Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Afscheid nemen van borstvoeding

Na 11,5 maanden is het zover..

Sinds mijn vorige weblog, waarin ik vertel dat mijn zoontje geen melk meer wilde, zowel de fles als de borst, heeft hij nog 2 dagen de borst gepakt. Echter merkte ik dat er, ondanks het kolven, waar al niet veel meer bij uitkwam, weinig meer te drinken was.. Hij nam maximaal 3 slokjes, viel in slaap, en waar ik voorheen een speentje erin kon doen en hij lekker doorsliep, begon hij nu keihard en hartverscheurend te huilen. En ja, dat langdurige gesabbel aan de borst is dan weer erg vervelend voor mij..

Na een even moeilijke start, heb ik echter elke keer weer genoten van het geven van borstvoeding. Elke keer die momentjes lekker samen, heel speciaal. Dat kleine heerlijke hummeltje tegen me aan die groeit van iets wat uit mijn lichaam komt, zo bijzonder. Op een paar weken na, toen hij tandjes had en doorkreeg hoe hij die kon gebruiken (AU! Nee niet fijn!) heb ik met veel liefde en plezier borstvoeding gegeven.

Voordat ik bevallen was zei ik: nou als ik 6 maanden haal ben ik al blij. Mijn man wou graag dat ik tot een jaar probeerde te geven. Toen het eenmaal allemaal soepeltjes liep, vond ik dat jaar ook wel prima klinken, zolang het goed ging. En vorige maand dacht ik nog: ach als hij het nog fijn en lekker vind, ga ik nog wel even door! Maar helaas werd hij toen ziekjes en pakte hij de borst opeens uit zichzelf niet meer. Mijn melkproductie liep snel terug (hij kreeg toch alleen al 's nachts als hij wakker werd en 's morgens vroeg, dus het was al niet veel meer) en hij leek er ook niet echt meer wat aan te hebben. Dus nu heb ik besloten om een punt te zetten na deze mooie en bijzondere periode. Het is tijd om verder te gaan (niet met flesjes echter, die pakt hij (sinds zijn ziek zijn) (nog?) niet.. Gelukkig eet hij wel lekker pap.

Ik zal het best nog wel gaan missen denk ik.. Maar ik hoef in elk geval geen borstvoedingsbh's meer aan en kan weer eens af en toe een lekker glaasje drinken ;) Ieder nadeel heeft z'n voordeel, zullen we maar zeggen. Onze kleine man wordt groot!

10 jaar geleden

Ja dat je niet kan drinken is soms wel een nadeel =) Maar als je de voordelen afweegt, weet ik het wel. Onze zoon drinkt juist meer als hij ziekjes is. Hij is nu 2,5 en wil nog af en toe Mamamelk, heb er net een blog over geschreven. Ik wacht wel af hoe het gaat, als hij niet meer wil merk ik het vanzelf wel. Go with te flow denk ik.

10 jaar geleden

Lijkt me ook even wennen en misschien even slikken, maar een nieuwe periode breekt weer aan en je kindje wordt groot hihi.

10 jaar geleden

Goed volgehouden, zeg! Wel even wennen zonder het geven van bv, maar geniet maar van je wijntje...hihi..

10 jaar geleden

Ik heb het ook altijd erg jammer gevonden om te stoppen met de b.v. Overigens hebben mijn meiden allebij op een gegeven moment de borst gewijgerd...heel consequent....dan heb je dus niets te kiezen als moeder. Ik had het best leuk gevonden om langer dan een jaar zelf te voeden maar...onze dametjes dachten daar anders over.