Snap

Als borstvoeding niet lukt..

Toen we erachter kwamen dat we in verwachting waren had ik één grote wens. Ik wilde mijn kindje graag borstvoeding geven. Dit liep anders.

Tijdens m'n zwangerschap stond voor mij één ding vast: 'Ik zou borstvoeding gaan geven'.

Ik had me helemaal voorbereid en goed ingelezen. Ik wist dus dat er ook een mogelijkheid was dat het niet zou lukken.

Toen ik was bevallen werd de kleine zo snel mogelijk na de keizersnede aangelegd. Ons mannetje zoog alleen erg krachtig en mijn tepels kwamen niet ver genoeg in zijn mondje. Er werd me geadviseerd om tepelhoedjes te gaan gebruiken.

Het gebruiken daarvan maakte het niet bepaald makkelijker, maargoed ik wilde erg graag borstvoeding geven dus ik volgde het advies op.

Ons zoontje dronk zo krachtig dat hij mijn tepels door het tepelhoedje kapot zoog. Ik had blaren en bloed op mijn tepels zitten, maar ik gaf niet op!

Toen we eenmaal thuis waren zijn we begonnen met kolven, maar omdat dit nog op gang moest komen en mijn zoontje veel afviel moesten we wel bij gaan voeden met poedermelk. 

Na 1 week live proberen te voeden was ik er klaar mee. Ik was uitgeput en ik was iedere keer maar weer bang voor die pijn die kwam. Want tja borstvoeding deed bij mij gewoon erg veel zeer!

Ik besloot om alles te gaan kolven. Een hele toewijding aangezien we een hongerig mannetje hadden. Ik wilde zo graag dat hij mijn melk kreeg, want dit was goed voor hem! 

Na 1,5 week full time kolven, zat ik er doorheen. Ik was op, ik kon niet meer. 

Het continu bezig zijn met kolven en voeden kostte mij te veel energie.

Samen met mijn man heb ik de knoop doorgehakt, want ik werd er ook geen leukere vrouw/mama van. We gaan flesvoeding geven.

Daarna kreeg ik nog een heerlijke borstontsteking, maar deze was na 2 weken gelukkig voorbij :)

Uiteindelijk bleek ons zoontje ook een flinke koemelkallergie en verborgen reflux te hebben dus we hadden na een paar maanden zoeken de juiste speciale voeding gevonden.

En ja ik weet het met flesvoeding worden ze ook groot en ik ben ook zeker van mening dat dit net zo goed kan zijn als borstvoeding. Ik bedoel.. ik heb ook alleen maar flesvoeding gehad en ik ben ook groot geworden. Maar het was voor mij wel een wens om ons kindje borstvoeding te geven, dit is deels gelukt .. 2 weken ongeveer.

Maargoed de eerste paar maanden na de mislukte borstvoeding was ik nog wel een soort van teleurgesteld in mezelf en mijn lichaam, want waarom kon ik niet wat zoveel andere vrouwen wel kunnen? 

Gelukkig heb ik me er bij neergelegd, het is goed zo.

Inmiddels is onze zoon een vlotte, vrolijke en vooral goed ontwikkelde knul van ruim 10 maanden!

6 jaar geleden

Je bent niet ze enige hoor! Zelf heb ik met 6 dagen al op moeten geven omdat gewoon geen slaap had continu moest voeden en daarna golven zat gewoon niet genoeg in steeds meer bij voeden en onze dochter viel steeds meer af waarbij op dag 6 ik zo moe was en zo down werd en toen de kraamhulp begon van als ze nog veder af valt moet ze naar het ziekenhuis voor sondevoeding was ik er klaar mee dan maar een fles. Zelf heb ik ook tijd dat gevoel gehad maar in me achter hoofd weet je dat je de juiste keuzen hebt grmaakt en dat het niet anders kon en dat hielp mij dan wel heb het geprobeerd anders had het heel anders afgelopen met onze dochter

6 jaar geleden

Zoooo herkenbaar...het zo ontzettend graag willen..maar het lukt gewoon niet..hier cup dubbel G na de bevalling maar bijna geen druppel melk 1,5 uur kolven voor 15 ml...een kindje wat niet goed hapte.. bloedende tepels en veel pijn...2e kindje..poging 2..ze hapte perfect....maar ook nu weer geen melk..massages...lactatie deskundige..behulpzame kraamhulp maar mocht niks baten...nu nummer 3 op komst..we gaan het toch maar weer proberen want iedere druppel is er 1

6 jaar geleden

Elke druppel borstvoeding is mooi meegenomen! Hier ging het borstvoeding geven ook niet lekker, nu al 3 maanden aan het kolven en bij voeden met kunstvoeding. We zijn nu bezig met afbouwen, en moet eerlijk zeggen dat dat een hele opluchting is!

6 jaar geleden

Ik heb bij mijn dochter ook zoveel problemen gehad met borstvoeding.tepelhoedjes pfff.ik werd na 1.5 week depressief van het kolven dat ik toen al gestopt bentoen mijn zoontje niet goed wilde happen ben ik er niet meer aan begonnen.gelijk flesvoeding.