Terug
Blog header image

8 maanden, 8 tandjes en knarsen, help!

Oke dat geluid is al vreselijk, maar het kan toch nooit goed zijn voor zijn tandjes?

Volgens mij heb ik het al eerder in een blog vermeld, maar ons ventje ging in één keer behoorlijk hard met zijn tandjes. Hij was net 8 maanden oud en tanden 7 en 8 waren al bijna helemaal door. Toen begon de ellende.. De eerste keer dat hij zijn tanden op elkaar zette, viel het geluid nog wel mee. Ik keek er wel even van op, maar het was zo kort dat ik dacht dat het per ongeluk ging. De dagen erna werd het echter steeds erger. Ook mijn vriend en onze ouders was het op gaan vallen. ‘Is hij nou alweer aan het knarsen?’ Was een vraag die steeds meer voorbij kwam.

Na een week was ik het zat en ben ik wat informatie op gaan zoeken. Het schijnt dat knarsen best vaak voorkomt en een fase is. Waarom kleine kindjes dit doen is nog niet helemaal duidelijk. Het kan zo zijn dat ze de tandjes wat rechter willen zetten, dat ze last van stress hebben (bijvoorbeeld als het niet helemaal gaat zoals ze willen) of dat het ook deels in de genen zit. Natuurlijk zijn er meerdere oorzaken te benoemen, maar deze komen het meeste voor. Ook staat er dat je het knarsen het beste kan negeren, maar inmiddels is ons ventje net 9 maanden en doet hij het nog steeds. Misschien wel in iets mindere mate, maar dat verschilt ook wel per dag.

Afleiden doen wij ook regelmatig met speeltjes, een bijtring en zijn speen. Dit helpt ook wel even, totdat zijn tanden toch weer interessanter zijn. Het scheelt een hoop dat dit nog melktandjes zijn en niet zijn permanente tanden, maar hij moet er toch nog wel even mee doen. Ik ben dan ook zeker benieuwd naar de ervaringen van een ander. Wie weet kunnen wij hier ook wat mee met ons ventje, dus kom maar op met die tips :).

TessK
6 jaar geleden

Geen tips, wel herkenning. Mijn oudste doet het voornamelijk in haar slaap. Ik ga er vanuit dat het een fase is.... Succes!

Lindsy83
6 jaar geleden

die van ons deed he alleen als hij tandjes kreeg... Ik weet ook niet goed wat je hier tegen zou kunnen doen. Op oudere leeftijd heb je wel van dit bitjes die je in de mond kan doen tijdens het slapen, maar ik weet niet vanaf welke leeftijd zo iets kan. Succes!

kimmiej1
6 jaar geleden

Ik hoop inderdaad ook op een fase, wel fijn dat meerdere mama's dit meemaken. Jij ook succes :)

kimmiej1
6 jaar geleden

Ons ventje zit inderdaad ook met zijn tandjes, hij blijft ook flink kwijlen ondanks zijn barnsteenketting, dus hoop dat het nog wel overgaat. Als het aan blijft houden zal ik inderdaad even kijken naar een bitje, bedankt!

Anoniem
5 jaar geleden

We’ve had ullt-aportabre laptops without optical drives for years. I’ve got a 3-year old laptop without one. Netbooks usually didn’t have them. Optical media was dead a long time ago. I’ve only used an optical disk like once a year (or less) to do a OS reinstall. Even then, I’ve usually done that from a USB card reader.Of course, the media never actually notices something until Apple does it too.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.