Snap

9 maanden schema

Sinds ik 1.5e maand geleden met de slaaptraining van Snuggle en Dreams begonnen ben heb ik een vast schema met Lizzy.

Waar ik voorheen van Lizzy uitging, haar liet slapen wanneer ze moe was, liet eten wanneer ik dacht dat ze honger had en haar in de avond pas tussen half 9 en half 10 op bed legde, heb ik nu een vast schema. Sinds ik met dit schema ben begonnen, slaapt lizzy beter en langer. Ze eet goed, is super vrolijk en lekker ondernemend.

Hieronder deel ik het schema wat ik nu heb met Lizzy.

07.30 - 08.00 Lizzy word wakker en krijgt borstvoeding

08.15 schone luier, aankleden & haartjes mooi maken

08.20 - 10.00 spelen (samen en/of alleen)

10.00 - 10.45 slapen

10.50 1 stuk fruit met wat water

12.15 1.5 a 2 boterhammen. Belegen met of jam/appelstroop/pindakaas/chocopasta met wat water

13.00 borstvoeding

13.15 - 15.15 slapen

15.30 stuk fruit of cracotte, maisstick, komkommer, rijstewafel

17.15 avondeten met toetje

18.00 in bad (niet elke dag) , anders even met een washandje alles schoonmaken. Nachtluier en pyjama aan. Tanden poetsen

18.30 nog even spelen of boekje lezen

19.00 slaapzak aan, borstvoeding en naar bed

Dit is het schema wat ik nu hanteer. Het kan wat afwijken, maar in grove lijnen is dit hoe Lizzy’s dag eruit ziet.

Mochten we ergens heen gaan, dan zorgen we dat we sowieso 1 slaapje thuis hebben, en het andere slaapje kan of in de wagen, of in de auto. Lizzy is een makkelijke slaper, dus ze slaapt dan ook overal.

Verder vindt ze het ook leuk om te ‘dansen’ op de liedjes van K3. Dit doen we vaak in de avond nog voor ze naar bed gaat.

Ik ben benieuwd wat jullie schema is met jullie kindje. Elk schema is goed, zolang je kindje maar tevreden is. 

Snap