Snap
  • slapen
  • snelslapen
  • doorslapen
  • lekkerslapen
  • hechting
  • veiligehechting
  • Baby

9 manieren om jouw baby beter te laten slapen.

Zo gaat jouw baby slapen als een roosje

1. Houd je aan de wakkertijd, kort deze eventueel in maar ga er niet overheen. Door je aan de wakkertijd te houden is er voldoende melatonine en is de slaapdruk hoog waardoor je baby makkelijker in slaap valt maar niet oververmoeid raakt.

2. Voed na het wakker worden in plaats van voor het in slaap vallen. Zo voorkom je dat voeding een slaapassociatie wordt en heeft je baby nog voldoende energie om te drinken (uitzondering de voeding voor je de nacht in gaat).

3. Doe rustig aan voor bedtijd, zodat de melatonine zijn werk kan doen en je baby zo makkelijker in slaap kan vallen. Geef bijvoorbeeld voor bedtijd een (voetenreflex)massage, zodat je baby lekker kan ontspannen.

4. Doe een bedtijdritueel. Bij baby's hoeft deze nog niet zo lang te zijn, maar zo weet je baby dat het tijd is om te gaan slapen.

5. Laat je baby niet in slaap huilen, maar bied nabijheid en troost als je baby dit nodig heeft. Zo voelt je baby zich veilig genoeg om te gaan slapen.

6. Witte ruis of knuffels met witte ruis kunnen helpen om je baby beter in slaap te laten vallen. Dit bootst namelijk het geluid van de baarmoeder na, waar het ook nooit stil was.

7. Maak de kamer donker (vanaf 8 weken), zodat de melatonine beter zijn werk kan doen.

8. Werk aan de darmen van je baby. Hier wordt namelijk 90% van de serotonine geproduceerd (voorloper van melatonine). Dit doe je bijvoorbeeld door probiotica voor zuigelingen te geven.

9. Baby's willen graag begrenzing, net zoals in de baarmoeder. Zodra ze zich enigszins kunnen voortbewegen, zul je zien dat ze zich regelmatig tegen de bovenkant van het bed aan wurmen. Leg een knuffel boven het hoofd, zodat dit een gevoel van begrenzing geeft.

10. Mochten deze tips geen baad hebben dan is er mogelijk meer aan de hand. Laat mij of een van mijn collega’s dan met jullie meekijken https://deslaappedagoog.nl/

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Roos?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.