Snap

Afscheid van de borst

Over ons afscheid van de borstvoeding

Ergens heb ik het altijd geweten. Als ik ooit moeder zou worden dan zou ik borstvoeding gaan geven. Voor mij voelde dat als een hele logische keuze. Niet eens een keuze eigenlijk, maar eerder een (bio)logisch gevolg van het moederschap.

Cupmaten

Hoewel ik toen nog helemaal niet met het moederschap bezig was kan ik me levendig een gesprek met een huisgenootje voor de geest halen over onze cupmaten. Zij zou af en toe wel wat meer willen hebben en loste dat op met push up beha’s en “kipfiletjes”. Ik op mijn beurt had graag wat minder willen hebben. Toch was er geen (toen nog bruin) haar op mijn hoofd die dacht aan een borstverkleining. Voor mijn gevoel zou ik daar mee de mogelijkheid uitsluiten om borstvoeding te kunnen geven. (inmiddels weet ik dat dat ook na een borstverkleining nog mogelijk kan zijn).

Oergevoel?
Waar dat gevoel vandaan kwam weet ik eigenlijk niet eens. Zowel ik als mijn broer en zus zijn alledrie grootgebracht met de fles. Ook de baby’s in mijn omgeving kregen de fles. Ik kan me nauwelijks herinneren dat ik in mijn jeugd ooit heb gezien dat een baby bij zijn moeder dronk. Maar toch, toch was er dat gevoel dat dat (voor mij) er bij hoorde.


Zoektocht
Terwijl iedereen om mij heen ging settelen en kindjes kreeg was ik op zoek naar wat ik wilde. Woonde in verschillende plaatsen, had uiteenlopende banen en maakte mooie reizen om uiteindelijk op mijn 35e voor het eerst moeder te worden. Mijn jongere zus (inmiddels lactatiekundige) had inmiddels een zoon van bijna 1 die ze nog dagelijks voedde. Op dat moment riep ik nog tegen haar dat ik me niet voor kon stellen dat ik zo lang borstvoeding zou geven. Maar kijk nu eens!


Gevonden!
Inmiddels ben ik de trotse mama van twee prachtige meiden; een peuter van 3 jaar en een dreumes van 15 maanden. Mijn peuter was indirect de aanleiding voor Rondom Eva, omdat ik geen mooie zwangerschapslingerie kon vinden startte ik een heuse speurtocht. Gelukkig kwam ik prachtige merken als Cake Lingerie, Cache Coeur, Mama by Alles en later You!Lingerie tegen en besloot deze dan ook zelf aan te gaan bieden, zo viel ook die zoektocht op zijn plaats.

Lees verder