Snap
  • Baby
  • Voeding

aanvullen borsvoeding of overstappen naar flesvoeding?

aanvullen borsvoeding of oversstappen naar flesvoeding als mijn kind naar kinderopvang gaat? Tips en advizen zijn welkom!

Mijn naam is Ana en ik ben moeder van mijn mooie dochter Sara. Sara is nu 2,5 maanden en over een maand gaat ze 4 dagen naar kinderopvang. Woensdag zijn we samen thuis.

 Ik begrijp dat ik een vooraad van bv moet opbouwen zodat ik genoeg melk heb om af te geven bij de kinderopvang. Sara drinkt nu 7 voedingen op een dag en als dit zo blijft zou ze tussen 9:00 en 18:00 ( tijden dat ze in de kinderopvang zit), 3-4 voeding nodig hebben. Ik kolf af en toe tussen de voedingen door beide borsten voor ong. 40 minuten en in totaal krijg ik niet meer dan 60-80cc en als ik een keer bv oversla (flesje gekolfde melk geven) krijg ik totaal 180 cc uit. Het is de bedoeling dat ik ook mijn werk ga kolven.

 Ik twijfel heel erg of ik genoeg melk kan kolven om een aardig vooraad op te bouwen en ook of ik op mijn werk gedurende 2 uur ( max tijd gegeven door de werkgever) genoeg kan kolven voor de volgende dag of dat misschien niet slim is om langzaam over te stappen naar flesvoeding.

Heeft iemand dit mee gemaakt? Of kan iemand mij wat advizen en/of tips geven?

9 jaar geleden

Hi Liefemuts, bedankt voor je reactie. Ik heb toch gekozen om BV met FV te combineren en het gaat goed. Sara drink nu 6 voedingen per dag. Toen ik begon te werken heb ik een week 2 uren per dag op het werk gekolfd maar ik vond dit te vermoeiend en ik heb gezien dat alleen daar kolven niet genoeg was. Omdat ik kolven niet zo leuk vond, heb ik besloten om deels af te bouwen: de eerste en de laatst voeding blijft BV en de rest FV. Dit gaat ook super goed!

9 jaar geleden

Hoi Ana! Als je het zelf graag wilt zou ik het zeker gewoon proberen, zoals je zelf ook aangeeft, je kunt altijd nog eventueel ook flesvoeding gaan geven. Ik zelf had ongeveer hetzelfde probleem, ik heb er wel voor gekozen om de borstvoeding met flesvoeding te gaan combineren. Ik vond het heel spannend, maar het gaat eigenlijk heel goed. 's Ochtends voor ik ga werken geef ik borstvoeding, overdag krijgt ze flesvoeding en een flesje borstvoeding, 's avonds als ik van mijn werk terug geef ik weer borstvoeding. Dan rond een uur of 9 kolf ik nog een keer zodat ze overdag ook dat flesje borstvoeding kan krijgen, en dan krijgt ze daarna nog een keer borstvoeding. Voor ons werkt het tot nu toe prima!

9 jaar geleden

Hi Joyce, bedankt voor je reactie! Ik heb altijd belangrijk gevonden dat mijn dochter bv zou krijgen tot ze 6 maanden oud is. Ik denk dat ik toch moet proberen om te kolven op het werk (bijvoorbeeld 2x) en kijken hoe het gaat. Krijg ik voldoende uit mooi. Zo niet, kan ik aanvullen met kunstvoeding. Lukt het kolven helemaal niet dan kan ik alsnog afbouwen en overstappen naar kunstvoeding. Je praat over 50/50. hoe zou je op een dag verdelen?

9 jaar geleden

Hoi Ana, bij mij lukte het kolven gelukkig goed, maar ik kan me voorstellen dat je er onzeker van wordt. Toen ik ging werken hoefde ik gelukkig maar 2 keer te kolven. Een dag voordat ik ging werken, wilde hij een voeding minder. Je zou voor jezelf een schema kunnen maken wanneer je wilt en kan kolven op je werk. Ook zou je kunnen proberen om het 50/50 te doen. Voor de helft flessenvoeding en voor de helft borstvoeding. Als ik je erbij kan helpen moet je het maar zeggen. Ik help je graag! Doe vooral waar jij je goed bij en door voelt! Heel veel succes dadelijk met werken.