Terug
Blog header image

ALLER aller slechtste mama, ik liet mijn baby vallen!

Dinsdagochtend 08.30, ik loop voor op schema! Want ik ben al in bad geweest,ik heb al gesport en dan hoor ik een harde knal!...zou het......
mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

hier ook mijn baby een er van bed laten vallen, en dat terwijl ik er bij was.... Ik zat aan de enen kant van het bed en mijn dame bij me voeten. Maar ze schoof dus steeds naar achteren alleen door hoe de deken lag kon ik niet zien dat ze al bij het randje was en ineens viel ze zo achter over het randje over.... Gelukkig viel ze op een stapel vieze kleding was was het puur schrik maar ik ben ook goed geschrokken. Maar verder helaas ook nog wel genoeg dingen gedaan waarbij ik per ongeluk mijn dochter pijn heb gedaan... en idd het gebeurt elke moeder.

Joycies
6 jaar geleden

Je bent zeker geen slechte moeder en ik ken er heel erg veel bij wie dit ook is gebeurd. Zo lag mijn zoontje op het bed en ik was me aan het aankleden. Ik draaide mij om om even iets te pakken en daar lag hij... Boven op zijn hoofd gevallen. Ik voelde me ook echt super slecht,,,, Maar het kan gebeuren en we doen het niet expres. En weet je... je gaat nog veel meer van dit soort dingen mee maken. Komt goed.... liefs!

Nien1984
6 jaar geleden

Terwijl ik jouw blog lees denk ik poeh ik ben niet de enige! Ook mij is dit overkomen en dat terwijl ik er naast lag..één seconde niet opgelet en boem daar lag ze op de grond. Inmiddels kan ik dit schrijven met een kleine glimlach om mijn mond, omdat ik weet dat dit meerdere mama's overkomt en het ons echt geen slechte mama's maakt. Petje af dat je er een blog over schrijft, veel mama's zullen er herkenning in vinden. En ik denk dat je ook trots mag zijn op jezelf dat je vandaag stappen hebt genomen die voor jou normaal gesproken veel meer moeite kosten zoals je zelf schrijft. Veel knuffelen, kroelen en kusjes geven, dat helpt, niet voor hem maar wel voor jou! :)

Anoniem
6 jaar geleden

Je bent zeker geen slechte moeder!! Hier is tie van ons bed gevallen (wat door luiigheid nog op verhoging stond dus extra hoog) en van de commode! En van dat laatste hield tie een tand door z'n lip aan over. Het mooie met kinderen is dat hun het al snel vergeten zijn. Wij alleen helaas niet. Komt goed en je hebt goed gehandeld!

Lala72
6 jaar geleden

Mij Mama van 4 is dat ook gebeurd 2x zelfs. Was met mn oudste in Spanje, hij lag op bed was bijna 4 maanden en had hem net verschoont, en wilde een pyamaatje uit mn tas pakken en toen besloot hij dat het de tijd was om voor het eerst te gaan draaien en pats daar ging hij op de plavuizen vloer... Hard brullen (goed teken dacht ik nog) en er bleek achteraf ook helemaal niks aan de hand. En vorig jaar met mn jongste dochter (4e baby) ,lag ook in ons bed te slapen en ik was beneden even wat aan het doen, hoor opeens een tik vanuit het plafond en daarna hysterische gehuil. Ging naar boven en zag geen baby in bed, lag ze half onder het bed,verdrietig boos en geschrokken maar ook zij had niks... Kijk goed is het niet,maar niemand maakt bewust zo'n inschattings fout in de hoop dat zn kind zich pijn doet. Tis soms moeilijk inschatten wat een baby al wel of niet kan, of welke ontwikkeling zich opeens aandient wat betreft draaien,zitten,lopen,klimmen.... Ik zou het wel gewoon tegen je vriend zeggen daar hoor je wel eerlijk over te zijn vind ik, maar verder niet te hard zijn voor jezelf joh dit gebeurt zo veel moeders... En toppie dat je ondanks je autisme zo snel gehandeld hebt en je over je angst heen gezet hebt! Dat verteld dat je goede moeder bent die haar kind voorop kan zetten ondanks een beperking!!!

babylove90
6 jaar geleden

Oh ben je gek! Hoe vaak het hier net goed is gegaan. Ik maak me er niet druk om, ze kunnen echt wel tegen een stootje ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn dochtertje Was 10 maanden toen ze in haar slaapzak van de commode gleed... Terwijl ik er voor stond!! Volgens de dokter Was er niks aan de hand, maar ik voelde dat niet zo.... Na heel veel geduld, gehuil en aandringen kwam na 8 uur de dokter thuis en constateerde hij dat er inderdaad toch iets niet goed Was... Hop door naar het ziekenhuis.... Vlak boven haar knietje Was haar been gebroken..... Ik voelde me zooooooo'n slechte moeder!!

Anoniem
6 jaar geleden

Ons dochtertje is niet uit bed gevallen maar wel van de trap door mij. Ik liep naast haar in plaats van achter haar en ze trekt haar handje uit mijn hand en valt als een lappenpop zo de trap af (we waren al bijna boven). Wat heb ik gehuild en wat voelde ik me rot! Gelukkig heb ik een rustige man en die nam haar mee en keek of ze wat had en ging haar afleiden, daardoor was het bij haar zo klaar.

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn vriend liet onze uk van 12 weken van de bank vallen hij was in slaap gevallen en zelf heb ik bij de eerste een auto ongeluk gehad toen hij 9 weken was

Kirstee1
6 jaar geleden

Ben maar niet bang.. Zeker de enige niet.. Ik alleen heel even plassen.. Kom terug boven weg kind nergens op bed lag ze en hoorde niks.. Bleek ze langs het bed te liggen en gewoon lekker te spelen geen kik gegeven van t vallen en keek me gewoon met een mooie glimlach aan

DaanDacht
6 jaar geleden

Hier een net niet gevalletje! Oudste (destijds maand of zes) op ons hoge bed (niet eens klossen nodig dus hoog!) En ik liep even snel naar haar kamer voor een pamper. Kon baar nog net opvangen. Mijn hart zat inmiddels een paar cm lager! Gebeurt de beste mama's. <3

ger17
6 jaar geleden

Wat eens schrik he! fijn dat met je zoontje alles goed is Ik heb ook een zoontje van net 7 maanden en die is ook deze week van ons bed afgerold en ik zat nota bene naast hem toch in een seconden lag hij ineens op de grond omdat ik mijn hoofd even afwende naar mijn dochter En wat voel je dan rot en schuldig maar gelukkig betekend heel hard huilen ook vaak dat het meevalt ook hier gelukkig niks met onze zoon aan de hand Je bent absoluut geen slechte moeder !!en je adequate handelen erna zegt lijkt me genoeg dat je juist alles voor je kind overhebt Sterkte met de schrik hoop dat je snel weer happy bent

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook gebeurd... Jongste dochter rolde zo van de commode terwijl ik er voor stond maarr alleen met mn rechterhand een potje creme uit de vensterbank wilde pakken. Had haar net aan 1 enkel vast maar ze klapte tegen de poot van het bedje met haar hoofd...dus dikke bult maar wel gelijk huilen gelukkig maar. Ongeluk zit in een klein hoekje zo zie je maar... Deze moeder was zelf ook meer overstuur dan dochterlief.

Anoniem
6 jaar geleden

Nee hoor dit gebeurd iedereen en kinderen zelf doen ook genoeg om je hard in je keel te krijgen zo besloot mijn twee jarige een paar weken terug om gewoon van de commode af te springen was bij papa en ja die zag hij niet aan komen. En mijn oudste kon net kont schuiven en besloot de de klimplant van een redelijke hoogte af te trekken je raad het al op haar hoofd gelijk huilen dat wel maar een beste blauwe buld midden op haar voor hoofd ik heb de plant uit schrik gelijk kort geknipt (was niet zo goed voor het plantje daarna was hij dood) maar oei wat kunnen kinderen je laten schrikken zeg.

Anoniem
6 jaar geleden

Beide kindjes zijn al een keerals baby uit bed gevallen. Kan gebeuren. Zolang ze maar meteen huilen is het goed is mij verteld. En je doet het goed, meer als je best kan je niet doen :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik denk dat je beter kan vragen wie het niet is overkomen ;) Heb hier zelf helaas ook al eens een blog aan moeten wijten. Ik kon ons zoontje niet eens meer aan kijken toen het gebeurd was, zo schuldig voelde ik me. Maar we zijn er beide overheen gekomen. Hij wat sneller dan ik ;) En inmiddels stoot of valt hij wel vaker...

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook een keer gebeurd en gelukkig op een stapel kleding naast het bed... (nog nooit zo blij geweest met mijn slordigheid!) Maar toen moest ik het nog aan mijn vriend vertellen.. ik heb het heel voorzichtig gebracht en uiteindelijk gaf hij ook toe dat het bij hem al een x was gebeurd maar dat hij zich schaamde en het niet durfde te zeggen. Het gebeurt echt (bijna) elke moeder en dus ook vader.. je kindje is in orde en dat is het belangrijkste :)

Anoniem
6 jaar geleden

niet van bed hier maar wel van de trap en wel precies op het moment dat ik bezig was het trapje te instaleren het gaat ook allemaal zo snel want kroop helemaal nog niet en ineens wel dus ja gelukkig niets aan de hand

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook hoor! Bij beide kindjes.. Tja opeens kunnen ze rollen de 2e een maand eerder dan de eerste.. Oeps, kan gebeuren, je verwacht het nog niet..

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook hoor! Bij beide kindjes.. Tja opeens kunnen ze rollen de 2e een maand eerder dan de eerste.. Oeps, kan gebeuren, je verwacht het nog niet..

Anoniem
6 jaar geleden

Ik liet mijn zoontje vaak op bed spelen als ik aan het aankleden was. Is me tot 2 keer toe gebeurd dat hij van het bed (dat toen nog op klossen stond ook) viel. Gelukkig meteen huilen en verder niets aan de hand, maar wel ff keihard schrikken

Anoniem
6 jaar geleden

Nee hoor je bent geen slechte mama mijn dochter is ook een x van het bed gevallen best een hoog bed en wel 2 x van de bank maar gelukkig kunnen baby's veel hebben en was er niks aan de hand dat het meerdere ouders overkomt is zeker een feit

Myfteria
6 jaar geleden

Oh zo herkenbaar. Ik heb onze dochter van de bank laten vallen. Volgens mij huilde ik langer dan zij. En mezelf de hele dag de allerslechtste moeder op aarde gevoeld.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat een schrik zeg! Maar je bent echt geen slechte moeder. Afgelopen woensdag is mijn oppas kindje van de stoel gevallen. Een heerlijk bewegelijk kind, maar na de val raakte ze even bewusteloos. 112 gebeld en haar mama. Uiteindelijk heeft ze er niks aan over gehouden gelukkig ! Een ongeluk zit in de klein hoekje hoor. Je voelt je nog even schuldig maar dat slijt langzaam weg. Je hebt meteen gehandeld en dat maakt je een ontzettend fantastische moeder!!!!

vlindertje85
6 jaar geleden

Nee je bent geen slechte moeder, je bent pas een slechte moeder als je kindje daar had laten liggen en niet gehandeld had. Het is mij ook wel is over komen. Ik draaide mij 1 seconde om en daar lag hij.

Anoniem
6 jaar geleden

Oei misschien een troost maar je bent zeker niet de eerste en de laatste....sterker nog, bij mij is het traditie geworden om mijn kinderen eenmalig te laten vallen. Ik was net 3 dagen geleden bevallen, toen ik op de bank heerlijk met mijn kleintje op mijn borst lag te tuttelen. Tuurlijk viel ik in slaap na 48 uur wakker te zijn geweest! Om 3 uur 's nachts schrok ik wakker van een keiharde knal, het duurde een seconden om me te realiseren dat mijn kleintje die knal had veroorzaakt omdat hij van mijn borst af was gevallen! 3 jaar later gebeurde me weer precies het zelfde met mijn jongste kleintje die net nog geen week oud was! Sindsdien heb ik mezelf verboden om deze traditie voort te zetten en liggen met een baby is voor mij dan ook echt verboden! Gelukkig zijn mijn kleintjes intussen gezonde mannen van 8 & 5 jaar en zonder kleerscheuren van mama's traditie afgekomen.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier heeft onze dochter zich een keer met kinderstoel van de tafel afgeduwt, gat in haar hoofd dat geplakt moest worden en nog steeds voel ik me enorm schuldig!

Anoniem
6 jaar geleden

Het is mij helaas ook overkomen. Bij m'n oudste van de bed af gerold met 6 maanden. Ze kon net draaien en rolde zo van het bed af. Zij hard huilen en ik nog veel harder. Gelukkig was mijn partner thuis die kalm naar haar heeft gekeken. Ze heeft er niets aan over gehouden. En bij m'n jongste een paar maanden geleden van de eetstoel. Hij heeft z'n riempjes afgedaan en is er vanaf gevallen zo op 'n buik en gezicht. Ik zat ernaast was 1 tel bezig met z'n zus. Hij heeft er gelukkig niets aan overgehouden ik daarentegen heb daarna wel een paar keer paniekaanvallen gehad bij elke hysterische gehuil die ik hoorde pfff.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat zal je geschrokken zijn, maar zoals je arts al zei, het overkomt volgens mij iedere moeder wel een keer. Mijn zoontje (toen 16 maanden) is voor mijn ogen voorover van de bank afgevallen, en zonder opvang reactie van zichzelf vol op zijn gezicht terecht gekomen. Zn neus en mond bloedde. Uiteindelijk bleek zn mond riempje gescheurd, en heeft hij een week lang een duck face gehad. Ik heb zelf een paar nachten niet kunnen slapen uit schuld gevoel en omdat ik het telkens voor mn ogen weer opnieuw zag gebeuren. Voel je niet al te schuldig, echt waar, je kan het je nu niet voor stellen, maar uiteindelijk "slijt" dat gevoel. Veel sterkte!! Liefs

Anoniem
6 jaar geleden

We hadden een probleem met ons nieuwe bed, dus we lagen op een matras op de grond toen onze oudste van het matras rolde hij was toen een maand of 8. Erger was toen hij van de trap viel (2 jaar) van de 2e tree van boven. Mijn man kon hem net niet helemaal grijpen maar veranderde zijn baan. anders was hij hoofd eerst van de trap gestuntel, nu rolde hij door. Voor de zoveelste keer tand door zijn lip en spectaculaire blauwe plekken, maar gelukkig niets aan de hand

Anoniem
6 jaar geleden

Mij vorige week overkomen!! Ook tandjes en de kleine bij min in bed. Zij wakker geworden en ik weer in slaap gevallen en toen boem uit bed gekropen. Pffff verschrikkelijk maar je bent echt niet de enigste. Succes met vertellen aan je man, komt goed.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook wel eens gebeurd.. zowel bij mij als bij mn man wel eens... Gelukkig weten we (nu) dat huilen juist een goed teken is... Het kan iedereen overkomen.. het is me wel eens gebeurd in het zwembad.. ik stond er notabene bij met omkleden.. er naast.. even snel mn trui aantrekken en hij was al omgerold.. van de aankleedtafel zo op de harde tegels.. kriiiiijjjsssen dat die deed... Voelde me toen ook zo schuldig en naar.. maar naarmate ik gedurende de dag zag dat die het goed deed en weer vrolijk was voelde ik me zelf ook beter. Het overkomt de beste.. En als ze wat ouder zijn klimmen ze overal op en vallen ze ook overal af.. een moeder kan niet overal tegelijk zijn en niet overal voor beschermen...

Annemiek2
6 jaar geleden

Het is ook keer gebeurd. Ik was net bevallen via een keizersnee en ik heb met mijn zontje van 10 dagen de laatste tree gemist. Alles was in orde, ook met mij op een paar gekneusde ribben na. Meer dan een jaar later stond hij een keer op de stoel en stapte verkeerd en knalde van die stoel af met zijn hoofd op het laminaat. Er zijn wel meer ongelukjes gebeurd in zijn bijna 2 1/2 jaar maar die eerste keer was wel de ergste. Je bent dus niet de enigste en nee je bent niet slecht. Ik vind het zelfs heel erg dapper dat je alles opzij zette en zonder voorbereidingen alles bijelkaar pakte en gelijk naar de huisarts ging. Dat vind ik wel een compliment waard.

Anoniem
6 jaar geleden

Heej, kan gebeuren joh! Ik heb mijn oudste eens tussen mijn vingers door laten glippen terwijl ze op de commode lag :-( madame is altijd een wiebelkont geweest. Manlief is eens in slaap gevallen met onze zoon op zijn arm, en natuurlijk gleed zoonlief (dysmatuurtje, net een week oud) pardoes op de grond. En als ze eenmaal kruipen/lopen zal er nog vaker een "ik-houd-mijn-hart-vast" momentje voorvallen. Super dat je je eigen grenzen hebt overschreden; dat maakt je juist een supermoeder! xxx

Anoniem
6 jaar geleden

Hier precies hetzelfde gebeurd en m'n zoontje is inmiddels een vrolijke peuter. Ineens kunnen ze rollen. Wees gerust als ze straks gaan leren lopen of klimmen dan vallen ze nog veel en dat overleven ze ook. Maar in die fase kom je vanzelf. Nu eerst van de schrik bekomen. Je bent een supermama dat je zo goed hebt gehandeld

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben een mama met vele angsten en net als bij jou duurt het heel lang voordat ik weg kan maar toen mijn zoontje twee maandjes was sliep hij in een kinderwagen bak in mijn slaapkamer op een kastje mijn hond schrok ergens van en sprong weg m'n zoontje viel met bak en al op de grond bak lag naast hem. En hij op de grond Ik m'n man geprobeerd te bellen nam niet op m'n begeleiding gebeld en die vertelde wat ik moest doen ik moest het ziekenhuis bellen en moest meteen komen begeleiding had m'n man blijven bellen en die stond met spoed voor me deur huilde meteen en toen ik op de seh zat bleef ik huilen en voelde me een slechte moeder. Toen werd mij uitgelegd als een kind meteen huilt is er niks aan de hand Vorig jaar negen oktober ik was met mijn zoontje een taart aan er maken hij stond op het stoeltje we waren het deeg aan het mixen ik draai me een tel om om wat te pakken m'n zoontje valt op de grond huilt ik laat hem op staan en kijk hem na klaagt over pijn kijk naar z'n hoofd heel veel bloed bij buur vrouw aangebeld die me altijd belt was er niet naar m'n zchuin boven buur meisje gelopen en gevraagt of ze naar Michael kon gaan. Ik kon alleen maar bloed bloed moet 112 bellen zij naar Michael ik 112 gebeld toen de ambulance er was moesten we mee Daar uren gezeten en m'n man gebeld in het ziekenhuis dat die naar het ziekenhuis moest komen kreeg vragen waarom ik huile huile kom nou maar ik ben waardeloos hij stond op een klus hij is verkeers regelaar dus moest wachten op aflos wanneer die er was was die snel in het zieken huis en hebben daar tot 22 gezeten toen mochten we naar huis met wek advies

Nonma
6 jaar geleden

Ja hoor, hier ook gebeurd! Op vakantie, had niet door dat hij ineens besloot te gaan rollen... Even heel hard gehuild, maar ik zag geen bult of blauwe plek en viel allemaal wel mee, maar wij wel erg geschrokken! Dan voel je je even echt worlds worst mom, maar dat ben je echt niet hoor! En mooi om te horen dat de liefde voor je kind sterker is dan je autisme! Dat lijkt me voor jou ook een fijn idee! Ik vind het sowieso knap, want een baby (totaal geen structuur) en autisme lijkt me een enorme uitdaging!

Anoniem
6 jaar geleden

Je bent absoluut geen slechte mama! Ik zelf heb mijn zoontje van toen 5 maanden van de commode laten vallen, ik bukte om iets te pakken en hoppa....Daar ging mijn boefje! Gelukkig niks aan de hand! Ik was totaal van streek! Ik denk dat dit vaker gebeurd dan wij denken! Maakt ons geen slechte moeders!!

Anoniem
6 jaar geleden

Ja dat is rot he hier ook gebeurd. En dan voel je je een slechte mama. Maar we kunnen echt niet altijd perfect zijn.

Anoniem
6 jaar geleden

Bij mij ook al twee keer iets soms overkomen. Een keer op vakantie. Had mn zoontje na de lange vlieg en busreis even los in de buggy geld. Toen we bij onze kamer aan kwamen bleek deze op de 1e verdieping te liggen. We wilde hem niet wakker maken, dus dan zo de trap maar op getild. En Ja hoor halverwege de trap voel ik het gewicht uit de buggy glijden... arm kind wist niet wat hem overkwam! Ene moment lig je lekker te slapen en het volgende moment wordt je wakker van de pijn. Heb echt zo hard mee gehuild! Maar gelukkig weet hij het niet meer... En ik ben ondertussen wel enigszins over de schrik heen gegroeid. Super goed hoe je gehandeld hebt!

Anoniem
6 jaar geleden

Herkenbaar! Mijn zoontje van 11 maanden is kort geleden even aan mijn aandacht ontsnapt. Traphekje vergeten en avontuurlijk als hij is stond hij trots al bijna boven.... tot hij met een salto naar beneden kwam en op zijn snoetje op de tegelvloer terecht kwam. Wat voel(de) ik me een slechte moeder... Zo dom! Gelukkig heeft meneer niets en zoekt hij lekker verder in andere dingen waar hij op kan klimmen....

Janskenl
6 jaar geleden

Zoals je kunt zien ben je absoluut geen slechte mama....je hebt goed gehandeld ondanks al dat je het zo spannend vondt. Daar mag je best trots op zijn!

Anoniem
6 jaar geleden

Hier mijn zoontje van de commode laten vallen

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook 1 al 2 keer van bed gevallen toen hij begon te kruipen. 1x bij papa en 1x bij mama. Heb ook bijna de hele dag zitten janken en naast zijn bedje gezeten toen hij sliep zodat ik zeker wist dat hij nog adem haalde. Nu een drukke peuter van 20 maanden die geregeld stout is en dan op de bank of in de vensterbank staat te springen en uitglijd. Gelukkig staat hij daarna altijd zelf op en is t na een kusje en knuffelen weer over. Zelfs al een keer van de glijbaan gevallen, omdat ik me even omdraaide toen voelde ik me echt heel erg schuldig! Dus je bent zeker niet de enige moeder en al helemaal geen slechte moeder! Die kleintjes zijn nou eenmaal sneller dan je soms denkt en in mijn geval ook soms stouter dan ik denk!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik denk nu stiekem 'pfew ik ben niet de enige'. Maar wat kun je je daar rot om voelen. Het is mij ook overkomen en wel bij mijn tweede. Dan zou je juist verwachten dat het je niet meer overkomt. Maar juist dan moet je je aandacht verdelen. En daar lag ze dan, van ons bed gerold. Dezelfde stappen als jij ondernomen alleen hoefde ik niet langs te komen. Één dag later toch maar even naar de huisarts want er kwam toch wel een erg grote bult op haar schouder. Bleek ze haar sleutelbeen gebroken te hebben. Ooo Hoe schuldig kun je je voelen. Dus wees gerust, aan alle reacties te zien zijn we niet alleen.

Anoniem
6 jaar geleden

Jaa.. Tijdens de nacht voeding ben ik in slaap gevallen terwijl mijn kleine meisje lekker naast mij lag te drinken. Ze kon net draaien en ik deed nog wel eerst de buiten kant als eerst (waar ze dus aan uit kon vallen) zodat ik zeker wist dat ik wakker zou blijven..... niet dus. Ik voelde haar gewoon vallen in mn slaap, opeens hoorde ik een knal en ik dacht alleen maar dat ik aan het dromen was. Tot dat ik wakker werd van heel hard gehuil. Ik heb me dagen, weken lang de aller ALLER slechte mama van de wereld gevoeld....

Anoniem
6 jaar geleden

Hier 3 kinderen en alledrie weleens van bed, bank of stoel gevallen. Is zeker schrikken, gelukkig kunnen die kleintjes meer hebben dan je denkt!

Anoniem
6 jaar geleden

moeder van 3. Eerste twee van de bank gevallen omdat ik voor iemand de deur open moest doen. Jongste van mij afgevallen terwijl ik van vermoeidheid ook zelf in slaap gevallen was terwijl hij boven op mij lag te slapen en ik door mijn slaap mijn armen niet meer beschermend om hem heen kon houden. Je voelt je schuldig maar gelukkig kunnen deze kleintjes doordat ze nog niet door hebben dat ze vallen, zich nog niet schrap zetten om de val op te vangen waardoor ze geheel ontspannen de val ondergaan. En daardoor zullen ze veel minder breken dan wij zullen doen als we vallen en ons schrap zetten om de klap op te vangen. Dat is het mooie van nog heel klein zijn. Je bent in een alles leren mood en ook daarbij hoort vallen en dit opvangen. Je kind zal dit waarschijnlijk ondergaan als glijden en veel plezier. Alleen het hard neer komen is minder fijn en dat is schrikken en dat schrikken kan zo'n kleintje alleen nog maar uiten door te gaan huilen. Bedenk dan wel als ouder zodra het huilt, haalt het adem en doen zijn hersentjes het nog. Zal het kind echt hard gevallen zijn en niet huilen dan moet je je echt zorgen gaan maken, want dan is er heel wat mis met je kleintje.

Anoniem
6 jaar geleden

Oh ja hoor... Hier stuiterde onze dochter ook van het bed... en ik was er gewoon bij... hoofd eerst ging ze richting de grond. Ze was me gewoon te snel bij de rand. Ik kon haar voetje nog grijpen waardoor ik de val iets heb kunnen breken maar daar hield het ook bij op. Ze zette het gelijk op een gillen en ik heb haar zelf op laten staan zoals ze dat aanraden bij de EHBO. Dat ging prima. Niets aan de hand en na een paar (voor mijn gevoel hele lange) minuten ging ze gewoon door met spelen. Natuurlijk de rest van de dag wel in de gaten gehouden maar ze hield er echt niets aan over.

Anoniem
6 jaar geleden

Ach lieve knappe geduldige schat je bent de meest voorzichtige lieve mama voor mijn lieve kleinzoon. Ik ben zo ontzettend trots op jou ook mij is t weleens overkomen xxx

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh lieve mama's wat een lieve reacties! Dankjewel dit doet me echt goed! Met elke reactie/ervaring voel ik me een stukje beter. Ik voel me nog steeds schuldig en gefaald als moeder maar het gevoel zakt wel al af! zal zodra de tijd het toelaat natuurlijk reageren!

Anoniem
6 jaar geleden

Nee hoor meis alsjeblieft niet denken dat je een slechte mama bent!! Iedere mama overkomt verschillende soorten ongelukken dus ook dat kind van bed valt. Je hebt in mijn ogen prima snel gehandeld en dat maakt jou een goeie mama. beter dan iemand die denkt ach maakt het uit hij/zij huilt toch nog niks aan de hand.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik denk het het moeilijkste is om het aan je man te vertellen... Mijn man heeft mijn oudste ook een paar keer laten vallen. De eerste keer toen hij nog geen maand was. Had hem in zijn armen in bed en was in slaap gevallen terwijl ik met de was bezig was. 1 keer viel hij met kind en al van de trap, nog geen half jaar. Bij 8 maanden niet goed vastgezet in de stoel, zoontje dacht dan hij wil naar achteren kon hangen: gat in zijn hoofd en moest gehecht worden. Al met al heeft hij er buiten een litteken weinig aan over gehouden. Toen werd mijn zoontje 4, de eerste week op school: jawel een gebroken arm. Dus helemaal voorkomen kan je het niet.

Anoniem
6 jaar geleden

Welkom bij de club. Onze 2e (moeder van 4 ben ik) is uit de kinderwagen 'geklommen'. En dan niet een moderne lage, nee zo'n jaren 60 hoge koets. Dacht dat hij lekker lag in de woonkamer, ik was in de keuken, een klap en daar lag het kind van ongeveer 6-7mnd op de parketvloer. Hartverzakking kreeg ik ervan. Ook is hij weleens van de commode gevallen............... Met onze 3e de fiets een keer laten vallen, lag ze tussen fiets en straat in. En mijn man heeft ook weleens de fiets laten vallen met onze oudste, verkeerde volgorde met kind van voor en achter van de fiets halen.................. Dus tja. Gelukkig alles zonder gevolgen. Maar wat voel je je slecht. En laatst nog bleef ik met mijn jas achter mijn zadel haken en kon ik niet anders dan de fiets met onze 4e achterop laten vallen, was geen houden aan. Dus tja, toen waren ze allemaal aan de beurt geweest.

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen van jouw ervaring! Dat lijkt me ook schrikken ja! Wat een geluk dat er nog kleren lagen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Joycies! Lieve reactie! Ja het kan zo snel gebeuren he! Ik ben nu nog alerter geworden en door jouw voorbeeld kan ik daar ook weer op letten!

MamavanChance
6 jaar geleden

Wat fijn dat je er nu zo op kunt terug kijken! Ik hopelijk ook straks! Dankjewel voor je complimenten! Ik voel me al weer wat beter gelukkig! En de baby natuurlijk ook!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel! Jouw reactie dat ze het snel vergeten heeft me zeker geholpen. Elke keer als ik naar hem kijk denk ik....je weet het volgens mij niet meer...(hoop ik!)

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh ik heb jouw ervaring ergens op internet al gelezen volgens mij? Dat is ook echt schrikken ja, en zeker in het buitenland! Ik heb het tegen mijn vriend gezegd natuurlijk, was niet makkelijk! blij was hij niet maar gelukkig na wat uitleg en nadat hij zag dat het goed ging met de baby was het oke voor hem. Dankjewel dat je dat zo ziet, dat ik ondanks mijn beperking hem voorop kan zetten.

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja beetje gek ben ik wel ;) haha. Ja dat blijkt, hij speelt en lacht als vanouds!

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh wat schrikken! Je moedergevoel zat dus behoorlijk goed! Ik snap heel goed dat je je een slechte moeder voelde, maar dankzij jouw aandringen is je baby toen toch nog goed onderzocht! Je praat in de verleden tijd...heb je er vrede mee gekregen? Ik hoop het wel! Zoals je leest gebeurd het bij heeel veel mama's.

MamavanChance
6 jaar geleden

Jeetje dat lijkt me heftig om te zien! Wat fijn dat je man zo rustig bleef! Gelukkig heeft ze er niks aan overgehouden zo te lezen?!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen van je ervaring! Hopelijk is alles goed met je kinderen?

MamavanChance
6 jaar geleden

Ooh wat fijn dat ze lekker lag te spelen en lachen! Dat moet ook schrikken zijn toen je haar niet zag, maar dan om haar te zien spelen....wat een wonder!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen van je ervaring!Gelukkig was je net op tijd!

MamavanChance
6 jaar geleden

Zou het in de lucht hangen! Ja het gaat blijkbaar heel snel, hij maakt zo'n snelle ontwikkeling opeens! Ja dat weet ik nu gelukkig ook,dat huilen goed is, maar ooh het was de ergste huil die ik ooit gehoord had. De schrik is al wat minder en voel me al weer wat beter! Dankjewel.

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen van je ervaring,daar ga ik nu ook extra op letten! Ja zit zeker in een klein hoekje!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ohjee...dan heeft die van mij nog veel voor me in petto! Ze zijn ook zo nieuwschierig he (gelukkig maar natuurlijk)

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja dat is ook zo! Meer dan dat kunnen we niet doen nee. I wish I was a super woman;)

MamavanChance
6 jaar geleden

Haha ja daar heb je weet ik nu wel gelijk in. Ja ik houd mijn hart vast...!

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh Marloes, ik heb dit bericht gelezen en door mijn tranen heen moest ik lachen! Daar heb je gelijk in, als de baby maar oke is.

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja he opeens gaat echt heel snel! Ik ga snel trapjes installeren! Gelukkig was er niets aan de hand met uw kindje!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen! Ze zijn ook zo super snel he, die baby's!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja dat is schrikken ja! Hij mag nu nooit meer alleen op bed liggen van me!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen! Ja gelukkig wel, ze zijn zo klein en perfect....wist echt niet dat ze zoveel konden hebben! Gelukkig maar! Ja "gelukkig" ben ik niet de enige!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja slecht voel je je dan he!? Ongelooflijk! Ik ben gelukkig niet de enige die zo moest huilen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen en de complimenten! Fijn dat je schrijft dat het slijt...dat ervaar ik nu gelukkig al een beetje!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja daar heb je gelijk in ja! Dankjewel voor het delen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ooh dankjewel voor het delen! Heel erg fijn om te horen dat ze helemaal gezond zijn nu!!!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja dat geloof ik. Dankjewel voor het delen want ik let nu extra goed op als hij in zn stoel zit te eten!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja dat geloof ik goed ja! Je bent opeens super allert en elke bonk/huil is er een van...zou het? Gelukkig hebben ze er niks aan overgehouden!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel Bianca, ja bij elke reactie/ervaring die ik lees voel ik me een ietsjes beter! Fijn dat je beschrijft dat het slijt, ik merk het al een klein beetje, hopelijk is mijn schuldgevoel straks voorbij!

MamavanChance
6 jaar geleden

Fijn dat jullie matras op de grond lag! Ja van de trap af vallen is wel schrikken ja! Fijn dat uw man de baan kon veranderen! Gelukkig was er niets aan de hand verder!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel Oh dat is ook toevallig! Is je kleine gewoon weer oke? Ik heb het ondertussen verteld aan mijn vriend! Gelukkig goed opgepakt uiteindelijk!

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh jeetje ja dat is wel schrikken zeg! Dankjewel voor je reactie! Ja het overkomt inderdaad de beste merk ik nu! Goed om te weten dat het straks nog meer op letten is!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel zeg! Ja zo had ik het niet eens bekeken hoor, dat ik gelijk naar de huisarts ging was #1 prioriteit en blijkbaar lukt het dan ook gewoon!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel! Een supermoeder! Wow wat een compliment! Ik ga mijn hart alvast vasthouden;)

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen van je ervaringen Natascha! Dat moet erg schrikken geweest zijn! Fijn dat je wist wie je moest bellen en dat je overbuur meisje je heeft kunnen helpen! Hoop dat het weer goed is met je zoontje? Lastig he, als je niet zomaar weg kunt, fijn dat je het in het geval met je zoontje dan wel lukt! Net als bij mij!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Nonma, ja wat voel je je slecht dan he?! Zo had ik het nog niet bekeken, maar inderdaad, mijn liefde voor hem neemt in zo'n geval de overhand! Heel fijn idee! Ja het is een behoorlijke uitdaging!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen! Ja ze zijn echt zooo super snel die kleintjes! Het gebeurd aan de reacties lezen wel wat vaker als ik dacht ja! Dankjewel dat je zegt dat dat ons geen slechte moeders maakt!

MamavanChance
6 jaar geleden

Kon dat maar he....

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor het delen! Dat moet schrikken zijn zeg! Ja ik geloof goed dat je mee hebt gehuild! Dankjewel voor je compliment

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh jeej zo avontuurlijk! Ja ik weet helaas precies hoe je je voelt (slecht/dom) Hopelijk komen we er allebei weer overheen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel! Ja mijn moederhart nam het even over!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Roxanne, Wat erg, hopelijk is je zoontje oke?

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja zo zat ik ook in de bus, heel de tijd zijn handje vast gehouden en gekeken of hij nog adem haalde! Fijn om te lezen dat het na een kusje/knuffelen weer over is!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja dat lijkt me ook moeilijk om dan de aandacht te verdelen! Ja gelukkig zijn we niet alleen, is je dochter weer oke?

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh ja dat lijkt me ook erg ja....dat je het zo voelt gebeuren maar er niet bewust bij bent! Is ze weer oke? Ja he wat kun je je schuldig voelen als mama he! Maar niet doen...zoals je leest zijn we niet de enige!

MamavanChance
6 jaar geleden

Gelukkig kunnen ze inderdaad meer hebben!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel voor je uitgebreide reactie! En de fijne uitleg! Het idee dat hij het als fijn heeft ervaren en alleen is geschrokken van de val doet mijn moederhart goed!

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh ja die minuten duren lang dan he! Gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Sandra, Ja dankjewel! Ik was zo overstuur! Ik "moest" wel naar de dokter!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja je hebt gelijk, je kunt het inderdaad niet helemaal voorkomen, ook al doen we nog zo ons best! Gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden! Het was inderdaad het moeilijkste om aan mijn vriend te vertellen! Want wat voel ik me gefaald als moeder vooral naar hem toe. Gelukkig is hij behoorlijk nuchter en nadat hij wist hoe en wat er rustig onder.

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh ja die minuten duren lang dan he! Gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Mama, ja dankjewel! Pff I try!

MamavanChance
6 jaar geleden

Kan dat ook nog ja? Uit de wandelwagen klimmen..ik zal het in de gaten houden! Vaak na het wandelen valt hij in slaap en laat ik hem lekker liggen zodat hij nog even verder slaapt. Ja hoe je het ook wend of keert...ze vallen.. Fijn om te horen dat het allemaal zonder gevolgen is!

positivemindpositivelife
6 jaar geleden

Wat fijn geschreven. Ik ben nog geen mama maar het is ook mijn allergrootste angst voor wanneer ik dat wel ben. en toen ging ik de reacties lezen. poeh, mocht het mij overkomen ik ben niet de enige. dus jij ook niet! het kan iedereen overkomen. Wat er onopzettelijk gebeurd zal niet defineren of jij een slechte moeder bent of niet, je had geen keuze, het is gebeurd, het was een ongelukje. Het maakt jou absoluut geen slechte moeder, pas wanneer dit een keuze zou zijn geweest zou je denken 'mm' maar dit ging buiten jou om, het was niet met opzet, het kan gebeuren.

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi! Wat een lieve reactie zeg! Hopelijk als je ooit mama bent gebeurd het jouw(kindje)niet! Maar zoals je leest zou je igg niet de enige zijn! Je zin: "Pas wanneer dit een keuze zou zijn geweest." is een echte eyeopener. Inderdaad als je het express/bewust zou doen zou mijn titel wat meer kloppen;)! Liefs xxx

Anoniem
6 jaar geleden

Mij ook gebeurt ja! Midden in de nacht, onze man was net 6 weken oud... ik was in slaap gevallen tijdens zijn nachtvoeding. Gelukkig heeft hij er niets aan over gehouden! Hij is inmiddels 11 jaar, maar ik herinner me dit alsof het vannacht heeft plaats gevonden. Anoniem is dit best iets waar ik over wil praten, maar in real life echt niet, je voelt je inderdaad een hele hele slechte moeder!

Anoniem
6 jaar geleden

Mij ook gebeurt ja! Midden in de nacht, onze man was net 6 weken oud... ik was in slaap gevallen tijdens zijn nachtvoeding. Gelukkig heeft hij er niets aan over gehouden! Hij is inmiddels 11 jaar, maar ik herinner me dit alsof het vannacht heeft plaats gevonden. Anoniem is dit best iets waar ik over wil praten, maar in real life echt niet, je voelt je inderdaad een hele hele slechte moeder!

Tooty
6 jaar geleden

ja, dat is mij ook overkomen. ik zou ff snel mijn tandenpoetsen. maar ja meneer kon net rollen en daar was de bonk. meteen waren we allebei aan het huilen. en toen ie bijna twee was is ie van de commode gevallen. terwijl ik ernaast stond. hoe het kwam weet ik nog steeds niet. maar toen ging ie dus niet meteen huilen. en dat is echt super eng. hij viel ook heel even weg. gelukkig was mijn man nog thuis dus wij de huisarts bellen en meteen daar heen gegaan. en hij had een lichte hersenschudding. maar verder niets gelukkig. echt de raarste dingen schieten door je hoofd als ie zo suf is. maar gelukkig heeft ie er verder niets aan over gehouden. en als je het dan aan anderen verteld hoor je bijna van iedereen dat het hun oom weleens is overkomen.

CCX
6 jaar geleden

Het gebeurt heel vaak hoor, maak je niet te veel zorgen, ze kunnen wel wat hebben gelukkig. Hier ook wel eens gebeurt!

irizzz
6 jaar geleden

Van de week klom mijn tweejarige op de stoel in zijn kamer terwijl ik de schone was aan het opbergen was. hij zat lekker te kijken, ik draai me één seconde om en BOEM, ik zie hem zo van de stoel afvallen met zijn voorhoofd tegen de radiator. Domme, domme, domme mama

MamavanChance
6 jaar geleden

hoi Riemke dankjewel voor je reactie> JA het schuldgevoel was echt vreselijk in het begin< het zakt gelukkig wel steeds verder naar de achtergrond!

MamavanChance
6 jaar geleden

ja ik merk dat ook ja< dat het in real life niet vaak besproken word! Toch heb ik het met een paar mensen gedeeld< en de reacties waren gelukkig oke< niet super veroordelend> fijn dat je zoon er niets aan over heeft gehouden!

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook! Van de trap. Helaas krijg ik nu wel eens te horen van persoon in kwestie 'ja mama heeft me van de trap laten vallen, daardoor komt dat ik een btje gek ben' haha ;-)

Feliciana
6 jaar geleden

Zoveel reacties, zie je wel dat je niet de enige bent. ;-) Moet overal een keer gebeuren en eens moet de eerste keer zijn. Natuurlijk schrik je dan, maar ze kunnen gelukkig wel tegen stootje..

Naomi85
6 jaar geleden

Wow! wat een hoop hartverwarmende reacties!! en zoveel! zo zie je maar, dat bij iedere moeder ongelukjes gebeuren en natuurlijk voel je je dan heel slecht, het is voor mij zelfs spannend om te lezen en wat een stress! Maar je hebt inderdaad heel erg goed en snel gehandeld! Heel goed, vooral omdat het je 1e kindje is en 1e keer is dat er iets gebeurd. zo zie je maar dat er niets gaat boven mamainstinct! Vertrouw op jezelf en vertrouw op God. Hij zorgt voor jullie, altijd! Kan niet wachten om de rest van je blogs te lezen! Keep up the good work op het blog en thuis! xXx <3

MamavanChance
6 jaar geleden

ja ik merk dat ook ja< dat het in real life niet vaak besproken word! Toch heb ik het met een paar mensen gedeeld< en de reacties waren gelukkig oke< niet super veroordelend> fijn dat je zoon er niets aan over heeft gehouden!

MamavanChance
6 jaar geleden

Oh Tooty, dat lijkt me echt heel erg schrikken ja! Gelukkig is alles goed afgelopen!

MamavanChance
6 jaar geleden

Dankjewel!

MamavanChance
6 jaar geleden

Ja ik snap precies hoe je je voelt....ben je al van de schrik bekomen? En je 2-jarige? Die is zeker peacy perfect?

MamavanChance
6 jaar geleden

Hahaha! Ooh wat een deugniet?!

MamavanChance
6 jaar geleden

Hey SU! Ja dat weet ik nu "gelukkig". Ja gelukkig wel....ondertussen heeft ie nu al (te)vaak zichzelf gestoten met zn kilmavonturen....

MamavanChance
6 jaar geleden

*klim

MamavanChance
6 jaar geleden

Hoi Naomi, Dankjewel voor je lieve reactie. Ja was ook spannend en stress vol. Ja dat doe ik ook. Heb echt heeel de weg gebeden naar de dokter! Xxxx

Blog header image

Nieuw ziekenhuis

Nieuwe start

Na een serieuze teleurstelling in het ziekenhuis waar we ons traject hadden opgestart, waren we ons vertrouwen toch wel helemaal verloren daar. 


Lang verhaal kort: we hadden na een zeer succesvolle pick up, 10 bevruchte eitjes waarvan 8 van goede kwaliteit. Maar het ziekenhuis heeft fouten gemaakt bij het willen afnemen van DNA om Pre-genetische testen te kunnen doen.... Alles was voor niets geweest, geen enkel embryo was nog bruikbaar... 


We zijn dus naar een ander ziekenhuis gestapt, in de hoop dat het hier anders ging zijn.

Vertrouwen is er sowieso wel in dit ander ziekenhuis, ze stellen ons zeer gerust en zij werken op een andere manier. Dus laat ons hopen! 


Het enige jammere aan een traject in een ander ziekenhuis, je begint weer helemaal vanaf 0... 

Alle onderzoeken wil dit nieuw ziekenhuis opnieuw doen. 

Na 8 maanden hebben we eindelijk terug wat vooruitgang. Start van ons nieuwe traject is eind december! 


Met een dubbel gevoel, toch een beetje bang voor wat er weer gaat komen. En bang voor een nieuwe pick up, aangezien ik hier de vorige keer toch heel hard van heb afgezien. 


Hopelijk kan het nieuwe jaar ook mooi beginnen met veel goed nieuws! 


Altijd blijven hopen!