Snap
  • Baby
  • ogen
  • #baby
  • #kind
  • staar
  • cataract

Aangeboren staar deel 2

Afspraak bij de huisarts

Na 5.5 maand genoten te hebben van jou als baby, viel me iets op.. Brichano zat in zijn wipstoel een fruithapje te eten en te zon scheen op zijn gezichtje. Toen ik hem een hapje gaf zag ik een witte waas in zijn pupillen, en dacht nog hmm vreemd. Er ging een paar dagen overheen en ik bleef het maar zien. Ik had dit ook bij mijn ouders aangegeven en die zagen het ook maar dachten er verder niks bij. Het zat mij niet lekker, en besloot die avond op de volgende dag de huisarts te bellen.

Het was dinsdag 30 januari 2018 en we mochten naar de huisarts te komen. De huisarts keek in zijn ogen en zag wat ik bedoelde, maar wist niet wat het was. Ze besloot een verwijzing voor de oogarts te geven, en dan moest ik zelf een afspraak maken. Toen ik buiten stond heb ik meteen het ziekenhuis gebeld en we konden pas 2.5 maand later terecht.. dit ging echt tegen mijn moedergevoel in en heb nog gevraagd of het echt niet eerder kon. Helaas kreeg ik te horen dat het echt niet mogelijk is. Ik baalde als een stekker en liep met Brichano naar huis. Ik besloot het consultatiebureau te bellen omdat het mij echt niet lekker zat. Donderdag 1 februari konden we er terecht. Dit gaf me een beetje hoop omdat we maar 1.5 dag hoefde te wachten.

Donderdag 1 februari brak aan en ik ging met Brichano naar de arts bij het consultatiebureau. Ik ging eigenlijk nog met goede moeder erheen met de hoop dat het waarschijnlijk niks is. De arts begon hem te onderzoeken en scheen met een lampje in zijn ogen. Binnen een minuut had ze het al gezien: ik vermoed dat het aangeboren cataract is. Waarop ik vroeg: wat is cataract? En zij zei staar. De tijd stond stil en ik kon even niks meer uitbrengen. Mijn baby staar? Op deze leeftijd? Dit kan niet!

De arts ging direct de oogarts in het ziekenhuis bellen en ineens konden we 6 februari terecht. Ik dacht nog: nu kan het ineens wel zo snel! En daarna: dit moet toch wel erg zijn als we ineens zo snel terecht kunnen..

In de volgende blog neem ik jullie mee naar de afspraak bij de oogarts en de rollercoaster waar we in terecht kwamen.