Terug
Blog header image

5x kraamcadeaus die heel lief zijn bedoeld, maar waar je niks aan hebt

Leuk, kraamvisite! En nog leuker zijn alle cadeautjes waarmee je de eerste weken wordt verwend. Toch zitten er altijd presentjes bij die heel lief zijn bedoeld, maar waar je niks aan hebt. Zoals deze vijf:
Mama van Drie Boefjes
6 jaar geleden

Oooh ja, heel herkenbaar. Vooral de schoentjes. Drama om aan te doen en ze hebben er niets aan. En kleren op de groei kopen maar er dan geen benul van hebben dat tegen de tijd dat het kindje het aan kan, het niet bij het seizoen past. Of juist de allerkleinste maat kopen (maat 50), terwijl het kindje dat na een paar weken niet meer past en je omkomt in die maat. Ook beetje zonde.

Chiara
6 jaar geleden

Ohh die bergen met knuffels! Wel grappig dat iedereen probeert DE knuffel te geven waarmee de kleine jarenlang onafscheidelijk zal zijn ;) en speelgoed/spullen voor 3 jaar en ouder... Dan moet je die spullen dus eerst ergens opbergen totdat het eens gebruikt mag worden!

TessK
6 jaar geleden

Heel herkenbaar idd! Ik vroeg juist kleertjes in maat 56, want daar had ik niet zoveel van. Wel veel 62.

Ilona0903
6 jaar geleden

Ik heb zelfs kleertjes voor mijn zoontje gekregen in maat 86. Tot op de dag van vandaag kan hij het niet aan. Hij is nu 14 maanden en heeft nu maat 80 en de kleding in 86 is toch echt een dikke trui en een vrij dikke spijkerbroek. Als ik op kraamvisite ga dan vraag ik ook meestal of ze nog wensen hebben :-)

Lindsy83
6 jaar geleden

ik heb een paar dingen gekregen die ik nooit gebruikt heb, maar zelfs het gekregen spijkerbroekje heeft ons zoontje zeker gedragen :D Het ultieme kado zou denk ik wel een jaar voorraad aan luiers zijn...

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn zoon is prematuur geboren, dit was meteen een goed excuus om knuffels te weren. Hij heeft nog steeds geen vaste favoriet, gelukkig.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat grappig dat het zo bij iedereen verschilt. Onze kleine man heeft al vanaf dat hij 1 dag oud was spijkerbroekjes en schoentjes gedragen dus zou bij ons geen probleem zijn om te krijgen hihi Maar idd de pakjes met vele drukkers en knuffels zijn niet het meest succesvolle cadeau om te geven. Kleding in grotere maten is nog niet altijd zo'n probleem zolang het een lange broek betreft (die kun je ieder seizoen wel dragen) en een shirtje met korte mouwen kan altijd nog met een vestje gedragen worden. Om dit te voorkomen hebben wij dan ook op het geboortekaartje gezet dat de cadeautip een enveloppe/cadeaubon was zodat we zelf spullen konden kopen die we echt gaan gebruiken. Het merendeel heeft hier zich ook aan gehouden gelukkig

proudmommyof3
6 jaar geleden

Ik maak vaak zelf een mooie luiertaart, gecombineerd met wat leuke dingetjes. Maar voordat ik die leuke dingetjes ga zoeken, check ik altijd even wat mama en papa graag nou zouden willen hebben. Altijd handig en zo koop je nooit iets wat ze niet handig vinden of niet willen. Voor het maken van de luiertaart geldt altijd wachten tot het kindje geboren is. Hoewel kleding etc ook vaak pas haal als het kindje er is. want stel het is een pematuurtje en je gebruikt luiers maat 1 of 2.. haha.. mijn jongste heeft nog 3 maanden in maat 0 gezeten, welke in het begin bijna onder zijn oksels kwamen, ik had zelf op dat moment niets gehad aan maat 2 luiers bijvoorbeeld. Ook mijn oudste was een prematuur en dat zet wel tot nadenken over wat je dan meer of anders nodig hebt als met een voldragen kindje of zelfs 9 pond kindjes. Daarnaast doe ik bij het kraamkado ook altijd iets voor mama, broertjes/zusjes en papa. Voor papa vaak een leuke bedrukte romper, de kindertjes een bedrukt shirt om zelf te dragen en voor mama natuurlijk iets om lekker te kunnen relaxen.. tot nu toe heb ik altijd alleen maar leuke reacties gehad op mijn kadotjes. En willen ouders liever een bon, ook prima dan komt er een bon op de grote taart ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb het probleem getackeld. Op het geboorte kaartje aangegeven, dat wanneer iemand een cadeautje wilde schenken ze niet aan knuffels of kleertjes hoefden te denken.... Nr 1 en 2 zit 16 mnd tussen. Werkt goed.... Mensen vragen dan wat je wilt..... Dan zeg ik kijk maar jou bezoek vind ik belangrijker.... Een cadeau bon is altijd handig.....

Anoniem
6 jaar geleden

Die knuffels waren hier ook een crime inderdaad, ik heb alles in een bak gedaan en een paar liggen in het bedje van mijn zoontje. Ik vond de spijkerbroeken trouwens wel helemaal leuk, en zo stug is die stof niet als ze het bij de babyafdeling vandaan hebben. Wat ikzelf erg leuk vind om te geven is een hanger met naam voor aan de luiertas.

Rollercoastermama
6 jaar geleden

Wij kregen bij de eerste allemaal kleding in maat 62. Dat hadden we allemaal al dus nooit gebruikt helaas. Maar het aller- aller- allerergste vond ik de DUIZENDEN muziekpopjes die we kregen. We hebben een babyfoon met muziekje en dat werkt beter want die stopt niet voordat de baby in slaap is gevallen. Toen de tweede kwam hebben we een lijstje gemaakt met handige dingen maar hebben we er toch weer twee gekregen. Ik vind dat zooo zonde (het zijn nog dure versies ook) maar zal ze binnenkort maar eens doorgeven aan iemand die er wel blij mee is. Maar natuurlijk wel lief bedoeld dus wat zeur ik ☺️

Anoniem
6 jaar geleden

Wij hebben een lijstje op lijstje.nl gemaakt. Zo kregen we niks dubbel en hadden we echt wat aan de kraamkado's! Ideaal!

Anoniem
6 jaar geleden

En ik was juist blij dat mensen nadachten dat ze grotere kleding gaven. Maat 74 en 80 super en dan ook nog zomerkleding want dat zal ze volgend jaar wel aan kunnen. Nu heb ik zo'n grote dame dat ze met 8 maanden al bijna uit 74 is. Volgende keer toch maar niet meer

Anoniem
6 jaar geleden

Ik weet dat het niet echt leuk is om te geven, maar ik was heel blij met bonnen van etos, hema en prénatal! Daar kun je namelijk echt iets mee.

Anoniem
6 jaar geleden

Haha het is wel zo! ???? Ergste is dat ik zelf ook altijd een knuffeltje gaf. Nu vraag ik altijd wat ze willen of nog nodig hebben.

Anoniem
6 jaar geleden

Veel knuffels en kleding mt 62 gekregen van vrienden. Maar juist een knuffel die hij kreeg van een kennis die eigenlijk nooit komt, is zwaar favoriet.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb de kledig die ik bij de geboorte kreeg wel eens bij zijn grote broer aangedaan en twee later bij de "baby" zelf. Maar meneer van 7 vindt nu alle knuffels zo leuk, dat hij er niet één te veel gehad heeft.

Anoniem
6 jaar geleden

Hahaha heel herkenbaar. Ook de (10!) knuffeldoekjes die we kregen liggen nog te wachten op aandacht. Wel heel lief maar wat moeten we er mee?

Blog header image

Nieuw ziekenhuis

Nieuwe start

Na een serieuze teleurstelling in het ziekenhuis waar we ons traject hadden opgestart, waren we ons vertrouwen toch wel helemaal verloren daar. 


Lang verhaal kort: we hadden na een zeer succesvolle pick up, 10 bevruchte eitjes waarvan 8 van goede kwaliteit. Maar het ziekenhuis heeft fouten gemaakt bij het willen afnemen van DNA om Pre-genetische testen te kunnen doen.... Alles was voor niets geweest, geen enkel embryo was nog bruikbaar... 


We zijn dus naar een ander ziekenhuis gestapt, in de hoop dat het hier anders ging zijn.

Vertrouwen is er sowieso wel in dit ander ziekenhuis, ze stellen ons zeer gerust en zij werken op een andere manier. Dus laat ons hopen! 


Het enige jammere aan een traject in een ander ziekenhuis, je begint weer helemaal vanaf 0... 

Alle onderzoeken wil dit nieuw ziekenhuis opnieuw doen. 

Na 8 maanden hebben we eindelijk terug wat vooruitgang. Start van ons nieuwe traject is eind december! 


Met een dubbel gevoel, toch een beetje bang voor wat er weer gaat komen. En bang voor een nieuwe pick up, aangezien ik hier de vorige keer toch heel hard van heb afgezien. 


Hopelijk kan het nieuwe jaar ook mooi beginnen met veel goed nieuws! 


Altijd blijven hopen!