Snap
  • Baby
  • Hartafwijking
  • #20wekenecho
  • Itsagirl

Als je roze wolk in 1 klap verdwijnt

De 20 weken echo

Normaal gesproken als je een 20-weken echo hebt ga je erheen met een open mind. Je kan je wondertje nog een keer extra zien en je kan zelfs te horen krijgen of het een jongen of meisje is!! Normaal gesproken ben je super excited als je voor een 20 weken echo het ziekenhuis binnenstapt. Normaal gesproken had ik dat ook, tot die ene keer...

Super enthousiast stapte ik, mijn vriend & mijn zus het ziekenhuis binnen. Vandaag hadden we de 20 weken echo. We waren zo benieuwd wat het zou worden.. Ik had stiekem altijd al het gevoel gehad dat het weer een meisje zou worden.. Ik geloof dat je gevoel als mama altijd goed zit.

Eenmaal aan de beurt ben ik gaan liggen en na een korte uitleg begon de echoscopist met het maken van de echo. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer waar ze begon. Er waren een aantal goede dingen genoemd. Totdat het opeens erg stil werd.. Ik voelde meteen dat er wat was, maar omdat je niet gelijk wilt toegeven wuif je het weg. Maar de echoscopist bleef toch elke keer weer terug gaan naar het hartje. Ze zou er even een arts bij roepen, want ze kon iets niet helemaal plaatsen..

Op zo een moment schiet je hart door je keel. Het zweet brak me uit. Ik durfde niet opzij te kijken bang voor de reactie van mijn vriend of zus. Maar eigenlijk wist ik het al, er was iets niet goed.

Volgens mij was de arts niet beschikbaar, maar ze kon zien dat er iets niet goed was met het hartje. Ze zou het Amc op de hoogte stellen en we zouden gebeld worden voor een uitgebreide echo. Dat kon morgen zijn, maar ook pas volgende week.

Op dat moment zakt de grond onder je voeten vandaan. Hoe kan dit?! Wat betekend dit.. & over een week.. Ik kan toch niet een week in spanning zitten. Ik voelde alle emoties die je maar kon voelen.. 

& Ohja, wil je nog weten wat het wordt?! Nou euhhh ja.. Het is een meisje. HOERA! Op dat moment maakt het allemaal niet meer uit..

Over de uitgebreide echo en alles erna vertel ik in een volgende blog..