Snap
  • Baby
  • baby
  • koemelkallergie
  • #babytijd

9 maanden met Niyen

9 maanden met mn lieve gevoelige baby Niyen, hij heeft koemelk allergie, en hij is ook gewoon ontzettend prikkel gevoelig.

9 maanden alweer, het is achteraf natuurlijk super snel gegaan. Maar my lord, de eerste periode vond ik zo pittig en nu nog hoor. Niyen is echt wel een hele lieve zelfs vrolijke baby, maar wel 1 met een flinke gebruiksaanwijzing. 

De eerste weekjes met Niyen waren rustig en chill, ik dacht zal ik weer een rustig tevreden jochie op de wereld gezet hebben? Maar met een week of 5 begonnen de enorme krijsbuien, ik wist niet hoe ik hem stil kreeg het was elke avond en vaak na een dutje ging hij weer verder, hij leek pijn te hebben dus ik dacht dit zijn de wel bekende krampjes. Gelukkig kon ik snel terecht bij de osteopaat. Hij zat flink vast in zn rug en nek en zijn zenuwstelsel. En zijn darmpjes waren inderdaad ook van slag. De osteopaat stelde voor dat ik koemelk eens uit mijn dieet zou kunnen schrappen kijken of hij daar baat bij zou hebben. Eerst dacht ik nog het zal wel niet, hoeveel van de koemelkeiwitten komen er nou in mn melk. Maar na 2 weken koemelk vrij had ik een veel rustigere baby. En toen ik na 4 weken per ongeluk koemelk binnen had gekregen en hij een heftige reactie had( de hele dag krampen en huilen en gelijk weer last van zijn slijmvliezen) wist ik het zeker. Ik dieet niet voor niks. Ik ben er nu wel aan gewent en gelukkig is er echt veel vegan lekkers, maar nu hij zelf steeds meer vast voedsel eet vind ik het ook moeilijker worden omdat hij soms ook dingen van zijn broer en zus wil pakken.

Ook is Niyen enorm prikkel gevoelig, als iemand druk doet of een harde stem heeft schrikt hij en gaat hij vaak huilen. Zo vond hij de eerste weken Eylin vaak wat intens omdat zij best druk is en vaak heel erg aanwezig is. Of de supermarkt met al die prikkels en geluiden. Dat is al een hele uitdaging wat gelukkig steeds beter gaat maar nogsteeds moet ik er op letten dat ik niet te veel doe op 1 dag. Anders is het geheid krijsen en onrust met slapen. Wat hij ook echt niet trekt is in de auto in de maxi cosi. Al mijn kids vonden het verschrikkelijk maar Niyen die wil echt niet dus ik vermijd het zo veel mogelijk. En verder dan dit dorp ga ik bijna nooit want dat is gewoon niet te doen. Zijn eerste woordje naast mama en papa is trouwens nee. Zodra hij de maxi cosi ziet zegt hij ook keihard neee neee.  

Heel pittig dus, hij weigert ook de fles dus ik kon ook eigenlijk nooit weg, ik heb zelfs mijn baan op gezegd zodat ik gewoon volledig thuisblijf mama kan zijn voor mijn lieve gevoelige babytje. Ik ben de eerste 9 mnd bijna nooit van hem weg geweest, ik was altijd in zijn buurt. Maar gelukkig nu hij kan kruipen en wat meer begrijpt kan ik eindelijk 1 of 2 uurtjes weg. Maar dan moet ik wel echt rekening houden met zijn bui. 

Niyen is mijn laatste baby en net als hij mijn geduld op de proef stelde tijdens mijn zwangerschap en mij extra lang ervan liet genieten, heeft hij er ook voor gezorgd dat ik zijn babytijd ook geen seconde heb gemist. En eerlijk ik zou ook niet anders willen. Hij is over het algemeen echt heel blij en vrolijk en een heerlijke knuffelkont. En met alle liefde heb ik me aan zijn tempo gehouden. En mijn dieet zet ik nog even door, ik geef altijd lang borstvoeding dus helaas voor mij nog geen kaaspizza of slagroomtaart.

Snap