Snap
  • Baby
  • VSD
  • Vernauwing
  • aangeborenhartafwijking
  • longslagaderklep
  • plasmedicatie

Aangeboren hartafwijking. En nu?

Trots op ons mooie meisje!

Daar ben je dan eindelijk! Ons 3de wondertje!

Altijd gehoopt maar nooit gedacht dat wijk nog een 3de kindje mochten krijgen na de geboorte van de tweeling 6 jaar geleden. Maar wat wij ook nooit hadden kunnen bedenken is toch werkelijkheid geworden.. Je bent ziek.. en niet zomaar ziek. Dat geweldige mooie hartje van jou heeft een afwijking. Een aangeboren hartafwijking.

E. is net 3 weken oud als we bij het consultatiebureau te horen krijgen dat ze een ruisje horen. In eerste instantie schrikken we niet heel erg omdat je dit wel vaker hoort. Wel raad de arts aan om een echo te laten maken van E. haar hartje. De week erna zitten we bij een kliniek in Rotterdam.. Daar vertelde ze ons het volgende: 

'E. heeft een gaatje tussen haar 2 hartkamers + een vernauwing van haar longslagader klep, het lijkt ons verstandig om zo snel mogelijk en afspraak in te plannen bij het kinderziekenhuis'

BAM dag roze wolk.. Daar denk je toch niet aan op het moment dat je zwanger bent? Er gaan zoveel gedachtes door mijn hoofd.. had ik iets anders moeten doen? Had ik dit kunnen voorkomen? Het antwoord daarop is simpelweg 'NEE'. E. heeft gewoon een heel slecht lot uit de loterij getrokken.

Diezelfde middag zaten we al bij de kindercardioloog. Die stelde (na nog meer onderzoeken) dezelfde diagnose.

We zijn ondertussen een aantal weken verder en het nieuws is enigszins ingedaald.. 

We zitten gemiddeld 1 a 2  keer per week in het ziekenhuis zodat ze E. goed in de gaten kunnen houden. Ze zit nu ook aan de plasmedicatie om er voor te zorgen dat ze minder benauwd is + speciale voeding om er voor te zorgen dat ze goed aan blijft komen... Ook heeft ze ondertussen de eerste dosis van het RS vaccin ontvangen.

Volgende week dinsdag (8maart) hebben we een afspraak staan met de kindercardioloog. Ze gaan dan weer allerlei onderzoeken doen (echo, hartfilmpjes etc.) we zijn heel erg benieuwd wat daar uit gaat komen.. Ook hopen we dan te horen te krijgen wanneer ze E. willen gaan opereren.

Wordt vervolgd...

Snap
2 jaar geleden

Jeetje dat is even schrikken! Onze dochter heeft een vergelijkbare afwijking. Mocht je het nog niet kennen is de tikkie ring van de Hartstichting super fijn hulpmiddel voor je dochter later en voor jullie. Onze dochter had haar eerste operatie met 8 weken en is ondertussen een super vrolijke 4 jarige op school! Sterkte gewenst! (Je mag mij ook altijd berichtje sturen)

2 jaar geleden

Lieve schat,, ten eerste is dit nieuws die je nooit wilt krijgen!! Maar ik wil je ook even de positieve kant meegeven ,, lees even mijn blog die ik heb geschreven misschien kan je daar wat kracht uit putten!! Houd hoop lieve schat ! ❤️❤️

2 jaar geleden

Wat ontzettend spannend en eng te gelijk. Ik heb zelf ook een aangeboren hartafwijking (VSD, ASD, MI) en als ik foto's van mezelf zie als klein baby meisje aan alle apparaten kan ik me alleen maar indenken in wat voor onzekerheid mijn ouders geleefd moeten hebben. Zeker nu ik zelf 2 zoons heb en al stond te snikken toen de oudste voor de 1ste keer echt verkouden was. Hopelijk krijgen jullie snel duidelijkheid over wanneer de operatie kan plaatsvinden en dat ze dan maar goed mag herstellen ❤ Veel sterkte voor jullie gezin de komende periode

2 jaar geleden

Wat sneu zeg, en wat heftig. Veel succes en sterkte hopelijk voor jullie snel meer duidelijkheid betreft de operatie ❤️