Snap
  • Baby
  • depressie
  • Verjaardag
  • eerste
  • postnatale

Afsluiting van de baby fase

Lieve Nathan,

Over 3 dagen wordt je alweer 1.

Het klinkt super cliché maar het is zo waar; het voelt als een afsluiting. Een afsluiting van de babyfase en tegelijk een begin van een hele nieuwe periode. En het voelt fijn, want ik ben erachter dat ik absoluut geen baby-mama ben. 

Het afgelopen jaar was een ware rollercoaster. Door een late ontdekking van een postnatale depressie en hechtingsproblemen tussen ons heb ik pas sinds een aantal weken antidepressiva. En dat slaat nu aan en ik voel me eindelijk goed. Ik kan nu pas écht genieten van jou en dat voelt zo fijn. 

Aan de andere kant sta ik de laatste tijd veel stil bij het feit dat ik het jammer vind dat ik jouw eerste jaar niet bewust heb meegemaakt, dat ik teveel met mezelf in de knoop zat. Ik had me willen voelen zoals ik me op dit moment voel. Ik had meer willen genieten en een leukere mama en vrouw willen zijn voor jou en papa. Dit maakt me soms wel droevig. Ik heb het gevoel dat ik zoveel heb gemist, dat ik meer had kunnen genieten van al jouw mijlpalen en onze momentjes. 

Ik beloof je dat aankomend jaar heel anders zal zijn. Dat ‘onvoorwaardelijke liefde’-gevoel is nu na een jaar pas gekomen maar zal alleen maar meer gaan groeien. 

Ik hou zoveel van jou.

Liefs, mama.

5 jaar geleden

Wat ontzettend herkenbaar?