Snap
  • Baby
  • Hartafwijking
  • sophiakinderziekenhuis
  • erasmusmc
  • hartekind
  • kinderthoraxcentrum

Akkoord voor operatie. Spannende tijd.

Lieveling!

In mijn vorige stuk schreef ik dat de cardioloog in overleg zou gaan met een team om akkoord te kunnen geven voor de operatie. We zijn ondertussen weer een tijdje verder en er is in die tijd weer veel gebeurt.

Dinsdag 8 maart moesten wij ons om 09:30 melden in het ziekenhuis. Nadat we onze oudste 2 naar school hadden gebracht zijn we direct doorgereden naar Rotterdam. Daar aangekomen werden we binnen geroepen om een hart filmpje te laten maken + wegen en meten van Esmé. Ze deed het weer zo onwijs goed!! Toen het hartfilmpje gemaakt was (dit gaat onwijs snel), mochten we door naar de echo. Een echo duurt ongeveer 30 minuten. De verpleegkundige maakt dan diverse 'foto's' van Esmé haar hartje en alles in de direct omgeving daar van. Je kan het eigenlijk een beetje vergelijken met de echo's die je krijgt als je in verwachting bent.. het enige verschil is dat je rode en blauwe plekjes zie.. dit is zuurstofrijk en zuurstofarm bloed. Aan de manier hoe het bloed stroomt kan je goed zien dat deze bij Esmé een extra afslag nemen (door het gaatje de andere hartkamer in). 

Toen we eenmaal klaar waren met het maken van de echo konden we na ongeveer 30 minuten door naar de cardioloog. De cardioloog gaf eigenlijk direct aan dat ze aan Esmé kon zien en horen dat ze het echt wel moeilijker heeft vergeleken met de keer ervoor. Dit was ook uit de echo op te maken. Ze gaf aan dat ze Esmé haar casus ging bespreken met het team en wij zouden dan binnen een week hier de uitslag van krijgen.Voordat we naar huis mochten zijn we nog langs de afdeling Radiologie geweest om een foto te laten maken van Esmé haar borstkas + zijn er diverse buisjes bloed afgenomen bij de bloedafname.

Afgelopen maandag (14-03-2022) kregen wij een telefoontje van de cardioloog. Alle artsen gaan akkoord met een operatie.. De operatie zal binnen nu en 4 tot 6 weken gaan plaats vinden. We hebben voor de komende weken diverse afspraken in het ziekenhuis staan. We starten woensdag met een telefonische afspraak met de anesthesist. Daarna worden we volgende week woensdag in het Erasmus(operaties in de thorax worden in het Erasmus gedaan i.p.v. in het Sophia) verwacht om een gesprek te hebben met de Chirurg. Hij of zij gaat dan uitleggen wat ze precies gaan doen met de daarbij behorende risico's. Alle operaties zijn risicovol.. alleen een operatie aan het hart van je kindje is wel andere koek.. we vinden het enorm spannend maar zijn ook blij dat de mogelijkheid bestaat om dit te doen. 

Na deze afspraak staat er een afspraak gepland met een verpleegkundig consulent.  Hij of zij is de komende periode ons aanspreekpunt voor, tijdens en na de operatie. De verwachting is dat Esmé 7 tot 10 dagen in het ziekenhuis zal blijven waarvan 3-4 dagen op de IC/kinder IC. 

Zoals jullie zullen begrijpen gaan wij een enorm spannende tijd tegemoet maar we weten dat wij dit samen kunnen. Zeker met alle steun van onze families & vrienden.. Op deze manier weten we dat we het niet alleen doen. Het is niet niks en gaat ons ook zeker niet in de koude kleren zitten. Ik ben ondertussen wel gewoon aan het werk puur om mijn gedachten af en toe even te verzetten en ik merk dat dit mij enorm goed doet.

We wachten de komende afspraken maar weer af en zodra er een datum bekend is van de operatie kom ik weer bij jullie terug!

Liefs.

Wordt vervolgd....

Snap
2 jaar geleden

Heel veel sterkte met jullie mooie moppie

2 jaar geleden

Heel erg veel sterkte gewenst. Wat fijn dat jullie zo'n netwerk om jullie heen hebben die jullie kunnen ondersteunen. Wat een dappere dame is jullie jongste💪💪💪

2 jaar geleden

Heel veel sterkte en kracht gewenst lieve schatten!! En niet vergeten houd hoop!!!