Snap
  • rouwen
  • Stilgeboren
  • ikmisje
  • overledenbaby

5 maanden na jouw geboorte en je overlijden

Deel 4: Mijn brief aan Jip, ons lieve engeltje.

Lieve Jip,
het is vandaag alweer 1 september. Jij bent al 5 maanden oud eigenlijk.
Ik denk vaak aan je en hoe je er misschien wel uit zou hebben gezien. Hoe zou je lachen, hoe zou je huilen, hoe zouden je ogen eruit zien?
Het zijn allemaal vragen waar we nooit een antwoord op zullen krijgen. Samen met nog een heleboel andere vragen. Waarom? Waarom wij? Waarom heb je niets laten merken?
Een vraag waar we wel ooit antwoord op hopen te krijgen is de vraag of we ooit een levend kindje zullen hebben. Het is namelijk verre van vanzelfsprekend voor ons.
Dus ja, de angst bekruipt me wel eens, dat je misschien nooit een broertje of zusje zal krijgen. En ja, die angst is gegrond.
Maar we zullen ons best gaan doen, Jip. Net zo hard als dat we dat voor jou ook gedaan hebben. We hopen dat ook het geluk ons een keer meezit. Echter lijkt dat nu nog niet zo te zijn.
We moeten leren geduldig te zijn, maar dat is echt lastig. We zijn soms zo zoekende naar manieren om weer te proeven aan het fijne gevoel dat we hadden toen jij nog trappelend in mijn buik zat. We waren zo gelukkig. Alsof niemand ons wat kon maken.. Helaas werd ons op de meest brute manier duidelijk gemaakt dat er een donkere periode op de loer lag.

Maar Jip, wij doen echt ons best. Voor jou, voor ons, voor elkaar. Want oh lieve lieve Jip, jij hebt ons zoveel liefde gegeven, dat is met geen pen te beschrijven.
Je bent ondanks alles, het beste dat ons ooit is overkomen.

We missen je.
We houden van je.
Dikke kus,
Papa en Mama

Leestip: Zwarte piet: kan dit nog steeds, of niet?

MamavanKeave*'s avatar
10 maanden geleden

Rouwen is zo pijnlijk en zo vol met dieptepunten maar het komt goed, mensen die dat tegen mij zeiden kon ik bijna vermoorden daar heb ik toch niks aan? Aan de woorden het komt goed maar het is echt zo. Waar je eerst 24/7 in de put zit word het langzaam 23/7 enz. steeds meer kun je gaan genieten van de kleine dingetjes en rouwen heb je niet in de hand stop. Jij mag er zijn, je rouw mag er zijn en vanzelf ga je meer genieten.

ritje.ecd.rollercoaster's avatar
10 maanden geleden

Bedankt voor je woorden. Ik wil het soms ook niet geloven, dat het ooit beter gaat worden. Maar heel soms, durf ik de hoop te hebben.

Mamaplaats's avatar
10 maanden geleden

Heel veel sterkte toegewenst!💗

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij ritje.ecd.rollercoaster?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.