Terug
Blog header image

​''Ach, het zijn maar darmkrampjes, gaat vanzelf over''

De werkelijke rede achter het vreselijke gehuil van mijn kleintje bleken geen darmkrampjes te zijn maar complicaties met een nekwerveltje.
Lindsy83
6 jaar geleden

Goed van je dat je dit onder de aandacht brengt. Ik had er zelf wel al eens over gelezen, maar gelukkig geen ervaring mee. Fijn dat jullie de oorzaak en een oplossing hebben gevonden!

Denies_H
6 jaar geleden

Pfoeh, ik ben geen blogger dus twijfelde van tevoren even, maar vond t toch belangrijk een poging te doen om het idd onder de aandacht te brengen =) Dus ben blij met je positieve reactie, dankjewel!

Marriet83
6 jaar geleden

Goede blog en een raak onderwerp! Zo blijkt wel dat je altijd je gevoel moet volgen.. Een moeder kent haar baby het beste. Ik twijfel nog een beetje, onze Pim is met een hele heftige bevalling geboren een heeft echt ;s avonds (wat ik denk) een kramp uurtje.. (of twee/drie.. ). Heb hier thuis ook al het woord osteopaat laten vallen. Maar hij is nog klein.. ik kijk het nog even aan, maar ik zal je woorden in je blog in herinnering houden. Fijn dat jullie een oplossing hebben in ieder geval!

Anoniem
6 jaar geleden

Toen mijn zoontje 9 dagen was had ik al de eerste afspraak bij de osteopaat. Hij had een hele erge voorkeurshouding en kreeg dit als advies van de verloskundige. Juist omdat we er vroeg bij waren kan hij nu alle kanten op kijken.

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Hier ook goede ervaringen gehoord over een osteopaat. Hier waren de gevolgen niet erg groot maar we hadden er toch wel goed baad bij. Van een zoon van een kennis waren de gevolgen wel heel erg groot. Het was een erg onrustige en drukke jongen en zat op het speciaal -basisonderwijs. Gewoon onderwijs kon hij niet aan. Zonder dat school er weet van had waren ze met deze jongen naar een osteopaat geweest. Het had echt enorm positieve gevolgen voor deze jongen, hij werd bijv. veel rustig. Zelfs de school viel het op dat de jongen ineens veel rustiger was en dat hij zich daardoor ook veel beter kon consenteren, Hij deed het daardoor veel beter. Hadden deze ouders het maar veel eerder geweten dan had deze jongen veel eerder de voordelen gehad.

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

baad het niet schaad het niet! Meestal word het ook gewoon vergoed door de zorgverzekering. Ik weet nu al zeker dat als we een volgende hebben dat ik er zeker heen ga, ook met bijna geen klachten

Anoniem
6 jaar geleden

Wauw onwijs herkenbaar dit verhaal. Onze dochter werd met de vacuümpomp na een zware bevalling geboren. Moest erg veel huilen en kreeg het naampje huilbaby.. wij geloofde daar niet in en zijn naar een osteopaat gegaan, kreeg een hele lieve blije baby terug die dus al die tijd last en pijn had van een nekwerveltje wat niet goed zat..

Anoniem
6 jaar geleden

Kiss syndroom kan jij je daar ook in vinden

Denies_H
6 jaar geleden

Nou ik heb voor ik naar de osteopaat ging het eerst even gegoogeld en toen ook gelezen over het kiss syndroom... schrok me een ongeluk!! Maar daar is goddank geen sprake van bij mij :) Hoezo?

Denies_H
6 jaar geleden

Dankjewel =)!! En helemaal mee eens, over het volgen van je eigen gevoel. Helemaal goed dus dat je hier niet te snel induikt, ik keek het in het begin ook nog even aan. Het is ook gelijk zo een eng idee he, met dat nekje en dat iemand eraan gaat frutselen... Al moet ik wel zeggen dat ze niet doen aan kraken, en heel voorzichtig de therapie opbouwen. Hou het gewoon inderdaad in gedachten, en hoop dat jullie ook snel een oplossing vinden!

Denies_H
6 jaar geleden

Ow wat goed =D! Dat de verloskundige jullie dit ook gewoon aanraadde, dat is waar wij nu best een beetje kwaad om zijn.. Dat niemand je gewoon op deze mogelijkheid in ieder geval wijst. Maar bij jullie is dat tenminste heel snel gebeurd en heeft gelukkig geholpen =)

Denies_H
6 jaar geleden

Ow wat goed =D! Dat de verloskundige jullie dit ook gewoon aanraadde, dat is waar wij nu best een beetje kwaad om zijn.. Dat niemand je gewoon op deze mogelijkheid in ieder geval wijst. Maar bij jullie is dat tenminste heel snel gebeurd en heeft gelukkig geholpen =)

Anoniem
6 jaar geleden

Jou verhaal komt me bekend voor. Hier ook n huilmeisje met ernstige voorkeur! Eerst via CB een kinderfysiotherapeut langs gehad die zei simpelweg "leg haar op de andere zij".... Toen osteopaat bezocht omdat we dachten dat ze zulke krampjes had.. Maar de osteopaat wees ons erop dat haar hoofdje extreem scheef was! CB wilde van niks weten... Gaan googlen en uitgekomen bij een manueel therapeut gespecialiseerd in het kiss syndroom. 1 behandeling waarbij hij het werveltje goed zette en na 5mnd was mijn meisje super vrolijk! Huilde amper meer!! Ze wilde nooit op haar buikje liggen en heeft nooit gekropen (billen schuiver) En.... Ze is geboren met een keizersnede...!! Tijdens de keizersnede moest er iemand op mijn buik liggen om haar naar beneden te duwen.. Zo hoog lag ze nog verstopt.. Wat ik ook wil zeggen hiermee.. Het kiss syndroom komt niet alleen bij heftige, zware, langdurige bevallingen voor.. Maar dus ook bij n 'gewone' keizersnede! Als jou kindje een werveltje verkeerd heeft staan.. Is het toch kiss syndroom? Osteopaat werkt toch met spieren? Hoop dat het gauw beter gaat met je kindje!

Anoniem
6 jaar geleden

Ons zoontje huilde/krijste van ongeveer 5 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds. Alleen tijdens de voedingen en 2x op een dag een kwartiertje niet wanneer hij van uitputting in slaap viel. Bij 10wk werdt er verborgen reflux geconstateerd. Bij 14 weken heb ik de osteopaat opgebeld. Ik kon niet meer. Het werdt alleen maar erger het gehuil. Ik zat in de tuin, in de regen te huilen (mini lag veilig krijsend in zijn bedje) toen een vriendin met mijn andere zoontje aankwam (had hem uit school gehaald). Ik mocht gelijk om 9 uur 's ochtends komen. Het bleek kiss te zijn. Ze hebben daar niet eerder aangedacht, omdat hij en reflux heeft en met een keizersnede is gehaald. Volgende week mag hij voor behandeling 7.. elke keer zien we verbetering ;D

Denies_H
6 jaar geleden

Wat fijn als je dan eindelijk de oorzaak weet en je iets kunt doen wat helpt he? Gelukkig maar =)!

Denies_H
6 jaar geleden

Haha, ''leg haar op dr zij''... Vergeef me dat ik even lach, maar tis spottend bedoelt natuurlijk omdat het weer zo typisch is. Echt super dat jullie alsnog bij de juiste persoon zijn terecht gekomen. Daarnaast maak je trouwens twee hele goede punten, het komt inderdaad niet alleen voor bij zware langdurige bevallingen maar ook bij keizersnedes en juist te snelle bevallingen. En inderdaad werkt een osteopaat alleen met spieren, ik schreef het in mijn ik-schrijf-alles-gelijk-even-van-me-af-bui iets te kort door de bocht door op.. Het probleem was dat haar spieren aan een kant helemaal verrekt waren en dat drukte tegen een nekwervel, iets wat nu opgelost is. Pfff, wat stom zeg!! Ik ga het aanpassen wanneer ik er tijd voor heb -_-''

Denies_H
6 jaar geleden

Ohmijngod wat een verhaal ook weer zeg... Wat wanhopig en gefrustreerd zul je zijn geweest! Dat herken ik absoluut, de langdurigheid van het huilen/krijsen hadden wij ook, alleen dan 's nachts.. Moesten ons hele dag en nachtritme omkeren :p Maar bij ons geen sprake van kiss (wel weer verborgen reflux ook) en we hebben het gelukkig maar 6 weken gehad.. 14+ weken!!! Respect voor jou hoor, en dat je door het zwaarste heen gekomen bent en zo mooi dat je telkens verbetering ziet!

Anoniem
6 jaar geleden

Hier precies hetzelfde verhaal. Alle adviezen van de zgn deskundigen hielpen niks. De chiropractor die gespecialiseerd is in zuigelingen bood uitkomst! En mijn kleintje is een buikslaper. Die combi zorgde voor een transformatie van een schreeuwend, rood-aanlopend, gefrustreerde baby naar een blij, tevreden baby. Gelukkig gebeurde dit toen hij nog maar 8 weken was, wat zorgde voor een heerlijk laatste stukje verlof. Maar ik moet bekennen, ik stuitte op veel weerstand van de zgn deskundigen dat ik deze stap nam. Maar as always.... Volg je hart want dat klopt ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben met alle 3 mijn meisjes binnen 2 weken na de geboorte naar de ostheopaat gegaan. Is iets wat er gewoon bij zou moeten horen. Zo'n geboorte is niet niks er kan van alles klem hebben gezeten of afgeklemd. Hierna sliepen ze duidelijk rustiger en namen de huiltjes af. Een soort extra check up van je kleine. Ik zou het iedereen aanraden

Anoniem
6 jaar geleden

Heel herkenbaar en hier zegt het cb dat het kiss-syndroom gewoon iets is wat verzonnen is en dus eigenlijk niet bestaat. Bij onze zoon heeft een manueel therapeut die gespecialiseerd is in kinderen toch echt duidelijk verteld dat het wel bestaat en dat onze zoon er flink last van had en gelukkig was het goed te behandelen. Zo zie je maar dat de personen die je zouden moeten helpen soms te makkelijk hun conclusies trekken

Anoniem
6 jaar geleden

Herkenbaar verhaal! Onze oudste dochter was een sterrenkijker, de eerste weken huilde ze veel en bij aankleden en optillen schreeuwde ze het soms uit. In het begin werd het op krampjes/reflex gegooid. Daarna volgde er een bezoekje osteopaat, hier had ik zelf geen goed gevoel bij (zweverig) maar hij stelde wel vast dat er iets in het nekje niet goed zat. Uiteindelijk zijn we naar de chiropractor gegaan en na 3 behandelingen was het over. Goed dat je dit onder de aandacht hebt gebracht!

Anoniem
6 jaar geleden

Vreselijk hè... Die medische wereld die gewoon osteopathie niet aan wilt raden omdat het alternatief is... Zoveel adviezen gekregen waar we niks mee konden. Wij hebben bij onze dochter 4 maanden 'aan lopen klooien' met darmkrampen en spugen gepaard met minimaal 16 uur per dag huilen en wij haar wiegen om te troosten en dat ze iets kon slapen in de overige uren. Uiteindelijk osteopaat en ook hier wervel bij dr nek en onderrug die niet goed zaten door de snelle bevalling.... Na 5 behandelingen was het een totaal ander babytje

Anoniem
6 jaar geleden

Ja die fysio hebben we ook niks aan gehad... Geeft niet hoor dat je het even verkeerd verwoordde ???? Maar dacht alleen maar om jou kindje zo snel mogelijk beter te laten voelen moet je wel bij de juiste therapeut zijn! Haha..

Denies_H
6 jaar geleden

Wat is dat toch met die deskundigen!? Ik blijf maar reacties krijgen van vrouwen, buiten deze site ook, die het zo herkennen en toch echt wel veel gehad hebben aan een osteopaat en/of manueel therapeut, en jij dan een chiropractor. Dat zegt toch zeker wel iets? En kaart het iig even aan, dan weten de ouders er tenminste van en kunnen ze zelf altijd nog bepalen of ze er iets mee willen doen of niet. Maar goddank dat jullie hulp hebben gehad en hoewel 8 weken toch 8 weken teveel is, is het relatief gezien nog snel =) Voelt trouwens wel verdomd goed he, als je als moederzijnde je hart volgt en dat dan ook de juiste beslissing bleek te zijn geweest B)

Denies_H
6 jaar geleden

Dan vind ik nou zo een goed idee! Ze gaan, afgezien van die Apgar test even in het ziekenhuis, alleen maar af op de temperatuur en de ontlasting van een kleintje.. Als dat oke is, is er zogenaamd niks aan de hand. Neem een baby even helemaal goed onder handen na een bevalling!

Denies_H
6 jaar geleden

Nahjaaa.. het bestaat niet? Ik heb zelf geen ervaring met het kiss-syndroom, maar als ik dat zo hoor allemaal is het toch duidelijk echt een ding. En de behandeling helpt! Het niet aanraden is 1, maar het ook afraden en zelfs ontkennen vind ik wel echt ver gaan =/... Je moet ook nooit zomaar iets aannemen, van wat voor ''deskundige'' dan ook. Gewoon je ogen/oren open houden en op je eigen gevoel afgaan.

Denies_H
6 jaar geleden

Wat goed van jullie! Ook dat je naar je gevoel hebt geluisterd wat betreft de osteopaat. Dat heeft voor ons gewoon gewerkt, maar dat is ook echt niet DE manier ofzo. Chiropractor heb ik ook meerdere keren horen vallen en helpt blijkbaar ook gewoon =)

Denies_H
6 jaar geleden

Ja echt vreselijk!! Pfff en die adviezen die niet helpen... Kun je nog zo aan jezelf gaan twijfelen ook, en soms maken die adviezen de situatie alleen maar erger =O 4 maanden, tjonge ik kijk nu terug en vraag me af hoe ik die 6 weken ben doorgekomen... En inderdaad, ook alleen maar wiegen hielp, tijdens het rondlopen.. Dat ik gewoon soms blaren had op mn voeten! Gelukkig helpt de behandeling wel snel, dat hoor ik veel van andere moeders ook. Blij voor jullie =)

Denies_H
6 jaar geleden

Hahaha ooow dankjewel =) voor hetzelfde geld zaten we idd alsnog verkeerd! Maar is gelukkig niet zo en heb t aangepast ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Zeer goede blog precies wat wij hebben meegemaakt maanden dag en nacht opgezeten met onze dochter! Zelfs acuut opgenomen in t ziekenhuis samen Lisa werdt alleen rustig aan de borst en nu nog na 22 mnd bleek na 5 mnd k idd Kiss te zijn. 7 x chiroparkter en was zo goed als over geen enkele arts wist dit via een kennis daar terecht gekomen. Nu zwanger van de tweede maar zodra ik problemen zie meteen naar de chiroparkter

Denies_H
6 jaar geleden

Dankjewel! Ik ben achteraf ook zo blij dat ik hem geschreven heb. Het is belachelijk hoeveel baby's hier last van blijken te hebben, maar het is ook wel weer fijn om te weten dat we niet de enige zijn.. en dat het nog zoveel erger had gekund =O. Jij ook weer nu, met 5 maanden! En via een kennis... Wij moeders moeten ook gewoon een beetje voor elkaar zorgen en hopelijk verspreid deze info zich snel =)

Anoniem
6 jaar geleden

Hier 3 kiss-kindjes... Onze oudste was ook een huiler. Hele dagen kon hij huilen, mijn huisarts verwees me toen door naar de manueel therapeut. Wat kreeg ik een tevreden mannetje mee naar huis!! Onze 2e en 3e zijn allebei in de kraamweek bij de therapeut geweest. Waren ook erg onrustig en huilden veel... Als ik nu bij de kinderarts zeg dat ze kiss-kindjes zijn wordt het ook af gedaan als onzin. Je ziet nog steeds dat ze het niet erkennen! Het cb bij ons erkende het trouwens wel, dus dat ik al een stuk winst!! Ook nu komen we nog regelmatig terug bij de therapeut. Even de nekjes los maken! Ze slapen weer beter, worden wat rustiger en het jengelen is weer voorbij!

Denies_H
6 jaar geleden

Zo, 3 kiss-kindjes! Wel fijn dat jullie snel op de hoogte waren, en dat zelfs het cb het erkende =) Das idd een stuk winst. Maar voor jullie is het dus wel iets wat jullie regelmatig herhalen? Voor alle drie dan ook nog?

Anoniem
6 jaar geleden

Ja bij alle 3! Ik merk hier dat ze weer aan een onderhoudsbeurt toe zijn als ze weer onrustiger worden, snel geïrriteerd zijn en als banaantjes in bed liggen... Onze oudste is nu 7, die heeft het ergste wel gehad lijkt het. Die gaat nu om het half jaar ongeveer. De andere 2 gaan om de 2 a 3 maanden...

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
2 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
19 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Zwangerschapsdonders

Eerlijk is eerlijk
Zwanger worden het lijkt voor iedereen zo vanzelf sprekend, als je 1 kindje hebt word er na 1,5 a 2 jaar gevraagd wanneer komt de 2de? Ook zo’n vanzelf sprekende vraag. Wij hebben ruim een jaar op de dag moeten wachten waarop de test eindelijk positief was en toen! Toen dacht ik alleen maar oh nee!, nu zit het erin en moet het er ook weer uit!! Tijdens een gesprek met mijn verloskundige toch wat dieper op de angst in gegaan. Ik was bang voor het onbekende, de pijn die niemand kan beschrijven, de tijd na de bevalling en het ziekenhuis. Tijdens de zwangerschap heb ik veel gelezen en opgezocht waaronder de echte waarheid en niet de roze wolk praatjes. Ja het kon me nog banger maken, maar mij heeft het helpen relativeren. Ook ben ik zwangerschapsyoga gaan doen dit raad ik iedereen aan! Wat heeft dit me door de bevalling heen geholpen. Yoga is echt niks voor mij en tijdens de eerste yoga les ben ik dan ook bijna in lachen uitgebarsten. Zat ik dan met onbekende vrouwen om me heen met mijn ogen dicht diep in te ademen en lang uit. Ik voelde de lach vanbinnen al kriebelen, stiekem heb ik even door mijn wimpers heen gegluurd of iedereen echt met haar ogen dicht zat. Ja iedereen zat zo, Okee diep in ademen en lang uit pfffff. Dat gevoel en stralen wat mensen altijd benoemen als ze zwanger zijn dat was ver te vinden bij mij. Ik schaamde me hiervoor maar aan de andere kant dacht ik, ik ben gewoon niet “insta” perfect. Die groeiende buik walgelijk! Het nadenken over wat ik wel en niet mocht eten bah bah! En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel uur ik kon slapen! Werken eten slapen was mijn ritueel haha. Na een week of 25 begon ik pas met genieten, de kleine meid was beweeglijk en ik had energie. De groeiende buik werd nu een echte babybelly hierdoor durfde ik hem eindelijk echt te tonen maar die glow waar iedereen het altijd over heeft, die was echt stuk bij mij. Ik kwam er achter dat eigenlijk best veel vrouwen deze gevoelens hebben alleen word er nooit over gesproken.Rond week 28 voelde ik de kleine meid minder dan normaal jeeetje wat een twijfel krijg je dan en stress! Een extra check bij de verloskundige en door naar de ecg scan voor de bewegingen en hartslag. Uit de extra echo bleek dat ons kleine meisje niet zo klein was… ik ging het ziekenhuis uit met een doorverwijzing voor een bloedsuikertest, zwangerschapsdiabetes… oh my dat betekend 3 keer ja 3 keer in 3 uur tijd bloed af nemen en een mega zoet drankje op je nuchtere maag. Nou het bloedprikken dat is alle 3 de keren uitzonderlijk in 1 keer goed gegaan. Dat drankje? Als ik eraan denk draait mijn maag een extra rondje, zo zoet en zo veel niet een shot glaasje ofzo… nee echt 1,5 beker vol! Nou ja dat meisje in mijn buik die genoot er in ieder geval van, want ze was goed aan het dansen. Uitslag geen diabetes, maar wel extra groei echo’s (helemaal niet erg dat extra gluren).Bij de laatste groei echo het advies gekregen om bij 38weken te gaan inleiden. Huh wat error!!! Dat is over 4 weken!! Dit hele inleiden verhaal heb ik besproken met mijn eigen verloskundige en die was het er niet mee eens. Tja wat doe je dan.. door een gesprek aan te vragen met de gynaecoloog ben ik erachter gekomen dat mijn gevoel zei niet over die 40 weken heen. ik koos de midden weg van mijn eigen verloskundige en van de gynaecoloog in het ziekenhuis. Bij 38+3 voor de eerste keer gestript bij 39+1 nog een keer en wat bleek 1/2 cm ontsluiting! Dit gaat het worden, vannacht komt ze maar helaas ik werd de volgende ochtend na een goede nacht wakker met geen teken van een bevalling. Op deze dag een doorverwijzing gekregen om een afspraak te maken voor inleiden. Bij 39+4 nog een keer gestript maar helaas het mocht niet baten. Op 4-8-2022 mochten we om 5.30 uur bellen of mijn plekje nog vrij was. En dat was hij om 6.30 uur moesten wij ons melden op de afdeling van het geboorte zorgcentrum in Hoorn.