Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Alweer zes maanden oud

6 maanden oud en afvragen wanneer word het nou toch moeilijk, want iedereen zegt dat het noch moeilijk gaat worden

Half jaar oud

Wat worden kleintjes snel groot word er vaak gezegt. Eerst dacht ik dat valt wel mee, maar door nu zelf moeder te zijn ben ik erachter gekomen dat dit toch echt zo is.

De eerste week al meteen doorslapen 's nachts. Wel heel erg last van buikkrampjes, maar door te troosten was het gelukkig te doen. En toen al commentaar van mensen, wacht maar dit gaat nog veranderen.

Maand 2 nu ook buikkrampjes, maar voor de rest niks aan de hand en gewoon doorslapen. Het eerste prikje gehad en ook alleen maar moe geweest voor de rest geen problemen. En weer het commentaar wacht naar dit gaat veranderen.

Maand 3 mama gaat aan het werk. Inmiddels een paar keer geoefend met de fles maar voor de rest nog steeds gewoon lekker borstvoeding. Ik dacht nu gaat het komen 2x in de week naar de oppas en op zaterdag een papa dag. Nu zal het zeker moeilijker worden. Maar er is niks aan de hand. Inge drinkt gewoon lekker uit de fles en mama kan gewoon kolven, dus gelukkig nog steeds borstvoeding.

Maand 4 en we mogen beginnen aan proeven van eten. Ik ben begonnen met het geven van fruit want dit vond ik gemakkelijker. Elke dag lekker fruit klaar maken en Inge smikkelde er van. Wel weer de buikkrampjes terug maar toch even doorgezet. Na 2 weken waren die ook verdwenen. En nog steeds lekker doorslapen in de nacht.

Maand 5 nu het schema weer klopt ook groente toegevoegd. Even de juiste verhoudingen vinden, maar hier smikkelt Inge ook weer super van. Voedingen gaan nog steeds goed. Ook het doorslapen gaat super. Ook ontwikkeld Inge zich steeds meer. Het lijkt wel of ze elke dag weer wat nieuws kan of heeft. Want aan het einde van deze maand komen ook de tandjes al door. Nu toch denken van nu ze tandjes krijgt zal het slapen wel minder worden, maar dit is biet het geval. Ook met borstvoeding nog steeds geen problemen.

Dus nu 6 maanden oud. Gewoon een schat van een baby hebben die altijd vrolijk is. Lekker in de nacht doorslaapt en heerlijk bij mama drinkt en uit de fles. Ook de hapjes gaan goed en daar ga ik gewoon dingen aan toevoegen.

Maar de grootste vraag waar ik mee zit, wanneer gaat het dan lastig worden? Ik wacht al 6 maanden en heb nog steeds een super gemakkelijke baby. Ook ben ik alle verschillende adviezen ook wel zat. Als in wat wil weten vraag ik het wel! Wij (ik en me vriend) voeden ons kind op, op de manier die we zelf willen!!!

8 jaar geleden

Laatst zei iemand; 'jullie hebben een beginners baby'.

8 jaar geleden

Onze zoon is net 1 geworden. Ik heb me ook heel lang afgevraagd wanneer het lastig gaat worden. En nog doe ik dat. Zo'n makkelijk mannetje.. Hij begint nu wel zijn eigen wil te krijgen en gaat huilen als hij iets niet mag. Maar verder... Nu maar heerlijk van genieten, wie weet slaat het over een tijdje om!

9 jaar geleden

Gewoon genieten!! Iedere baby is anders :-) Jullie hebben gewoon een zeer tevreden relaxte baby. Fijn toch? Mijn zoontje is morgen 6 maanden. Herken ik hem in jou dochter? Absoluut niet qua slapen haha. Maar goed heb me er bij neergelegd dat niet alle baby's zoals jou dochter zijn. En al die goed bedoelde adviezen.. Zoals ik al schreef iedere baby is anders :-) Geniet van je gezin! Dat doe ik ook incl slaapeloze nachten!

9 jaar geleden

ach nu mijn zoontje 20 maanden is begint hij om wat voor ons niks is heel erg te huilen, hij is dan of boos of verdrietig om iets wat niet mag of wat hij niet krijgt. Gillen dat ie dan kan zo erg dat mijn oren er pijn van doen. Maar weetje wat? Ik moet er soms inwendig erg om lachen. Tuurlijk neem ik hem serieus en troost ik hem. Een paar dagen geleden was hij zo boos omdat hij mijn vork niet kreeg tijdens het eten. Toen ik klaar was mocht hij mijn vork gebruiken, nou die geweldig grote lach van he he eindelijk ik heb wat ik wil... nou ik ben maar even van tafel gelopen want ik had het niet meer van het lachen. Kortom de meeste kindjes zijn zo makkelijk omdat je mee groeit met je kindje. Je kindje is je hartje en daarom vergeeft je vaak de lastige dingen.