Snap
  • Baby
  • #mamaplaats
  • #genietenalsmama
  • #mamazijn
  • #watgaatdetijdsnel

9 maanden feest met jou!

9 maanden op, 9 maanden af....

Vandaag ben je alweer 9 maanden bij ons! 9 maanden mogen wij alweer genieten van jouw vrolijkheid! Want dat ben je! Een vrolijk en vriendelijk kereltje! Zo trots op jou en het is zo genieten.

Ik heb lang gewacht op het moment dat ik mama mocht worden, maar jij was het wachten meer dan waard! Jij maakt het leven zo ontzettend mooi.

Door jou vergeet ik soms alle ellende om mij heen. Alle minder fijne dingen die er op dit moment spelen in mijn leven maak jij draaglijk. 

Nooit gedacht dat mama zijn zo zou voelen. Natuurlijk had ik een idee dat het heerlijk zou zijn, maar nu weet ik pas dat het geweldig is!

Op elk klein dingetje wat je doet of iets nieuws dat je leert ben ik zo ontzettend trots. Dat gevoel valt niet te omschrijven.

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik erachter kwam dat jij groeide in mijn buik. Wat heb ik genoten van die kleine schopjes! Jouw bewegingen. Alsof je mij toen al een dikke knuffel gaf. Mijn buik groeide en groeide en kreeg regelmatig de vraag of het er geen 2 waren. Nee het is er echt eentje. Dan ben je vast een hele grote baby hoorde ik vaker.

Het lange wachten kon beginnen, jij bleef groeien tot je klaar was voor deze wereld. 14 september vond jij dat het jouw dag was en werd het wachten beloond met een mooi klein kereltje. Jij was helemaal geen grote baby, je hebt ons allemaal voor de gek gehouden.

En nu ben je gewoon al een heel mini mensje wat op ontdekking uitgaat. Hoe is dit mogelijk, haha.

Mama’s buik is na 9 maanden weer redelijk terug in model. Ik ben er nog niet helemaal maar dat geeft niet. Het was jouw huisje, waar jij hebt kunnen groeien.

Dat zeg ik nu heel makkelijk, maar vond het heel moeilijk dat ik nog best lang in zwangerschapsbroeken rond moest lopen. Mijn eigen kleding kreeg ik echt niet dicht. Met veel geduld en gezond eten kwam er langzaamaan schot in en ben ik mezelf gaan accepteren. Accepteren dat het veranderde buikje er is omdat ik jou, mijn zoon, heb laten groeien.

Het was jouw veilige plek toen. Nu is jouw veilige plek verhuisd, veilig in mama’s armen. En voor altijd zal die plek voor jou bestaan. Nu, over een jaar en ook nog over 20 jaar.  

Love you to the moon and back kleine man! 💙