Snap
  • Baby

8 maanden, 8 tandjes en knarsen, help!

Oke dat geluid is al vreselijk, maar het kan toch nooit goed zijn voor zijn tandjes?

Volgens mij heb ik het al eerder in een blog vermeld, maar ons ventje ging in één keer behoorlijk hard met zijn tandjes. Hij was net 8 maanden oud en tanden 7 en 8 waren al bijna helemaal door. Toen begon de ellende.. De eerste keer dat hij zijn tanden op elkaar zette, viel het geluid nog wel mee. Ik keek er wel even van op, maar het was zo kort dat ik dacht dat het per ongeluk ging. De dagen erna werd het echter steeds erger. Ook mijn vriend en onze ouders was het op gaan vallen. ‘Is hij nou alweer aan het knarsen?’ Was een vraag die steeds meer voorbij kwam.

Na een week was ik het zat en ben ik wat informatie op gaan zoeken. Het schijnt dat knarsen best vaak voorkomt en een fase is. Waarom kleine kindjes dit doen is nog niet helemaal duidelijk. Het kan zo zijn dat ze de tandjes wat rechter willen zetten, dat ze last van stress hebben (bijvoorbeeld als het niet helemaal gaat zoals ze willen) of dat het ook deels in de genen zit. Natuurlijk zijn er meerdere oorzaken te benoemen, maar deze komen het meeste voor. Ook staat er dat je het knarsen het beste kan negeren, maar inmiddels is ons ventje net 9 maanden en doet hij het nog steeds. Misschien wel in iets mindere mate, maar dat verschilt ook wel per dag.

Afleiden doen wij ook regelmatig met speeltjes, een bijtring en zijn speen. Dit helpt ook wel even, totdat zijn tanden toch weer interessanter zijn. Het scheelt een hoop dat dit nog melktandjes zijn en niet zijn permanente tanden, maar hij moet er toch nog wel even mee doen. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar de ervaringen van een ander. Wie weet kunnen wij hier ook wat mee met ons ventje, dus kom maar op met die tips :).

8 maanden geleden

Ik kom nu ook je post tegen. Mijn 10 maanden oude zoon knarst enorm. Geen idee wat hier tegen te doen. Is het bij jullie volledig gestopt?

8 maanden geleden

Die van is 9 maanden en knarst ook mega veel, ben ook informatie aan het opzoeken maar wordt niet veel wijzer haha

6 maanden geleden

Hallo hebben jullie hier al verbetering in gezien? Mijn zoontne van 8maanden doet het ontzettend hard sinds een week. En ik wordt ook niet wijzer van internet .. Ik hoop dat hij geen stress heeft

7 jaar geleden

We’ve had ullt-aportabre laptops without optical drives for years. I’ve got a 3-year old laptop without one. Netbooks usually didn’t have them. Optical media was dead a long time ago. I’ve only used an optical disk like once a year (or less) to do a OS reinstall. Even then, I’ve usually done that from a USB card reader.Of course, the media never actually notices something until Apple does it too.

8 jaar geleden

Ons ventje zit inderdaad ook met zijn tandjes, hij blijft ook flink kwijlen ondanks zijn barnsteenketting, dus hoop dat het nog wel overgaat. Als het aan blijft houden zal ik inderdaad even kijken naar een bitje, bedankt!

8 jaar geleden

Ik hoop inderdaad ook op een fase, wel fijn dat meerdere mama's dit meemaken. Jij ook succes :)