Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

6 maanden sprong?

Sinds een week is het weer helemaal drama met slapen..

Sinds een week is het weer helemaal drama met slapen.. Kregen we eindelijk wat ritme, sliep meneer van een uur of 8 vaak door tot half 5 's morgens, en deed hij (al dan niet met een beetje moeite) 3 dutjes op een dag, is het nu weer helemaal pet..

De afgelopen nachten wordt hij constant wakker, afgelopen nacht zelfs elk uur. Soms valt hij zelf weer in slaap, ik spring niet gelijk op om naar hem toe te rennen, want soms is hij gewoon aan het pruttelen en jammeren. Maar de meeste keren begint hij hartverscheurend te huilen. Maar hij lijkt verder nergens echt last van te hebben! Ik weet soms van gekheid niet meer wat ik moet doen.. Heb zijn buikje gemasseerd, op z'n ruggetje geklopt of er misschien nog wat dwars zat, gevoeld of hij koorts had en gekeken of hij op mijn vingers ging bijten en dus last van zijn tandjes had. Ook honger heeft hij 9 van de 10 keer niet, pas tegen de ochtend, tussen 4 en 5, krijgt hij honger. Hij kan soms tot een halfuur zo hartverscheurend blijven huilen, en ik kan niks anders doen dan rustig tegen hem praten, een beetje wandelen, een liedje zingen en hem dicht tegen me aan houden.

Ook overdag is hij doodmoe, maar hij kan de slaap maar niet pakken. Niet als ik hem zelf wegleg, niet als ik hem in slaap probeer te wiegen en zelfs amper als ik hem voed. Waar hij voorheen bijna standaard aan de borst in slaap viel, lukt dat ook nu 9 van de 10 keer niet meer.. En als hij dan eindelijk slaapt is het een kwartiertje, halfuurtje. Toevallig ligt hij nu bijna een uur te slapen, maar ook omdat hij vandaag nog maar 45 min in totaal geslapen heeft overdag..

Kan het misschien de 6 maanden sprong zijn? Komt het iemand bekend voor? Natuurlijk zijn alle kindjes anders, maar sommige dingen kunnen natuurlijk overeenkomen. Of denken jullie dat er misschien iets anders aan de hand kan zijn? Alle tips zijn welkom! Maandag hebben we controle bij de kinderarts, dus ik leg het zeker even voor. Mijn man en ik zitten met de handen in het haar en ik kan wel haast meehuilen met de kleine man als hij zo zielig huilt. Ik las ook ergens dat ze vanaf een maand of 6 met dromen gaan beginnen, misschien dat dat het is? Hij is zich wel heel hard aan het ontwikkelen op het moment. Heeft 4 tandjes doorgekregen, kruipt inmiddels, gaat zelf zitten en probeert zich al in de box op zijn knietjes omhoog te trekken.

Ik wil dat arme ventje graag helpen, maar ik weet niet meer zo goed wat ik moet doen.. Zou nu graag willen dat ik m'n moeder of schoonmoeder in de buurt had..

10 jaar geleden

Het zou een fase kunnen zijn. Wanneer een kindje een ritme heeft gevonden is het er een ster in weer een nieuw ritme te zoeken... Zo gaat het hier in elk geval wel.. Dit wordt wanneer ze kunnen praten wat gemakkelijker. Verdelend he dat je het hem nu niet kan praten!

10 jaar geleden

Ja, ik zou er bijna van uit gaan dat het een fase is. Veel sterkte!

10 jaar geleden

Goed idee om hem dan even te laten nakijken. Sterkte!

10 jaar geleden

Nee hij lijkt mij verder niet ziek.. Maandag hebben we controle, dus laat gelijk even de oortjes checken, je weet natuurlijk nooit. Misschien heeft hij wel last van oorpijn.. Dankjewel!