Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Alsnog bijvoeding

Krijg nu van 3 professionelen te horen dat mijn manneke niet genoeg groeit...dus bijvoeding werd aangeraden

3 weken lang alleen borstvoeding gegeven... ik heb veel melk, en behalve de overactieve toeschietreflex, ging dit volgens mij heel goed... We moesten het allebei leren en met vallen en opstaan hebben we het onder de knie gekregen... Tot de eerste checkup bij de kinderarts, en die vond dat hij niet genoeg groeide... qua gewicht dan. Toen de babyclinic, hetzelfde oordeel... Of ik toch bijvoeding wilde geven... Ik legde al aan zodra ik hongersignalen zag, en als dat elk uur was, deed ik het ook elk uur... Als hij maar gelukkig en tevreden was...

Gister bij de vroedvrouw geweest voor de postpartum checkup...en ook zij raadde het aan, dus toch maar begonnen met een flesje na de borst... Ik snap er niet veel van, maar het verhaal wat ze me vertelde is dat ik zoveel melk heb, dat meneertje al vol zit voordat hij aan de achtermelk begint... die zit vol vetten en calorieen en zorgt dat ie langer vol is en goed groeit. Hopen dat hij, als hij ouder wordt, effectiever leert drinken en ik het flesje weer kan laten vallen.

Maar eerlijk gezegd ben ik nogal ontmoedigd hierdoor... heb het gevoel weer gefaald te hebben. De weg naar borstvoeding was geen makkelijke voor ons, heb de eerste week met kromme tenen van de pijn gevoed, bloedende tepels, bijna opgegeven maar toch doorgezet... dan die verdraaide snelle melkstroom waar mijn manneke zich steeds in verslikt, de toeschietreflex die het nog moeilijker maakt voor hem... Nu hij gister voor het eerst een flesje nam, was dat zo'n groot verschil qua drinkgedrag! Hij was zo rustig en vreedzaam aan het genieten van zijn flesje, terwijl hij aan de borst erg onrustig is omdat ie de stroom niet goed aankan... Snachts is het helemaal een drama, dan zijn we een dik half uur bezig met aanleggen en loslaten en huilen van frustratie omdat hij zo'n honger heeft...vannacht een voeding van de borst overgeslagen en alleen een flesje gegeven, en hij heeft zo vredig geslapen erna... geen tranen, geen onrust en geen gevecht met de borst.

Ik ben erg ontmoedigd nu, en ben geneigd te stoppen met bv en over te stappen naar flesjes fulltime.. door te kolven de laatste moedermelk geven tot het opdroogt zeg maar...

Wat zouden jullie doen? nog even doorgaan en hopen dat als ie ouder is, het zichzelf wat verbetert, of ermee stoppen met het risico er later spijt van te krijgen?

10 jaar geleden

Hallo, volg in ieder geval je gevoel, wat je ook besluit er is altijd wel iemand die het niet goed vindt. Ik heb zelf lang bv gegeven omdat mijn kinderen niet uit de fles konden drinken doordat de bv te makkelijk ging. Het toeschietreflex was erg heftig vooral voor de oudste. Voeden met een hoedje hielp voor rustiger drinken bij die van mij. In de kraamweek had ik zoveel melk dat ik het niet kwijt kon. Ik heb toen uiteindelijk een keer helemaal leeggekolfd en toen gewoon weer verder in het schema en niet meer voor of na de voeding kolven. Daarna ging het bij mij beter. Met elke keer een beetje vooraf of achteraf afkolven blijf je ook meer melk maken. Volg vooral je gevoel en kijk goed naar je kleine mannetje! Je zou ook om en om kunnen doen, fles en borst.

10 jaar geleden

tja ik zit nou eenmaal op een eiland waar veel niet beschikbaar is :(

10 jaar geleden

Wel vreemd geen lacatatie deskundige. Ik kreeg gewoon via icare ( consultatieburo) een nummer en had dagelijks telefonisch contact. Zo nodig kwam er iemand thuis. Heel veel sterkte.

10 jaar geleden

Maar je hoeft toch niet maar eens in de 6 uur te geven. Dit kan je zelf regelen. Ik heb zelf de laatste maanden enkel de ochtend voeding om 8uur gegeven en de avond om 23:00. de overige voedingen waren gewoon fles/kunstvoeding. Het is maar net waar je je borsten aan laat wennen denk ik. Het is dat mijn dochter ineens geen interesse meer had anders had ik het nu nog zo gedaan.