaar geleden

Ik weet het niet of het al mag, maar ik heb het wel al geprobeerd (op weg terug van AH) en hij luste het wel goed!

MummySuze
6 jaar geleden

Ay, jij dus ook strijd, arme Lea-mama. En nog meer kinderen rondlopen. Ode aan jou. Gelukkig eet hij het meestal wel, jouw kleine. Lijkt me heel moeilijk om te moeten wachten tot het volgende eetmoment, maar je hebt wel helemaal gelijk. Vandaag ging de boterham beter (hij weigerde zijn slaapje dus was redelijk uitgeput en hopellijk had hij daardoor dus trek).

Anoniem
6 jaar geleden

Dit is zooo herkenbaar. ..sinds een paar dagen ook hier..sara wil vaker niet dan wel een broodje...geef haar op de dagen dat ze geen brood wil...maar fruit extra..

MummySuze
6 jaar geleden

Oh gelukkig... Ik ben dus niet de enige. Vandaag oorlog om brood met appelstroop. Toen om de pannenkoek. Toen om de banaan. Uiteindelijk ligt hij nu van uitputting te slapen. Zonder eten. Tja... Heb het geprobeerd!

Senoritabonita
6 jaar geleden

Hier ook dat probleem. Hij at het eerst gretig maar nu is het bijna elke keer na drie stukjes, even sabbelen, uitspugen, en dan op de grond kwakken. Op het kdv doen ze wel eens brood in de soep. Dat hielp ongeveer 1,5 week ;)